Jack Dorsey, a Twitter és a Square vezérigazgatója elmondta, hogy nincs tervben egy, a platformra épített „Twitcoin” kriptopénz, helyette inkább a bitcoin népszerűsítése áll a középpontban.

A nyílt szabványok jobbak

Az ausztrál The Sydney Morning Herald újság szeptember 5-én kiadott cikke szerint Dorsey meg van győződve róla, hogy még mindig a bitcoinnak van a legnagyobb esélye arra, hogy az internet natív pénznemévé váljon:

„Szerintem a nyílt internetszabványok minden embert jobbak kiszolgálnak, mint azok melyeket cégek kezdeményeznek vagy irányítanak.”

Senki sem érti a globális gazdaságot

Dorsey azért látogatta meg Melbourne városát, hogy részt vegyen a Square Terminal indulásán – egy új POS-terminál bemutatásán, amely alternatívája lenne a bankok által kiadott termináloknak.

Elmagyarázta ötleteit a bankokkal és a gazdasággal kapcsolatban:

„A bankok irányítása, hatalma és gyakorlatai globális jelenség, de ez nagyon akut itt Ausztráliában. Mindig egy recesszió felé tartunk és mindig kifelé tartunk egyből. Bárki, aki elmondja a véleményét erről, csak saját magát teszi nevetségessé. Nincs olyan ember a bolygón, aki megértené a globális gazdaságot.”

Dorsey azt is elmondta, hogy nem szeretné a Facebook Libra példáját követni és saját kriptopénzt indítani a Twitter részére, szerinte inkább az olyan elérhető, nyílt szabványokat kellene alkalmazni, mint a Bitcoin.

A bitcoin a legjobb

A Square mobilfizetési alkalmazása, a CashApp júniusban engedélyezte a bitcoinfizetéseket. Az augusztusi adatok szerint a cég 125 millió dollár jövedelmet hozott a bitcoinból 2019 második negyedévében.

Dorsey az alábbi szavakkal dicsérte az első kriptovalutát:

„Szerintem a bitcoin a legjobb, mivel ez a legellenállóbb. Már több mint 10 éve elérhető, kitűnő a márkajelzése, és már sokan kipróbálták. Ha megnézem azokat a kriptopénzeket amelyek betölthetnék az internet saját valutájának címét, akkor a bitcoin lenne a legesélyesebb.”

Augusztusban a Square kriptopénzekkel foglalkozó leányvállalata, a Square Crypto alkalmazni kezdte a Blockstream társalapítóját és a bitcoin fejlesztőjét, Matt Corrallot.

Olvastad már? Mennyit érhet a jövőben a bitcoin? – Jóslatok 1. rész

Forrás:  cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂