Mennyit érhet a jövőben a bitcoin? – Jóslatok 1. rész

-

Új minisorozatunkban azzal foglalkozunk, ismert emberek szerint mennyit fog érni a közeljövőben (néhány éven belül) a bitcoin. Ez azonban nem csak különféle számadatok találgatását jelenti.
Minden híresség, aki nyilatkozott, arról is kifejtette véleményét, hogy mi alapján feltételezi a jósolt bitcoinárat. Természetesen a legalacsonyabb összegekkel és a legnegatívabb jóslatokkal kezdjük.

Joe Davis – 0 dollár

Joe Davis közgazdász nagyon valószínűnek tartja, hogy a BTC eléri a nulla dollárt. Ami a kriptovalutát illeti, úgy véli, a bitcoin pusztán csak spekuláció.
Továbbá úgy gondolja, hogy ez a pénznem nagyon rosszan tartja meg értékét, ugyanis gyakran jellemző rá a volatilitás, amely óriási problémákat okozhat. Joe ezért arra buzdítja az embereket, hogy a klasszikus, bevált és megbízható vagyoneszközökbe fektessenek.

Bill Gates – 0 dollár

Talán meglepő, de ez a rendkívül befolyásos személy a bitcoint nem tekinti fizetőeszköznek, valutának, de vagyonnak sem. Még azt is elmondta, hogy ha az nagyon egyszerű lenne, akkor shortolnánk a bitcoint (manapság ez tényleg nagyon könnyű).
Bill Gates még ennek ellenére is azt állítja, hogy a bitcoin egyszerűen semmilyen értéket nem teremt, és ezért ilyen látványos az ára. Úgy gondolja, hogy a kriptopiac előbb vagy utóbb valószínűleg teljesen eltűnik, és magának a bitcoinnak így már 0 dollár lesz az értéke.

Kenneth Rogoff – 100 dollár

A volt IMF-elnök (Nemzetközi Valutaalap) és a Harvard egyetemi tanára nem igazán bízik a bitcoinban. Még 2018-ban úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint a bitcoin hamarabb fogja elérni a 100 dolláros, mint a 100 000 dolláros értéket (a következő 10 évben).
Egyszerű közgazdászként, bankárként vagy professzorként azt mondta, hogy amennyiben megszűnne a pénzmosás és az adócsalás esélye, a BTC-nek nem lenne valódi haszna.

Tom Lee – 25 000 dollár

De hogy ne fejezzük be ezt a részt negatívan, vessünk egy pillantást a híres bitcoinbika, Tom Lee jóslatára. A mai részben ez az egyetlen pozitív jóslat a BTC-ról. Ha követted Tom Lee nyilatkozatait, akkor talán tudod, hogy a 25 000 dolláros értéket az év végére jósolta.
Bár ez még nem lehetetlen, nem igazán valószínű, hogy bekövetkezne. Azonban Tom általánosságban úgy véli, hogy a BTC előtt nagy jövő áll, és a jelenlegi konszolidációért a pénzügyi piacokon jelenlévő bizonytalanságot okalja.

Befejezés

Ezzel a négy személyiséggel kezdtük tehát új minisorozatunkat, mely a bitcoin áráról szóló jóslatokkal foglalkozik (akár a közel-, vagy távoli jövőben). Természetesen senki nem tudja megjósolni a jövőt, tehát egyértelmű, hogy ezek csupán becslések. És te mit gondolsz? Szerinted mennyit fog érni a bitcoin az elkövetkezendő években?

Olvastad már?  Kipróbáltuk az Inlockot – így működik a magyar kriptohitelezési platform

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!