Jack Dorsey: a bitcoin „nem tud valutaként funkcionálni”

-

Jack Dorsey, a Square és a Twitter vezérigazgatója elmondta, hogy a bitcoint továbbra is szélesebb körben fogják elfogadni, de még mindig túl korai pénznemnek tekinteni.

Tegyük a bitcoint valutaként használhatóbbá és hozzáférhetőbbé

A szókimondó bitcointámogató szeptember 4-én fejtette ki véleményét az Australian Financial Review-nak, miszerint meg van győződve arról, hogy az elsőszámú kriptovalutát továbbra is széleskörben fogják elfogadni.
Dorsey azonban a következőt is hozzátette:

„Nem tud valutaként funkcionálni. Az ingadozások egy befektetési vagyoneszközre vallanak, és az aranyéhoz lehetne hasonlítani őket. A bitcoint valutaként használhatóbbá és hozzáférhetőbbé kell tennünk, de még nem jutottunk el idáig.”

Dorsey, aki támogatja a Bitcoin alapelveit és a körülötte létrehozott közösséget, úgy folytatta, hogy amint a kriptovaluta az internet pénznemévé válik, a Square azokra a szolgáltatásokra fog összpontosítani, amelyek emelik az értéket, nem pedig azokra, amelyek a pénzmozgást teszik lehetővé.
Dorsey Melbourne-ben járt a Square Terminal indítása alkalmából, amely egyben hitel- és betéti kártyás gép is.

Dorsey imádja a bitcoint

A Cointelegraph korábbi jelentései szerint a Square először 2017 novemberében jelentette be, hogy BTC-alapú kereskedési opciót tesz majd lehetővé. Ez a bejelentés részvényeinek 1 milliárd dolláros emelkedését ösztönözte csupán öt nap alatt.
2019 augusztusában Dorsey hozzátette:

„Imádunk Bitcoin […] júniusban 3,5 millió felhasználó használta a Cash Cardot, amellyel általában hetente többször is vásároltak. Az eladónknak és a Cash App ökoszisztémáinak hihetetlen tervei vannak a gazdasági fejlődés megvalósítása érdekében.”

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!