A Bakkt tényleg 700 dolláros tranzakciós díjjal utalt át 1 milliárd dollárnyi bitcoint?

-

Az 1 milliárd dolláros bitcointranzakció azért lett szembetűnő, mivel küldője kifejezetten sokat költött az illetékre. Néhányan próbálnak rájönni a vagyon származási és rendeltetési helyére – vannak, akik úgy vélik, hogy a tranzakció a Bakkttal van összeköttetésben.
Egy 1 milliárd dollár értékű bitcointranzakció során a feladó viszonylag sok pénzt költött a tranzakciós illetékre.

A közösségi média felhasználói próbálnak rájönni a vagyon származási és rendeltetési helyére – ez a tranzakció 94 504 BTC-t (1,018 milliárd dollárt) foglal magában.
A Whale Alert Twitter-alapú megfigyelő erőforrás szerint a tranzakció nem tartalmazott már ismert tárcákat, de olyanokat sem, amelyek egy adott kriptovalutához kapcsolódó szervezethez vagy tőzsdéhez tartoznának.


Az egyik elmélet szerint a vagyon a Bakkt intézményi kereskedési platformhoz köthető, amely ma kezdi elfogadni az ügyfelek letétjeit.
Ami valójában történt, az az, hogy a legutóbbi tranzakció 15 különböző címről, és azon belül 92 eltérő bemenetről integrált bitcoint egyetlen címre, amely immár rendelkezik a feljebb említett 94 505,8 bitcoinnal.
Továbbá a küldött bitcoinok több mint fele (56 százaléka) csak egy címről érkezett, és ugyanez a cím 124 178 bitcoin cash-t (36,7 millió dollárt) és 124 178 BSV-t (16,3 millió dollárt) is utalt már át.

Az 5. legnagyobb tárca lett

A bitcoinok további 42 százaléka három másik címről érkezett. A tranzakciós illeték körülbelül 700 dollárba került, amely a teljes összeg mindössze 0,00007 százalékát teszi ki.
A fogadó cím most így az ötödik legnagyobb bitcointárca, valamint a legnagyobb tárca, amely nem egy kriptovaluta-tőzsdéhez kapcsolódik.
Akárhogy is, ez a személy elküldhetett volna 94 ezer bitcoint csupán 35 dollár illetékkel, ám ehelyett inkább a nagyon magas díjat választotta. Byte-onkénti 480 satoshival az illeték körülbelül 700 dollár lett.
Max Keiser pénzügyi közvetítő ezt tweetelte:


A Bakkt az NYSE-operátor Intercontinental Exchange (ICE) leányvállalata. Célja, hogy a digitális vagyoneszközöket a mainstreambe hozza azáltal, hogy lehetővé teszi a fogyasztók és az intézmények számára azok zökkenőmentes vásárlását, eladását, tárolását és költését.
A vállalat fő célja, hogy bizalmat, hatékonyságot és kereskedelmet nyújtson a digitális vagyoneszközökhöz. Ennek érdekében a nyílt technológiát fejlesztettek, hogy a meglévő piaci és kereskedelmi infrastruktúrát bevezessék a blokkláncba.
Akárhogy is van, a Bakkt bevezetése az ágazat egyik leginkább várt és vitatott témája. Ettől a héttől kezdve az érdeklődő felhasználók hozzáférhetnek a Bakkt Warehouse-hoz (Bakkt „Raktár”), ha fizikailag rendezett határidős szerződéseket szeretnének letétbe helyezni az Egyesült Államokban.
Kelly Loeffler Bakkt-vezérigazgató így magyarázta a Bakkt Warehouse működését:

 „A Bakkt Trust Company részét képző Bakkt Warehouse a kiber- és fizikai biztonságot jelentő védelem segítségével épül fel. Ezek a világ legaktívabban kereskedett piacait támogatják, ideértve az NYSE-t is. Ezenkívül a képzett letétkezelő független irányítási és megfelelési követelményei azt jelentik, hogy a Bakkt Warehouse-t úgy tervezték, hogy megfeleljen a legmagasabb szintű felügyeleti követelményeknek is.”

Az elmúlt évben a Bakkt együttműködött az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelettel (CFTC), hogy jóváhagyást szerezzen határidős szerződéseihez.
Mostanra úgy tűnik, hogy leküzdötte az útjában álló összes szabályozási akadályt, mellyel biztosította a CFTC-t arról, hogy biztonságos tárolási opciókat kínál a bitcointokenek számára.

Olvastad már? A szibériai bitcoinbányászat a hálózatok decentralizációját segíti elő

A bitcoin ára szeptember 5-én továbbra is 10 500 dollár körül ingadozott, ugyanis a legnagyobb kriptovalutaként sem tudta átlépni a 11 000 dollár határát. Az cikk írásakor 1,48 százalékkal nőtt az értéke, immár elérve a 10 742,48 dollárt.
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂
 

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!