Új minisorozatunkban azzal foglalkozunk, ismert emberek szerint mennyit fog érni a közeljövőben (néhány éven belül) a bitcoin. Ez azonban nem csak különféle számadatok találgatását jelenti.

Minden híresség, aki nyilatkozott, arról is kifejtette véleményét, hogy mi alapján feltételezi a jósolt bitcoinárat. Természetesen a legalacsonyabb összegekkel és a legnegatívabb jóslatokkal kezdjük.

Joe Davis – 0 dollár

Joe Davis közgazdász nagyon valószínűnek tartja, hogy a BTC eléri a nulla dollárt. Ami a kriptovalutát illeti, úgy véli, a bitcoin pusztán csak spekuláció.

Továbbá úgy gondolja, hogy ez a pénznem nagyon rosszan tartja meg értékét, ugyanis gyakran jellemző rá a volatilitás, amely óriási problémákat okozhat. Joe ezért arra buzdítja az embereket, hogy a klasszikus, bevált és megbízható vagyoneszközökbe fektessenek.

Bill Gates – 0 dollár

Talán meglepő, de ez a rendkívül befolyásos személy a bitcoint nem tekinti fizetőeszköznek, valutának, de vagyonnak sem. Még azt is elmondta, hogy ha az nagyon egyszerű lenne, akkor shortolnánk a bitcoint (manapság ez tényleg nagyon könnyű).

Bill Gates még ennek ellenére is azt állítja, hogy a bitcoin egyszerűen semmilyen értéket nem teremt, és ezért ilyen látványos az ára. Úgy gondolja, hogy a kriptopiac előbb vagy utóbb valószínűleg teljesen eltűnik, és magának a bitcoinnak így már 0 dollár lesz az értéke.

Kenneth Rogoff – 100 dollár

A volt IMF-elnök (Nemzetközi Valutaalap) és a Harvard egyetemi tanára nem igazán bízik a bitcoinban. Még 2018-ban úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint a bitcoin hamarabb fogja elérni a 100 dolláros, mint a 100 000 dolláros értéket (a következő 10 évben).

Egyszerű közgazdászként, bankárként vagy professzorként azt mondta, hogy amennyiben megszűnne a pénzmosás és az adócsalás esélye, a BTC-nek nem lenne valódi haszna.

Tom Lee – 25 000 dollár

De hogy ne fejezzük be ezt a részt negatívan, vessünk egy pillantást a híres bitcoinbika, Tom Lee jóslatára. A mai részben ez az egyetlen pozitív jóslat a BTC-ról. Ha követted Tom Lee nyilatkozatait, akkor talán tudod, hogy a 25 000 dolláros értéket az év végére jósolta.

Bár ez még nem lehetetlen, nem igazán valószínű, hogy bekövetkezne. Azonban Tom általánosságban úgy véli, hogy a BTC előtt nagy jövő áll, és a jelenlegi konszolidációért a pénzügyi piacokon jelenlévő bizonytalanságot okalja.

Befejezés

Ezzel a négy személyiséggel kezdtük tehát új minisorozatunkat, mely a bitcoin áráról szóló jóslatokkal foglalkozik (akár a közel-, vagy távoli jövőben). Természetesen senki nem tudja megjósolni a jövőt, tehát egyértelmű, hogy ezek csupán becslések. És te mit gondolsz? Szerinted mennyit fog érni a bitcoin az elkövetkezendő években?

Olvastad már?  Kipróbáltuk az Inlockot – így működik a magyar kriptohitelezési platform

Forrás: kryptomagazin.sk


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂