Hamarosan itt a Brexit. Hogy alakul a fintechcégek helyzete a Brexit utáni Egyesült Királyságban? A Brexit jó vagy rossz hír a kriptopénzek számára?

A Brexit már két éve forró téma. Theresa May lemondott, miután nem tudta megvalósítani. Boris Johnson alatt ég a talaj amiért a „no-deal” Brexit felé halad, vagyis bármilyen megállapodás nélkül lépne ki az unióból.

A fintechstartupok belekeveredtek a témába és próbálnak kitalálni belőle. Az Egyesült Királyság a világ egyik legnagyobb pénzügyi központja, ez azonban megváltozhat, ha a Brexit után az Egyesült Királyság nem tud hozzáférni az unió nyílt piacához.

A kriptopénzek árfolyama azonban jócskán emelkedett a kialakult káosz következtében. A bitcon árfolyama felfelé ível, és tükrözi, hogy a Brexit milyen hatással lesz a kriptopénzekre és kriptostartupokra.

A Brexit nagyon jó a kriptopénzek számára, azonban a kriptostartupok esetében más a sztori. A szakértők elvesztése máris érződik ebben a területben, amely folyamatos innovációt kíván.

Sarah Hall, a Changing Europe kutatócsoport egyik rangidős munkatársa megosztotta aggodalmait:

 „Ha az Egyesült Királyság fintechvállalatai a Brexit után nem férnek hozzá nemzetközi személyekhez, akik olyan területeken dolgoznak, mint a gépi tanulás, mesterséges intelligencia és a blokklánc, akkor visszaesés történhet a szektorban, ugyanis a szakértők akár egyötöde az unióból származik.”

Nem siratják az elveszett kriptovalutákat

Lehet, hogy az Egyesült Királyság arra ösztönzi a fintechcégeket, hogy folytassák munkálataikat, de a kriptopénzek esetén más a helyzet. Az Egyesült Királyság pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó civil szervezete a múlt hónap során megtámadta a bitcoint és az altkoinokat, mivel úgy hiszik, hogy „nincs értékük.”

Ez előrevetítheti, hogy a kriptopénzek betiltását tervezhetik a brit szigetországban. Ez rossz lehet az Egyesült Királyság számára, de ugyanakkor a hasznára is válhat.

Ha a kriptopénzeket nagyon beszabályozzák, vagy a legrosszabb esetben be is tiltják, akkor hatalmasat ugorhat az emberek érdeklődése a kriptopénzek iránt.

Nagyot esett a font

A Boris Johnson és a parlament között kialakuló káosz miatt a font sokat esett a Brexit kiforratlan terve miatt. Mind tudjuk, hogy a kriptopénzek az ilyen helyzetekben teljesítenek a legjobban.

A jelenlegi irányzat alapján az Egyesült Királyság gazdasága a kóma felé tart, mielőtt beindulhatna a Brexit után. Sok munkahely fog megszűnni, az emberek pedig számos előnyt elveszítenek.

Lehet, hogy a fintechstartupok szenvedni fognak, de a kriptopénzek jól teljesítenek majd. A kriptostartupoknak is számos gondjuk akad, de jobb helyzetben lesznek, mint a többi fintechcég.

Már a nyakunkon a Brexit, ami minden bizonnyal nagyon jól fog jönni a kriptopénzeknek.

Olvastad már? Dollar-cost averaging: egy befektetési stratégia a HODLereknek

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂