Az idei év során a bitcoin eddig minden negyedévben pozitívan zárt. Ez 2017-ben esett meg utoljára, amikor elérte a 20 000 dolláros árfolyamot. A bitcoin a történelem megismétlésére készül?

Az idén minden negyedévet zölden zárt a bitcoin

A bitcoin szépen lassan a 11 000 dolláros árfolyam felé tart. Az idei év során eddig minden negyedévet pozitívan zárta a vezető kriptopénz.

A londoni székhelyű Skew Markets elemzőcég szerint a bitcoin 2019-es Forrest Gump-futama hasonlít a 2017-es bika piachoz.

A bitcoin második negyedéves teljesítményét is érdemes figyelembe venni. 161,5%-kal ez volt a bitcoin legerősebb második negyedéve öt éves távlatban.

Miért emelkedhet 20 000 dollár fölé a bitcoin értéke

Josh Rager, ismert kriptokereskedő, elemző és bitcointámogató ismert a pontos technikai elemzéséről.

Egy Twitter-üzenetsorozatban felhívta a figyelmet a bitcoin 2015/2016-os árfolyamára, amikor az akkori árfolyam aljáról 2,5-szererése emelkedett az ár, majd egy hosszabb oldalazás után ismét 100%-ot emelkedett az értéke.

Azt próbálta sugallani, hogy a bitcoin árfolyama idén is 100%-ot emelkedhet. Tehát a 2017-es hasonlóság mellett egy másik technikai tényező szerint is átléphetjük a 20 000 dollárt.

De Mr. Rager azt szeretné, hogy a kereskedők és befektetők legyenek türelemmel, ugyanis a felfelé vezető út nem lesz könnyű, és sok lesz az oldalazás a piacon. Az embereknek optimistának kell maradniuk egy esetleges összeomlás esetén is.

Biztos abban, hogy a dolgok jól alakulnak majd, de persze ez csak az ő véleménye. A kriptopiacok résztvevői jobban teszik, ha elvégzik saját kutatásukat is.

Fontos mutató: „a havi mélypontok”

Misir Mahmudov, piaci megfigyelő is megosztotta szakértői véleményét a bitcoin havi mélypontjairól, melyek folyamatos emelkedést mutatnak az elmúlt hat hónap során. Szerinte a következő bika piac nagyon erős lesz – olyan, amit eddig még nem láttunk.

Szerinte a piac jelentős érésen esett át, és már nem olyan, mint a „2017-es szerencsejáték mánia.”

A Bitcoin egy kialakuló vagyontárolási forma. Ezt támasztja alá az is, hogy már több mint két hónapja tartja a 10 000 dolláros árfolyamot – az új támaszpontját.

A nyár folyamán a bitcoin közel 20 alkalommal lépte át a 10 000 dollárt

A Skew Markets adatai szerint a bitcoin nem kevesebb mint 19 alkalommal lépte át a 10 000 dolláros árfolyamot. Ez az „ide-oda mozgás” azt mutatja, hogy a piacnak át kell lépnie a 10 000 dolláros pszichológiai határt, mielőtt magasabbra nőne az értéke.

A felsorolt érvek alapján tisztán látszik, hogy a bitcoin megismételheti 2017-es bikafutamát.

Olvastad már? Kipróbáltuk az Inlockot – így működik a magyar kriptohitelezési platform

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂