Jack Dorsey, a Square és a Twitter vezérigazgatója elmondta, hogy a bitcoint továbbra is szélesebb körben fogják elfogadni, de még mindig túl korai pénznemnek tekinteni.

Tegyük a bitcoint valutaként használhatóbbá és hozzáférhetőbbé

A szókimondó bitcointámogató szeptember 4-én fejtette ki véleményét az Australian Financial Review-nak, miszerint meg van győződve arról, hogy az elsőszámú kriptovalutát továbbra is széleskörben fogják elfogadni.

Dorsey azonban a következőt is hozzátette:

„Nem tud valutaként funkcionálni. Az ingadozások egy befektetési vagyoneszközre vallanak, és az aranyéhoz lehetne hasonlítani őket. A bitcoint valutaként használhatóbbá és hozzáférhetőbbé kell tennünk, de még nem jutottunk el idáig.”

Dorsey, aki támogatja a Bitcoin alapelveit és a körülötte létrehozott közösséget, úgy folytatta, hogy amint a kriptovaluta az internet pénznemévé válik, a Square azokra a szolgáltatásokra fog összpontosítani, amelyek emelik az értéket, nem pedig azokra, amelyek a pénzmozgást teszik lehetővé.

Dorsey Melbourne-ben járt a Square Terminal indítása alkalmából, amely egyben hitel- és betéti kártyás gép is.

Dorsey imádja a bitcoint

A Cointelegraph korábbi jelentései szerint a Square először 2017 novemberében jelentette be, hogy BTC-alapú kereskedési opciót tesz majd lehetővé. Ez a bejelentés részvényeinek 1 milliárd dolláros emelkedését ösztönözte csupán öt nap alatt.

2019 augusztusában Dorsey hozzátette:

„Imádunk Bitcoin […] júniusban 3,5 millió felhasználó használta a Cash Cardot, amellyel általában hetente többször is vásároltak. Az eladónknak és a Cash App ökoszisztémáinak hihetetlen tervei vannak a gazdasági fejlődés megvalósítása érdekében.”

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂