Fenyegetve érzi magát a JPMorgan vezérigazgatója a stabilcoinok miatt

-

A Converge22-en a Shark Tank házigazdája szerint a stabilcoinok világszerte a „súrlódások” és a díjak csökkenéséhez vezethetnek.

A JPMorgan Chase vezérigazgatója, Jamie Dimon fenyegetve érzi magát attól, ahogy a kriptotérség felforgatja a fizetési rendszereket – jelentette ki a Shark Tank műsorvezetője és a multimilliomos kockázati tőkés Kevin O’Leary a Converge22 szeptember 28-i panelbeszélgetésén.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

O’Leary azt követően tette megjegyzéseit, hogy Dimon „nagy szkeptikusnak” nyilvánította magát a „kriptotokenekkel kapcsolatban, amelyeket önök fizetőeszköznek neveznek, mint például a Bitcoin”, és „decentralizált Ponzi-rendszereknek” nevezte őket az Egyesült Államok Kongresszusa előtt múlt héten tett vallomásában.

Még a panelben O’Leary kifejtette, hogy a hagyományos pénzügyi rendszerben a súrlódás az egyik legnagyobb probléma, ráadásul a bankok így profitálnak a tranzakciós díjakból, hozzátéve, hogy a stabilcoinok a díjak csökkenéséhez vezethetnek az egész világon.

Kijelentette:

„Itt nem az eszközárral való spekulációról van szó. Ez arról szól, hogy csökkentsük a díjakat, ahogy a világ gazdaságai működnek, átláthatóbbak, produktívabbak, teljesen ellenőrizhetőek, szabályozottak, de kevésbé költségesek. Jamie Dimon tehát fenyegetve érzi magát? Átkozottul igaza van, igen. Ez egy nagy része annak, ahogyan pénzt keres.”

Az amerikai szabályozási környezettel kapcsolatban a kockázati tőkés kifejtette, hogy a szuverén vagyon- és nyugdíjalapok megvárják a szabályozást, mielőtt digitális eszközöket vennének portfólióikba, megjegyezve, hogy:

„Ha ön egy szuverén vagyonalap vagy egy olajban gazdag ország, talán negyedmilliárdot termel 12 óra alatt. Az egyetlen hely a Földön, ahol ezt megteheted, az S&P. Az egyetlen módja, hogy ezt megtehesd, ha megfelelsz az SEC szabályainak. Soha nem fognak semmilyen módon lépni az SEC ellen, amíg ezeket a szabályokat nem határozzák meg”.

O’Leary szerint a digitális eszközökhöz való amerikai szabályozási váltás az összes kriptoeszköz 10%-os felértékelődését eredményezné egyik napról a másikra.

Az amerikai törvényhozók egy törvénytervezeten dolgoznak a stabilcoinok szabályozására, amelyet az év végéig elfogadhatnak.

A stabilcoinok a kriptovaluták egy olyan osztálya, amely megpróbál árstabilitást nyújtani a befektetőknek, vagy úgy, hogy meghatározott eszközökkel (például az amerikai dollárral) fedezik őket, vagy úgy, hogy algoritmusok segítségével a kereslet alapján módosítják a kínálatukat.


Olvastad már? Az amerikai dollárindex ellentétes mozgása a Bitcoinnal

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

A Fantom (FTM) feltámadása, vagy bikacsapda?

A Fantom kétségkívül az egyik olyan érme a piacon, amely januárban jelentős emelkedést produkált. Napi időkeretben nézve, január 1. és e cikk írásának időpontja...

Bitcoin technikai elemzés 02.03.

Prémium Bitcoin A Bitcoin ma kicsit vissza húzódott,mivel a piaci volatilitás nőtt a legutóbbi amerikai nem mezőgazdasági bérszámfejtési jelentés (NFP) miatt. A csütörtöki 24 091 dolláros csúcsot...

A Bitzlato visszaállítja működését és Oroszországba költözik

A nyugati bűnüldöző szervek által lefoglalt, Oroszországhoz kötődő Bitzlato kriptopénzváltó azt tervezi, hogy újraindítja működését és engedélyezi a részleges pénzkivételt, jelentette be egyik társalapítója. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!