Egész héten a kriptovilág legfontosabb híreiről tájékoztatunk titeket, különálló cikkekben. Most ebben a bejegyzésében mégis az elmúlt pár nap legfontosabb eseményeit foglaljuk össze számotokra egyetlen cikkben.

Rögtön a hét elején számoltunk be arról, hogy új kriptotőzsdével rukkolna elő a v. A doménnévnek köszönhetően kitűnő pozícióba kerülő platform kezdetben negatív használati díjakkal ösztönözné a belép felhasználókat. Ez kvázi azt jelenti, hogy az ügyfelek kereskedéssel kereshetnek pénzt.

Sokat dobhat a bitcoin elfogadottságán a Burger King német üzleteinek legújabb lépése. A népszerű gyorsétteremlánc úgy döntött, hogy netes rendelés esetén a népszerű kriptopénzt is elérhetővé tesz fizetési módként. A hírről itt írtunk bővebben.

A Wall Street Journal eheti cikkéből kiderült, hogy bitcoinalapú, tőzsdén kereskedett alapba (ETF) történő befektetési lehetőséget tett lehetővé a VanEck. A vállalat egy olyan szabályra hivatkozva tehette meg mindezt, amely szerintük mentesíti az ügyletet az alól, hogy az SEC engedélyére lenne szükség.

Tréfás – de igaz – üzenettel hívta fel a BitMEX a figyelmet arra, hogy a Binance néhol szó szerint lemásolta a váltó új, bitcoinalapú határidős ügyleteinek dokumentációját.”A Binance-vezérigazgató Changpeng Zhao közben – tévedésüket beismerve – elnézést kért, és azt mondta: „Szégyen ránk”. Néhányan azt is felvetették, hogy tulajdonképpen a BitMEX „másolta és illesztette be” saját dokumentációját az OKCoin Futures-ről, amelyet eredetileg CZ készített, amikor ott dolgozott.

Engedélyhez kötné a bitcoinbányászatot az amerikai törvényhozás. A Business Telegraph pénzügyi híroldal szeptember 3-án megjelent cikke egy szakértő azt nyilatkozta a törvényhozók előtt, hogy a bányászokat teljes mértékű banki szabályozás alá kellene vonni. Ez kvázi betiltaná – de legalábbis jóval megnehezítené a most zajló folyamatokat.

Jack Dorsey Twitter-vezérigazgató szerint korai lenne még a bitcoinra pénznemként tekinteni. Ennek ellenére továbbra is meg van győződve arról, hogy a kriptopénzt továbbra is széles körökben fogják használni.

Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója nagyon magabiztos az Ethereum 2.0 jövőjével kapcsolatban. Elmondta, miszerint az Ethereum 2.0 célja, hogy „másodpercenként több tízezer tranzakcióra is képes legyen”. Az Etherum második verziójának indulása több fázisban történik, az első 2020 január harmadikán esedékes. A frissítés olyan jelentős újításokat hoz majd, mint a Proof-of-Stake (PoS), a sharding és az eWSAM.

A Brexit már két éve forró téma. Theresa May lemondott, miután nem tudta megvalósítani. Boris Johnson alatt ég a talaj amiért a „no-deal” Brexit felé halad, vagyis bármilyen megállapodás nélkül lépne ki az unióból. Mindez egyértelműen nagy hatással lesz az ott bejegyzett fintechvállalkozásokra, főleg a humánerőforrás megcsappanása miatt.

OTC- vagyis tőzsdén kívüli kereskedési lehetőséget tett közzé a Gemini a Gemini Clearing szolgáltatása segítségével. A cég blogbejegyzése szerint a Gemini Clearing platformon két fél között, vagy egy harmadik fél közvetítésével jöhetnek létre az OTC-ügyletek.

Közös blokkláncprojektet indít a Huobi kriptováltó és a Gibraltári Egyetem. A megállapodás szerint a Huobi Globalhoz tartozó Huobi University, a kínai blokklánc-technológia élenjáró kutatóintézete, valamint a Gibraltári Egyetem közösen fogják kidolgozni a blokkláncoktatás és -kutatás módjait, fejlesztési lehetőségeit.

A Samsung legújabb piacvezető okostelefonja egy új verziójának kiadására készül, amely 34 kriptopénzt támogat. Ezek között szerepel a bitcoin, az ether, illetve egy csomó decentralizált alkalmazás (dApp) a Wall Street Journal cikke szerint. Az okostelefon egy olyan szolgáltatással érkezik, mely lehetővé teszi a privát kulcsok tárolását egy „blokkláncképes” mobilszolgáltatáson keresztül.

Nemrég merült fel az a gyanú, hogy a Tron-vezérigazgató Justin Sun Twitter-követőinek nagy része hamis lehet. A BitTorrent vezetője folyamatosan próbálja felülmúlni az Ethereum-társalapító Vitalik Buterint népszerűségét. Az ügy azért vicces, mivel korábban még kérkedett is vele, hogy lépte át először az egymillió követőt kriptoszférában.


Ezek történtek tehát az elmúlt 7 napban, mi pedig köszönjük, hogy velünk tartottatok! Ahogyan észrevettétek, most mi is sokat dolgoztunk azért, hogy minőségi, tartalmas hírekkel legyetek ellátva.

Tartsatok velünk a héten is! 🙂