Kriptotámogató okostelefonnal készül a Samsung

-

A Samsung legújabb piacvezető okostelefonja egy új verziójának kiadására készül, amely 34 kriptopénzt támogat. Ezek között szerepel a bitcoin, az ether, illetve egy csomó decentralizált alkalmazás (dApp) a Wall Street Journal cikke szerint.
A világ legnagyobb okostelefon-gyártója csütörtökön mutatta be a Galaxy Note 10 „KlaytnPhone” verzióját, mely kizárólag a Dél-Koreai piacon lesz elérhető.

Az okostelefon egy olyan szolgáltatással érkezik, maely lehetővé teszi a privát kulcsok tárolását egy „blokkláncképes” mobilszolgáltatáson keresztül. Emellett egy előre telepített kriptotárcával fog rendelkezni, amellyel a felhasználók utalhatnak és átnézhetik tranzakciós történetüket.
A legújabb modell nem különbözik hardverben és csomagolásban a Note 10 másik két változatától, de elérhető rajta a Klaytn összes tranzakciós szolgáltatása és blokkláncalkalmazása.
A cikk szerint a KlaytnPhone vásárlói valamennyi KLAY-tokent is kapnak, amely a Klaytn alapértelmezett kriptovalutája.

Nem ez az első

A Samsung korábban bejelentette, hogy kiadja első blokkláncbarát telefonját, a Galaxy S10-et. Ez már támogatta az ethert és az ERC-20–alapú tokeneket. A legújabb okostelefon 34 kriptopénzt és 17 dAppot támogat.
A támogatott tokenek között szerepel a bitcoin, binance coin, basic attention token, augurt, enjin coin és sokan mások. A Note 10 készüléken olyan jelentős dAppokat támogatnak, mint a BULVRD Drive, Coinduck, XWallet és a Cosmee.
A Samsung üzleti megállapodást kötött a Ground X Corp.-nel , a Kakao Corp. blokklánc-leányvállalatával, hogy megalkossák a Klaytn platformját és a KlaytnPhone-t. A megállapodás egyértelműen mutatja, hogy a telefongyártó a kriptopénzek elterjedését próbálja elősegíteni.
Az előre telepített alkalmazásokkal és biztonsági szolgáltatásokkal érkező telefonok leegyszerűsítik a blokklánc technológiájával történő megismerkedést. A Samsung nem az egyetlen cég, amely elősegíti ezt.
A HTC Corp. és a Sirin Labs is blokklánctámogató telefonokat indítottak a tavalyi év során. A Huobi által is támogatott „Whole Network” startup a jövő héten mutatja be Acute Angle okostelefonját.

 „Ahogy fejlődik az ipar és telekommunikációs rendszereinkben is egyre terjednek az olyan innovációk, mint az 5G úgy egyre több kriptoközösség igyekszik majd kereskedni és utalni telefonjától.” – mondta Livio Weng, a Huobi Global vezérigazgatója.

Mindeközben az Apple-re is érdemes figyelni. A cég felfedte érdeklődését és optimizmusát a kriptoipar felé.

 „Figyeljük a kriptopénzeket. Nagyon érdekesnek találjuk őket. Úgy hisszük, hogy lehet bennük hosszú távon potenciál.” – mondta Jennifer Bailey, az Apple Pay alelnöke egy CNN Businessnek adott interjújában.

Úgy tűnik, hogy az okostelefongyártók is bizakodnak a blokkláncban.

Olvastad már? Saját rajongói tokent bocsájt ki egy vezető spanyol futballklub

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!