A bitcointámogatók felháborodtak a kongresszus legújabb próbálkozásán, hogy betiltsák a kriptopénzeket.

Murray: bankokként kellene kezelni a bányászokat

A Business Telegraph pénzügyi híroldal szeptember 3-án megjelent cikke szerint egy szakértő azt nyilatkozta a törvényhozók előtt, hogy a bányászokat teljes mértékű banki szabályozás alá kellene vonni.

David Murray, a Financial Integrity Network termékfejlesztési és -szolgáltatási alelnöke úgy hivatkozott a bányászokra, mint „virtuális eszközök tranzakcióinak érvényesítői.”

„A virtuális eszközök tranzakcióinak érvényesítőit legalább a részviteli szintjükben szabályozni kellene a rendszerükben, jól kidolgozott programokkal, amelyek átvilágítják a kiadókat, tőzsdéket, a letétkezelőket, valamint azokat, akiket kiszolgálnak.”nyilatkozta

Murray a nemzetközi emberkereskedelem megoldása kapcsán beszélt a témáról.

Kiemelte a bitcoint egy csoport pénzügyi jelenség kapcsán, amely súlyosbítja a problémát. Ezeknek szerinte a Bank secrecy törvénycsomag rendelkezése alá kéne esnie.

„Szabályozásként előadott” bitcointiltás

A kritikusok szerint az ötlet, hogy a bányászok beazonosítsák a rendszer résztvevőt, lehetetlen, mivel a Bitcoin blokkláncát úgy tervezték, hogy feleslegessé tegye a központosított közvetítőket.

Peter Van Valkenburg, a Coin Center kutatási igazgatója szerint Murray csupán próbálta betiltani a „betilthatatlant.”

„Úgy adják elő, mint szabályozás, de ez lényegében egy tiltás lenne az amerikai személyek és vállalkozások számára, melyek a blokkláncot használják, hisz szükségessé tennék, hogy csak engedéllyel használhassák azt” – mondta Murray beszédéről.

Egy márciusi cikkben Van Valkenburg eljátszott a gondolattal, hogy alkalmazni kellene a Bank Secrecy törvénycsomagot.

„A kriptopénzek szoftverfejlesztőinek és felhasználóinak szabályozása a Bank Secrecy törvénycsomag alapján alkotmányellenes lenne a negyedik alkotmánymódosítás szerint, mivel a kriptofelhasználók információinak engedély nélküli átkutatása és lefoglalása lenne” – foglalta össze.

Az FATF visszhangja

Az elmúlt év során több alkalommal is próbáltak törvényeket hozni a decentralizált hálózatok felhasználóinak azonosítására. Júniusban a Pénzügyi Akciócsoport (FATF) azt javasolta a tagországok számára, hogy tegyék kötelezővé az ügyfél-azonosítást az 1000 dollár érték fölötti kriptotranzakciók esetén.

Az ötlet, melyet elvileg 200 tagországnak kellene bevezetnie gyorsan vitákat kavart. A hatóságok továbbra sem értik, hogy egy kriptoutalás nem olyan, mint egy banki tranzakció.

„Az emberek, akik meg akarják érteni a bitcoint nem próbálnak olyanokkal beszélni, akik ténylegesen értik, és megfelelő kontextusba ágyaznák.” – mondta korábban Akin Fernandez, az Azteco bitcoinárus szolgáltatás vezérigazgatója

Olvastad már? Intézményi befektetőkre kihegyezett korlátozott bitcoin-ETF-et indít a VanEck

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂