Bitcoin újra a 20 ezres szinteket teszteli

-

Hegyek-völgyek, manapság így is jellemezhetnénk nem csak a Bitcoin, de az egész kriptopiac és a tőzsdei szektor elemeit is. Elég egy negatívabb hír, egy kedvezőtlenebb közlemény, mely romba dönti sokunk elképzeléseit, spekulációit, elemzéseit.

Utóbbi hetekben, hónapokban exponenciális növekedésen megy keresztül a dollár, fogalmazhatnánk úgy is, hogy felrobbant az árfolyama.

20 éve nem látott magasságában tendál az árfolyama szinte elképzelhetetlen mikor, hol és ki fog neki „megálljt” parancsolni.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Mint látjuk és tapasztaljuk a kriptoszektor, tőzsdei elemek teljesen ellentétes mozgásban vannak a dollárral szemben, így ha a dollár értéke csökken, a tőzsdék likviditása növekszik.

Forrás: pixabay.com

Milyen árfolyam mozgásokra számíthatunk a hétvége közeledtével?

A BTC ára az előző héten 7%-ot emelkedett, és meglepő módon sokkal jobban és erősebben tartotta magát a tőzsdei elemekhez képest, mint például az S&P500 illetve és a Nasdaq.

Észrevehető bizonyos korreláció az imént felsorolt elemek között, viszont az utóbbi napokban nem teljes az együttmozgásuk.

Azonban hamar végett vetett az örömnek az elkövetkezendő árfolyammozgás.

Szeptember 26.-án impulzív emelkedést hajtott végre a Bitcoin árfolyama, majd pár óra elteltével zuhanásba kezdett és meg sem állt 18.450 $-os mélységig, majd onnan vissza pattant 19.500$-os szintekig.

Jelenleg kék színel jelölt csatornában mozog az elem, mely mozgásokat a kereskedők nagyszerűen tudnak kihasználni.

Továbbá hetes idősíkon látni lehet egy bikás divergenciát.

A Bitcoin grafikonján láthatunk egy alj képzést, azonos mélypontokkal, miközben az RSI-ben egy erősödő, felfelé irányuló mozgást látunk.

Ebből a divergens mozgásból kiindulva, spekulálhatunk arra, hogy elmozdulhat az instrumentum az alsó territóriumból.

A divergencia az indikátor és az árfolyamgörbe eltérő irányú mozgását jelenti. Például az indikátor értéke növekszik, közben pedig a token/coin ára csökken.

Segítségünkre lehet a technikai elemzés, de semmiképpen ne hagyjuk figyelnem kívül a DXY (dollárindex) mozgását, mivel az is egy plusz indikátorrá válhat számunkra.

Olvastad már? Egyre jobbnak tűnhet a web3, a defi, és az NFT szektor helyzete hosszú távonTájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

Az OpenSea bevezette a Binance Chain támogatását

A legnagyobb forgalmat bonyolító NFT-piactér az OpenSea a hét elején jelentette be, hogy integrálja a rendszerébe a Binance Chain blokkláncát. A felhasználóknak így lehetősége lesz,...

Brazíliában törvényes fizetőeszközzé váltak a kriptopénzek

El Salvador hivatalos pénznemmé tette a bitcoint tavaly, Brazíliában a képviselők viszont egyelőre még csak törvényes fizetőeszközzé tettéka kriptopénzeket, egy ezt szabályozó törvény megszavazásával. Ennek...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!