Az olasz első osztályban játszó Juventus is elindítja saját rajongói token hálózatát – jelentette be a klub szeptember 24-én, két héttel a Paris Saint-Germain hasonló nyilatkozata után.

2019 első negyedévében jelenik majd meg a „Juventus Official Fan Token”, az olasz futballklub és a blokkláncközpontú rajongói platform, a Socios.com együttműködésének eredményéül.

A francia Paris Saint-Germain hónap elején felfedett rendszerének mintájára a Juventus is rajongói szavazásokra és felmérésekre használná hálózatát.

A klub jelenleg olaszország legjobbja, a világ második legjobbja, és szurkolóinak száma több mint 60 millió.

„A klub vezetőségében mindig csak nagyon óvatosan közeledünk az innováció és az új technológiák felé.” – nyilatkozta Giorgio Ricci, a Juventus tisztviselője, globális kapcsolatok és egyesületi pénzügyek felelőse.

„Úgy gondoljuk ez a rendszer új lehetőséget kínálhat a rajongóknak világszerte arra, hogy közelebb kerülhessenek kedvenc csapatuk mindennapi életéhez.”

A 2018-as év során hatalmas nyitottság figyelhető meg a futballcsapatok részéről a kriptotechnológia felé. Több brit klub is tervezi integrálni a kriptovaluta és blokklánc-technológia alapú népszerűsítést saját struktúrájába. Ennek kapcsán az eToro kereskedési platformmal létrejövő megállapodás elkészültekor derülnek majd ki annak részletei, hogy az érintett csapatok milyen irányból közelítik meg ezt az új lehetőséget.

Alexandre Dreyfus, a Socios vezérigazgatója bizakodó a kriptovalutákban rejlő lehetőségeket illetően, állítása szerint a Sociossal kötött együttműködések eredményeképpen vállalata a következő években 300 millió dollárnyi tőkét fecskendez majd a sportgazdaságba.

Juventus tokenjének értékesíthetősége kiemelkedő lehet, hiszen a Paris Saint-Germain által kibocsátott érme csak a Socios saját, chiliZ nevezetű váltóján elérhető.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségi média felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod! 🙂