Egyre jobbnak tűnhet a web3, a defi, és az NFT szektor helyzete hosszú távon

-

A Pantera vezérigazgatója, Dan Morehead optimista kilátásokat festett a szélesebb értelemben vett kriptoiparral kapcsolatban a szingapúri Token2049 konferencián tartott előadásában.

Ebben kiemelte a decentralizált pénzügyek (DeFi), a Web3 funkcionalitás, az NFT-k és a metaverzum alkalmazások potenciális növekedését és értékét.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Több ezer résztvevő gyűlt össze szerdán a Marina Bay Sands Convention Centerben a kétnapos konferencia kezdetére, amelyen a kriptopénz és blokklánc ökoszisztéma prominens szereplői vesznek részt.

A Pantera, egy blokkláncra összpontosító befektetési alap 4,5 milliárd dollárnyi kezelt vagyonnal, szintén képviseltette magát, és az ügyvezetőjük elmondta, hogy továbbra is értéket lát a feltörekvő kriptós projektekben.

Morehead párhuzamot vont a 2000-es évek elejével, amikor az olyan technológiai vállalatok, mint az Amazon, az Apple és a Google kezdtek jelentős befektetéseket vonzani, miután a Microsoft évekig uralta a tőzsdéket.

Az elmúlt évtizedben a BTC és az ETH uralta a befektetők kriptopénz-portfólióit, de nézetei szerint az új projektek és felhasználási módok még nagyobb hozamot ígérhetnek a befektetéseken.

„Már majdnem ott tartunk, hogy a teljes piac felét olyan dolgok teszik ki, amelyek nem a két fő blokkláncon vannak. Én még mindig vadul optimista vagyok a BTC és az ETH iránt. De úgy gondolom, hogy ezek az új projektek még jobban fognak teljesíteni, és ott kellene lenniük valakinek a portfóliójában.”

Morehead szerint a DeFi, a Web3, az NFT-k és a metaverzum projektek a legígéretesebbek.

A Pantera vezérigazgatója a DeFi helyzetén is eltöprengett, amely a Terra összeomlása és a mára már megszűnt hitelező cégek bedőlése után nehéz hónapokon ment keresztül.

A DeFi jelenlegi 20 milliárd dolláros piaci kapitalizációja a hagyományos pénzügyi rendszer 3 billió dolláros értékéhez képest azt jelenti, hogy a szektorban még bőven van tér a növekedésre.

A vezérigazgató a Web3-ról is pozitívan nyilatkozott, tekintettel arra, hogy az arra összpontosít, hogy a felhasználóknak adjon irányítást az adataik felett, valamint a központosított megoldások helyett a közösségek által birtokolt vagy irányított platformokra fókuszál.

„A jelenlegi internet lényege, hogy értéket vonjon ki belőled. A nagy technológiai vállalatoknál is van néhány vázlatos kormányzási kérdés. Izgatottan várom azt a világot, ahol az emberek értéket teremtenek és adnak hozzá, és ahol ezek a hálózatok ténylegesen birtokolják az adataikat.”

Morehead odáig ment, hogy a Web3-at az általa látott leginkább megkerülhetetlenebb tényezőként jellemezte, kiemelve a meglévő projektek decentralizált változatainak lehetőségét, hogy az értéket visszaadják az alkotóknak és a felhasználóknak.

A Pantera vezérigazgatója előadását azzal zárta, hogy alátámasztotta meggyőződését, miszerint a jelenlegi kriptopénz-piaci ciklus az erős fundamentumok miatt eltér a korábbi évektől, rámutatva, hogy mintegy 200 millió ember használ blokklánc-alapú platformokat és kriptopénzeket, ez a létszám pedig a következő három évben egymilliárdra nőhet.

Olvastad már? 5-10 éven belül minden tokenizálva lehet a Matrixport alapítója szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

Rekordot döntött a kisebb bitcoin-tulajdonosok száma

Az FTX tőzsde csődjének az utóhatásai között olyan pozitív fejleményeket is találni, mint a 10-nél kevesebb bitcoint tartalmazó címek számának a megnövekedése. A kisebb befektetők...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!