Dollar-cost averaging: egy befektetési stratégia a HODLereknek

-

2018-ban a holland ING bank elvégzett egy kutatást, nagyjából 15 000 európai, észak-amerikai és ausztrál résztvevővel, hogy felmérje az emberek álláspontját a kriptopénzekkel kapcsolatban.
Európában az emberek 66%-a hallott a kriptopénzekről, 9%-a birtokol valamennyi kriptót és 25%-a a jövőben tervezi is vásárolni. Az Egyesült Államokban az emberek 21%-a tervez a jövőben vásárolni, Ausztráliában, pedig az emberek 15%-a.

Érdekes, hogy emberek nem a hogyan, hol és miért kérdéseken akadnak el a kriptovásárlás terén. A legfőbb aggodalom az, hogy MIKOR vásároljanak digitális valutát.
A kriptopénzek árfolyama nagyon ingadozik, ezért nehéz megmondani, hogy egy bizonyos ponton alul, felül vagy megfelelően van értékelve az árfolyamuk. A cikk bemutat egy hagyományos Wall Street-i stratégiát, amellyel könnyű megbirkózni a kriptopénzek áringadozásaival.

A Dollar Cost Averaging (DCA)

A DCA egy olyan stratégia, mely során mindig ugyanannyi fiat pénzből vásárlunk kriptopénzt, meghatározott időközönként, attól függetlenül, hogy fent vagy lent van egy adott kriptopénz árfolyama.
A tőzsdékben és egyéb hagyományos pénzügyi eszközökben jártas befektetők már tudják, hogy akkor érdemes vásárolni, amikor az árfolyam lent van, és akkor érdemes eladni, amikor fent van. Ez jó tanácsa a kereskedők számára is, de egy érzelmi hullámvasútra szállhatsz, ha hosszú távon gondolkodsz a kriptobefektetéseddel.
2017 januárjában a bitcoin árfolyama kicsivel 1000 dollár körül mozgott és a piac megosztott volt azon, hogy most alul vagy felülértékelt. 2017 végére a bitcoin árfolyama közel 20 000 dollárig emelkedett.
2018 során a bitcoin elvesztette értéke nagy részét a medve piac során, az árfolyam egészen 3700 dollárig esett az év végére. 2019 már jó ideje zajlik, a bitcoin pedig 171%-ot emelkedett az év eleji 3800 dolláros árfolyamról 10 300 dollárra.
A piac ingadozásai miatt nagyon nehéz lenne megmondani, hogy a bitcoin árfolyama alul vagy túl volt-e értékelve az elmúlt három év során. Így azt sem egyszerű eldönteni, hogy alkalmazzuk-e a hagyományos vegyük olcsón és adjuk el drágán stratégiát.
A DCA segítségével kiátlagolhatod a vásárlásokat, így az ingadozások nem érintik annyira a portfoliódban szereplő kriptopénzek mennyiségét.

Hogyan láss hozzá

A kriptobefektetők és -kereskedők általában egy tőzsdén vásárolják kriptopénzeiket. Ezek lehetnek peer-to-peerek, decentralizáltak és centralizáltak. A legtöbb kriptotőzsde, mint a Binance és a Bitfinex a kereskedők igényeire épül. Így kicsit bonyolultabb lehet a DCA, ha ilyen tőzsdéken szeretnék vásárolni.
A Skrill az egyik olyan platform, amely pontosan azoknak a befektetőknek lett kialakítva, akik adott időközönként szeretnének kriptopénzt vásárolni. A Skrill 2001-ben indult, és mára a pénzügyi világ egyik globális szereplője lett. A cég székhelye Londonban található, de több irodája is van Európában és az USA-ban. Több mint 500 alkalmazottal rendelkezik a világ 30 országából.
A cég globális fizetési megoldásokat épített üzletek számára, hogy elérhetővé tegye az utalásokat videójátékos oldalakon, online vásárlások során, vagy pénzküldésre barátok és családtagok részére.
A kriptoszférában a tavalyi év során jelent meg a Skrill egy kripto aloldallal, amely a feltörekvő pénzügyi osztályt is elérhetővé teszi vállalkozások számára. A Skrill lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a DCA stratégiával vásároljanak és adjanak el kriptopénzeket az oldalon.
A felhasználóknak regisztrálnia kell, majd pénzt kell utalniuk. Ezt követően a Crypto oldalra kell kattintaniuk és ki kell választaniuk, hogy milyen valutákat szeretnének vásárolni, majd be kell írni, hogy milyen időközönként és milyen értékben szeretnénk vásárolni. A Skrill automatizált algoritmusa aktiválja a DCA-stratégiát, hogy a felhasználó nélkül elvégezze a vásárlásokat.
A Coinbase egy másik oldal, ami lehetővé teszi a DCA-stratégiát a felhasználók számára. A Coinbase jól ismert a kriptopiacokon és a legjobb bitcoinstartupként tartják számon, valamint ez a világ legnagyobb kriptováltója már 2013 óta.
A Coinbase visszatérő vásárlások funkcióját arra tervezték, hogy a felhasználók lassan, hosszú idő alatt vásároljanak kriptopénzeket naponta, hetente vagy havonta.

Összefoglalás

Ha hosszú távon érdekelnek a kriptopénzek, akkor a belépésednek nem kell olyan stresszesnek lennie, mint azoknak, akik napi szinten kereskednek, vagy egyéb stratégiákat alkalmaznak. Nem kell folyton a grafikonokat bámulnod, nem kell értesítéseket beállítanod, és nem kell próbálkoznod az esések és emelkedések elkapásával sem.
Mindazonáltal a DCA a legjobb kriptovásárlási stratégia egy elhúzódó medve piac során még akkor is, ha nem ez a legjobb belépési stratégia egy bika piac során.

Olvastad már? Így használd a bitcoinod: a német Burger Kingek elfogadóhelyek lettek

Ha figyelembe veszed a piac napi ingadozásait, akkor valószínűleg jobban jársz a DCA-val, mint egyetlen nagy bevásárlással.
Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Márciusi altcoinok megfigyelése a Solana árnyékában

Vendégbejegyzés A kriptopiac napjainkban jelentős átalakulásnak lehet tanúja, amit a Solana (SOL) figyelemre méltó útja és a skálázható, biztonságos és decentralizált web3 platform előmozdítását célzó stratégiai...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!