Az Atlético de Madrid spanyol futballcsapat üzleti megállapodást között a Chilizzel, egy sporttal foglalkozó blokklánccal, hogy saját rajongói tokeneket indítsanak, amely a rajongók számára külön hozzáférést biztosít a csapat termékeihez, infóihoz és tapasztalataihoz.

A csapat a negyedik helyen végzett az UEFA 2019-es csapathelyezésein. A lépéssel csatlakozik a Juventus és a West Ham United csapatokhoz a Socios.com rajongói platformon.

 „Az Atlético de Madrid rajongói token árfolyama 2 dollár lesz, mely csakis a Socios.com-on keresztül lesz elérhető 2019 őszében a 19/20-as szezonra. A rajongói tokenekre ingyenesen is lehet vadászni majd az alkalmazás kiterjesztett valóság funkcióján, a Token Hunton keresztül.” – írják a készítők.

Az Atlético de Madrid rajongói token tulajdonosai exkluzív jogokhoz jutnak a platformon, egyedi és exkluzív tapasztalatokhoz, nyereményjátékokhoz és kérdőívekhez kapnak hozzáférést.

A szurkolók rajongói termékeket is vásárolhatnak a tokenekkel, és egymást közt is cserélgethetik őket az alkalmazáson keresztül.

Az Atlético de Madrid csak egy a sok focicsapat közül, amelyik az elmúlt két év során csatlakozott a blokklánchoz.

A Francia Liga vezető csapata, a Paris Saint-Germain 2018-ban adta ki saját kriptopénzét a Socios platformon, azóta egyre több és több csapat csatlakozott.

 „Célunk, hogy kiépítsük a világ legnagyobb futballközösségét és -piacterét a rajongók számára, valamint hogy bemutassuk a blokklánc és a kriptovaluták megbízhatóságát a tömegek számára.” – mondta korábban Alexandre Dreyfus, a cég alapítója és vezérigazgatója

A platform igyekszik elkerülni a kriptokereskedés bonyolult elemeit, és inkább a rajongók támogatására készít rendszereket, amely rajongói tokeneket alkalmaz.

A rajongók akár kérdőíveken keresztül is hozzájuthatnak a tokenekhez, és pontokat kaphatnak, amivel haladhatnak a szuperrajongók listáján.

Forrás: coindesk.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂