Vitalik Buterin „nagyon magabiztos” az Ethereum 2.0 indulási fázisával kapcsolatban

-

Ahogy Buterin elmondta, az Ethereum 2.0 célja, hogy „másodpercenként több tízezer tranzakcióra is képes legyen”. Biztos abban, hogy a rendszer továbbra is számos láncon történő tranzakciót fog feldolgozni, miközben megtartja a decentralizáció és biztonság elemeit.
A jövő év elején megindul az Etherum 2.0 indulási fázisa. Kedden, a 80 000 hours podcast során, mely a kriptopénzek világának legnagyobb problémáival foglalkozik, Vitalik Buterin az Ethereum alapítója beszédet mondott, melynek témája volt az esemény, valamint az Ethereummal kapcsolatos ambiciózus tervei is.

Buterin „nagyon magabiztos” az Ethereum 2.0 indulási fázisával kapcsolatban, abban azonban már nem hogy mi ösztönözné az embereket a blokklánc használatára.

Az Ethereum 2.0-ról

Az Etherum 2.0 indulása több fázisban történik, az első 2020 január harmadikán esedékes. A frissítés olyan jelentős újításokat hoz majd, mint a Proof-of-Stake (PoS), a sharding és az eWSAM.
Az Ethereum átállása a proof of stake rendszerre új szabályokat jelent a tranzakciók hitelesítői számára, hogy biztosítsák a blokklánc hálózatát.
A sharding segítségével a hálózatot „töredékekre bontják” – olyan kis egységekre, amelyek szintén PoS-konszenzussal futnak, és különálló blokkláncként funkcionálnak a saját okosszerződéseikkel és tranzakciós történetükkel.
Az eWASM egy alternatívája a jelenlegi Ethereum Virtuális Számítógépnek (EVM). Az EVM-hez képest az eWASM megduplázza a tranzakciós forgalmat.
Ezzel a három újítással az Ethereum 2.0 számos láncon zajló tranzakció feldolgozására lesz képes, de mellette megtartja a decentralizációt és a biztonságot is.

Nagyszerű kilátások az Ethereum számára

Buterin szerint az új rendszer akár „másodpercenként több tízezer tranzakciót is fel tud dolgozni.”
Amiatt azonban aggódik, hogy az emberek decentralizált módon használnák-e az új proof of stake rendszert, vagy átadnák vagyonukat egy tőzsde részére.

 „Az is lehet, hogy az emberek lusták lesznek, és csomópontjaikat az AWS-en fogják futtatni. Lusták lesznek az emberek és egyszerűen elküldik a pénzüket a Binance részére, ami elvégzi számukra a csomópont futtatását? Lehet, hogy nem ügyelnek a biztonságra és egy csomó embert egyszerre feltörnek majd? És mennyire lesz vajon decentralizált?

Nem titok, hogy Vitalik Buterin nagyon optimista az Ethereum jövőjével kapcsolatban. Általánosságban úgy hiszi, hogy nagy lehetőségek vannak az Ethereum 2.0-ban. Nagyon izgatott az Ethereum új verziója miatt, ami a világ számítógépe lehet.
Korábban Buterin elmondta:

 „Az Ethereum 1.0 egy pár ember béna próbálkozása arra, hogy megépítse a világ számítógépét. Az Ethereum 2.0 valóban a világ számítógépe lesz.”

Hozzátette:

 „A blokkláncok jelenleg nagyrészt a vicc kategóriában léteznek, ugye? 15 tranzakció másodpercenként… ezen nem fog elfutni a világgazdaság. Nagyon izgatott vagyok, hogy az Ethereum végre egy olyan rendszer lesz, amire büszkék lehetünk.”

A podcast során Buterin a Facebook Librájáról is beszélt. Szerinte a stabilkoinok megbízhatóbbak, mint gondolnánk, technikailag pedig az Ethereum megegyezik a Librával, azonban az alap biztonsági szintje nem a legmagasabb és a Facebooknak ezzel kezdenie kellene valamit.

Olvastad már? Kipróbáltuk az Inlockot – így működik a magyar kriptohitelezési platform

Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!