Intézményi befektetőkre kihegyezett korlátozott bitcoin-ETF-et indít a VanEck

-

A New York-i székhelyű VanEck Securities és SolidX Management részvényeket kezdett értékesíteni egy bitcoin tőzsdén kereskedett alapban (ETF) a Wall Street Journal cikke szerint.

Intézményi befektetők számára elérhető kripto-ETF

Annak ellenére, hogy csak pár nap telt el a szeptemberből, ez a hónap fordulópont lehet a bitcoin és a kriptoszféra számára. A Binance és a Bitfinex bejelentette saját kriptoderivátumait és a Bakkt is hamarosan elindítja fizikailag rendezett határidős piacát.

A befektetéskezelő cég a SolidX-szel kötött megállapodás keretében részvényeket készül árusítani saját kripto-ETF-jében.
A pénzügyi alap korlátozott verziója az olyan intézményi befektetőket célozza meg, mint a bankok, a kockázati befektetők és brókerek.

A VanEck SolidX bitcoinalapja mentes az SEC-regisztrációtól

A bitcoin már több mint egy évtizede elérhető, azonban még nem létezik egyetlen bitcoin-ETF sem. Az SEC nem sieti el, hogy megadja a szükséges engedélyeket a kriptoalapoknak.
A VanEck és a SolidX elmondta, hogy egy olyan szabályra hivatkoznak, amely mentesíti az ETF-részvényeket az SEC-regisztráció alól.
A bitcoin-ETF részvényeket az SEC 144A szabálya alapján listázzák, mely lehetővé teszi a magántulajdonban lévő értékpapírok értékesítését egyes intézményi befektetők számára.
Mindeközben a Van Eck és SolidX továbbra is arra vár, hogy az SEC engedélyezze a 2018-ban elindított bitcoin-ETF kérvényüket. A cégek szerint a pénzügyi alap korlátozott verziója megmutathatja a törvényhozók számára, hogy egy bitcoin-ETF valóban működhet.

Az SEC képviselői nem kívánták kommentálni a VanEck lépését. A törvényhozók továbbra is kiállnak amellett, hogy a csalások és manipulációk mindennaposak a kriptopiacokon.
Egyes befektetési szakértők érdekesnek találják a VanEck megközelítését. Anna Pinedo, a Mayer Brown New Yorki-i irodájának üzlettársa elmondta, hogy még egyetlen cég sem próbálkozott a 144A szabálya alapján részvényt kiadni, majd ezután várni a zöld útra egy hagyományos befektetőket megcélzó termékkel.
Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!