A New York-i székhelyű VanEck Securities és SolidX Management részvényeket kezdett értékesíteni egy bitcoin tőzsdén kereskedett alapban (ETF) a Wall Street Journal cikke szerint.

Intézményi befektetők számára elérhető kripto-ETF

Annak ellenére, hogy csak pár nap telt el a szeptemberből, ez a hónap fordulópont lehet a bitcoin és a kriptoszféra számára. A Binance és a Bitfinex bejelentette saját kriptoderivátumait és a Bakkt is hamarosan elindítja fizikailag rendezett határidős piacát.

A befektetéskezelő cég a SolidX-szel kötött megállapodás keretében részvényeket készül árusítani saját kripto-ETF-jében.

A pénzügyi alap korlátozott verziója az olyan intézményi befektetőket célozza meg, mint a bankok, a kockázati befektetők és brókerek.

A VanEck SolidX bitcoinalapja mentes az SEC-regisztrációtól

A bitcoin már több mint egy évtizede elérhető, azonban még nem létezik egyetlen bitcoin-ETF sem. Az SEC nem sieti el, hogy megadja a szükséges engedélyeket a kriptoalapoknak.

A VanEck és a SolidX elmondta, hogy egy olyan szabályra hivatkoznak, amely mentesíti az ETF-részvényeket az SEC-regisztráció alól.

A bitcoin-ETF részvényeket az SEC 144A szabálya alapján listázzák, mely lehetővé teszi a magántulajdonban lévő értékpapírok értékesítését egyes intézményi befektetők számára.

Mindeközben a Van Eck és SolidX továbbra is arra vár, hogy az SEC engedélyezze a 2018-ban elindított bitcoin-ETF kérvényüket. A cégek szerint a pénzügyi alap korlátozott verziója megmutathatja a törvényhozók számára, hogy egy bitcoin-ETF valóban működhet.

Az SEC képviselői nem kívánták kommentálni a VanEck lépését. A törvényhozók továbbra is kiállnak amellett, hogy a csalások és manipulációk mindennaposak a kriptopiacokon.

Egyes befektetési szakértők érdekesnek találják a VanEck megközelítését. Anna Pinedo, a Mayer Brown New Yorki-i irodájának üzlettársa elmondta, hogy még egyetlen cég sem próbálkozott a 144A szabálya alapján részvényt kiadni, majd ezután várni a zöld útra egy hagyományos befektetőket megcélzó termékkel.

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂