A Gemini új szolgáltatása mindenki számára elérhetővé tette az OTC-kereskedést

-

A Gemini szerint a tőzsdén kívüli, vagyis OTC-kereskedés bármilyen két fél között vagy egy brókeren keresztül elérhetővé vált a Gemini Clearing platform segítségével.
A Gemini kriptotőzsde előrukkolt egy új digitális megállapodási megoldással. A Gemini Clearing névre hallgató szolgáltatással tőzsdén kívüli, más néven OTC-kereskedést folytathatnak a kereskedők Gemini-felhasználójukkal.

A cég blogbejegyzése szerint a Gemini Clearing platformon két fél között, vagy egy harmadik fél közvetítésével jöhetnek létre az OTC-ügyletek.
Jeanine Hightower-Sellitto, a Gemini ügyvezető igazgatója elmondta:

 „Az ilyen kereskedések két fél között vagy egy brókeren keresztül történhetnek. A Gemini Clearing egy szabályozott fizetési és megállapodási rendszert kínál előre megbeszélt kereskedésekhez, mely segít az ügylet gyors megkötésében és csökkenti az esetleges kockázatokat.”

Fontos megemlíteni, hogy a Gemini nem rendelkezik különálló OTC irodával, de az új termékkel már támogatja az OTC-kereskedést.
A Gemini Clearing egyéb előnyei a bizalmasság (a csere részleteit csakis a résztvevő felek tudják és nem közlik a Gemini kereskedelmi forgalmán), a fizetési kockázatok csökkentése (a csere csak akkor jön létre, ha mindkét felhasználó rendelkezik a szükséges vagyonnal) és a megfelelő szabályozások (mindkét félnek meg kell felelnie a Gemini szigorú ügyfél-azonosítási és pénzmosás elleni szabályainak).
A cég új szolgáltatása mindenki számára elérhetővé lesz, beleértve a hagyományos és intézményi kereskedőket is, mely eltér az olyan tőzsdéktől, mint a Coinbase és Huobi, amely csakis a professzionális és intézményi ügyfelek részére indított OTC-szolgáltatást.

A Gemini tovább segíti a digitális pénzek terjedését

A Gemini egy engedélyezett digitális eszközváltó és letétkezelő, melyet magánszemélyek és intézmények részére hoztak létre és a New York State Department of Financial Services (NYDFS) szabályozza.
2014-ben alapította Cameron és Tyler Winklevoss. A Gemini az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Dél-Koreában, Hongkongban és Szingapúrban elérhető.
Júliusban a Gemini alapítói fontolgatták, hogy csatlakozzanak a Libra Associationhöz, a konzorciumhoz, amely a Facebook Libra kriptoprojektje mögött áll. A hír meglepte a kriptoközösséget, mivel a Winklevoss-ikrek korábban hadilábon álltak Mark Zuckerberggel, a Facebook miatt.

Augusztusban a Gemini bejelentette, hogy üzleti megállapodást köt a Silvergate Exchange Networkkel (SEN), egy dolláralapú fizetési platformmal. A megállapodással a SEN lehetővé teszi a Gemini intézményi ügyfelei számára, hogy valós időben utaljanak ki és be felhasználóikból. A Gemini tőzsdéje így lehetővé teszi a tagok számára, az azonnali utalásokat.
A Gemini csapatához nemrég egy új tag is csatlakozott. A cég felbérelte Noah Perlmant, a Morgan Stanley korábbi, pénzügyi bűnözéssel foglalkozó igazgatóját, mint új szabályozásért felelős vezetőt.


Ezen felül a cég továbbterjeszkedett Ausztráliába, és lehetővé tette az ausztrál állampolgárok számára, hogy letöltsék a Gemini mobilalkalmazását, hogy vásároljanak, eladjanak és tároljanak olyan kriptopénzeket, mint a bitcoin, ether, bitcoin cash, litecoin és a zcash.
Azonban a Gemini saját stabilkoinja, a Gemini dollar (GUSD) nem lesz elérhető Ausztráliában.

Olvastad már? Kipróbáltuk az Inlockot – így működik a magyar kriptohitelezési platform

A Gemini csapata úgy hiszi, hogy a kriptopénzek biztosan leváltják majd a hagyományos pénzeket, ami megváltoztatja a pénzügyi világ arculatát. A cég mindent megtesz, hogy elősegítse az átállást és bemutassa a blokklánc előnyeit a világ számára.
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!