Justin Sun Twitter követőinek fele hamis lehet

-

A TRON Justin Sunja valószínűleg számos felbérelt Twitter-követővel rendelkezik. Ha megvizsgáljuk felhasználójának egyes mutatóit, akkor elképzelhető, hogy 1,7 millió követőjének több mint a fele hamis lehet.

Népszerűségi verseny

Egyesek már a platform indulása óta botokkal játsszák ki a Twittert. A közösségi elérés fontos tényezője a magas követői aktivitás.

Az olyan mérőszámok, mint a követők, lájkok, retweetek és kommentek fontos tényezői a magas aktivitásnak, még akkor is, ha ezek a számok hamisak.
Justin Sun, a TRON alapítója és a BitTorrent vezérigazgatója úgy tűnik, hogy tisztában van ezzel. Folyamatosan próbálja felülmúlni az Ethereum társalapítóját, Vitalik Buterint a Twitteren és még azzal is kérkedett, hogy elsőként ő lépte meg az egymillió követőt a kriptoszférában
Azonban lehet, hogy Justin Sun népszerűsége csak színjáték.

Manipulált mutatók?

Ha megvizsgáljuk Justin Sun Twitter-felhasználójának egyes mutatóit, akkor szembetűnő lehet néhány gyanús aktivitás. Az elmúlt 30 nap során követőinek száma aktivitástól függetlenül nagyon szűk tartományban mozgott, 4400 és 7400 követő között, átlagosan napi 5050 új követővel.
Mindeközben Vitalik Buterin, az ipar egyik legbefolyásosabb szereplője ugyanennyi idő alatt maximum napi 200 új követőt szerzett, annak ellenére, hogy naponta átlagosan 20%-kal több üzenetet közöl. Az elmúlt 30 nap során Buterin átlagosan napi 70 új követővel gazdagodott.
Az összegzett adatok megvizsgálása további kérdéseket vet fel. Justin Sun 1,7 millió követővel rendelkezik, 1700 lájkkal és 5200 tweettel, 2017 augusztusában létrehozott felhasználóján. Vitalik Buterin 880 000 követővel, 5400 lájkkal és 12 000 tweetel rendelkezik 2011 májusában létrehozott felhasználóján.
Vagy Vitalik Buterin nem tudja reklámozni magát (amely valamelyest igaz) vagy valami nem stimmel Justin Sun mutatóival. Az összehasonlítás önmagában nem bizonyít semmit, de még több gyanút keltő adat támasztja alá, hogy Justin Sun mutatói hamisak lehetnek.

A megvásárolt követők bizonyítékai

2018 októbere előtt Justin Sun normális követői aktivitással rendelkezett. Egyes napokon akár 100 követőt is bukott, de másokon akár 500-at is szerzett, amely normális tevékenységnek mondható.
Azonban 2018. október 11-én Sun ok nélkül 5700 új követőt szerzett. Október 18-án naponta több ezer új követő jelentkezett a medve piac alatt.
2018 májusában még figyelemre méltóbb lett az eltérés. Május 8-án elvesztett 31 000 követőt, majd másnap 29 000-et szerzett. Júniusban három alkalommal is több mint 10 000 új követő jött, az egyik nap 18 800, mindössze 23 óra alatt.
2018. június 28-án 88 000 követőt veszített, miután a Twitter tartott egy botsöprést. Egyéb jelentős kriptoinfluenszereket nem érte hasonló veszteség.
A szokatlan és hirtelen aktivitás azt sugallja, hogy Justin Sun naponta több ezer követőt vásárol. Ha október 18-a óta napi 3000 követőt vett, akkor az 1,7 millió követőjének jelentős hányada hamis lehet.

Pénzen vett népszerűség

A követők és az aktivitásuk vásárlása gyerekjáték. Több tucat szolgáltatás létezik, amely lájkokat, retweeteket és követőket árul ezrével.
Sun esetében 5000 követő akár kevesebb, mint 100 dollárba kerülhet. Az egyik ilyen szolgáltatás még „életre szóló cseregaranciát” is ígér, ha a követőket azonosítja és törli a Twitter.
A követők és követői aktivitás vásárlása tiltott a Twitter spam- és manipulációs szabályzata alapján. Azok a felhasználók, akik így tesznek, tiltásra kerülhetnek.
Mindazonáltal nem biztos, hogy Justin Sun vásárolja ezeket a követőket. Lehet, hogy a TRON egyik hatalmas rajongója, vagy akár egy kockázati tőke állhat a mutatók növekedése mögött. De ahogy Justin Sun maga is elmondta, ismert a „vulgáris és felhajtással teli marketingviselkedéséről.” A Twitter-mutatók manipulálása is beleférhet ebbe.

Olvastad már? Kipróbáltuk az Inlockot – így működik a magyar kriptohitelezési platform

Ha kiderül, hogy Justin Sun áll a manipuláció mögött, akkor ez is csak egy olyan alkalom lenne, amikor a TRON alapítója a felhajtást fontosabbnak tartotta, mint a valós tartalmat.
Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.
Legyen szép napod! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!