Bitcoin újra a 20 ezres szinteket teszteli

-

Hegyek-völgyek, manapság így is jellemezhetnénk nem csak a Bitcoin, de az egész kriptopiac és a tőzsdei szektor elemeit is. Elég egy negatívabb hír, egy kedvezőtlenebb közlemény, mely romba dönti sokunk elképzeléseit, spekulációit, elemzéseit.

Utóbbi hetekben, hónapokban exponenciális növekedésen megy keresztül a dollár, fogalmazhatnánk úgy is, hogy felrobbant az árfolyama.

20 éve nem látott magasságában tendál az árfolyama szinte elképzelhetetlen mikor, hol és ki fog neki „megálljt” parancsolni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Mint látjuk és tapasztaljuk a kriptoszektor, tőzsdei elemek teljesen ellentétes mozgásban vannak a dollárral szemben, így ha a dollár értéke csökken, a tőzsdék likviditása növekszik.

Forrás: pixabay.com

Milyen árfolyam mozgásokra számíthatunk a hétvége közeledtével?

A BTC ára az előző héten 7%-ot emelkedett, és meglepő módon sokkal jobban és erősebben tartotta magát a tőzsdei elemekhez képest, mint például az S&P500 illetve és a Nasdaq.

Észrevehető bizonyos korreláció az imént felsorolt elemek között, viszont az utóbbi napokban nem teljes az együttmozgásuk.

Azonban hamar végett vetett az örömnek az elkövetkezendő árfolyammozgás.

Szeptember 26.-án impulzív emelkedést hajtott végre a Bitcoin árfolyama, majd pár óra elteltével zuhanásba kezdett és meg sem állt 18.450 $-os mélységig, majd onnan vissza pattant 19.500$-os szintekig.

Jelenleg kék színel jelölt csatornában mozog az elem, mely mozgásokat a kereskedők nagyszerűen tudnak kihasználni.

Továbbá hetes idősíkon látni lehet egy bikás divergenciát.

A Bitcoin grafikonján láthatunk egy alj képzést, azonos mélypontokkal, miközben az RSI-ben egy erősödő, felfelé irányuló mozgást látunk.

Ebből a divergens mozgásból kiindulva, spekulálhatunk arra, hogy elmozdulhat az instrumentum az alsó territóriumból.

A divergencia az indikátor és az árfolyamgörbe eltérő irányú mozgását jelenti. Például az indikátor értéke növekszik, közben pedig a token/coin ára csökken.

Segítségünkre lehet a technikai elemzés, de semmiképpen ne hagyjuk figyelnem kívül a DXY (dollárindex) mozgását, mivel az is egy plusz indikátorrá válhat számunkra.

Olvastad már? Egyre jobbnak tűnhet a web3, a defi, és az NFT szektor helyzete hosszú távon



Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Standard Chartered Bank szerint a felezés után 150.000 dollárra emelkedhet a bitcoin ára

Geoff Kendrick, a Standard Chartered Bank elemzője és a digitális eszközök kutatásának vezetője úgy véli, hogy a bitcoin valószínűleg emelkedő trendbe kerül a felezés után. Egy...

Kriptobarát tőzsdebiztost neveztek ki Nigériában

A nigériai elnök kinevezte az új Tőzsdei Értékpapír- és Tőzsdei Bizottság (SEC) elnökét, hogy jó hatást gyakoroljon a tőkepiac szabályozására, a befektetői bizalom megerősítésére és...

5,3 milliárd dolláros büntetést kell fizetnie a Terraform Labs alapítójának

A Terraform Labs és Do Kwon, a cég alapítója ellen súlyos vádak merültek fel az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) részéről. A vádak szerint értékpapír-csalást...

A CoinPoker eltörölte az összes kifizetési díjat

Vendégbejegyzés A CoinPoker egy nagyon jól ismert kripto fogadási alkalmazás, és egyúttal a világ legnagyobb kriptopóker felülete is. Fejlesztői csapata kedden egy X-beli bejegyzésben közölte, hogy megszüntette...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!