Egyre jobbnak tűnhet a web3, a defi, és az NFT szektor helyzete hosszú távon

-

A Pantera vezérigazgatója, Dan Morehead optimista kilátásokat festett a szélesebb értelemben vett kriptoiparral kapcsolatban a szingapúri Token2049 konferencián tartott előadásában.

Ebben kiemelte a decentralizált pénzügyek (DeFi), a Web3 funkcionalitás, az NFT-k és a metaverzum alkalmazások potenciális növekedését és értékét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Több ezer résztvevő gyűlt össze szerdán a Marina Bay Sands Convention Centerben a kétnapos konferencia kezdetére, amelyen a kriptopénz és blokklánc ökoszisztéma prominens szereplői vesznek részt.

A Pantera, egy blokkláncra összpontosító befektetési alap 4,5 milliárd dollárnyi kezelt vagyonnal, szintén képviseltette magát, és az ügyvezetőjük elmondta, hogy továbbra is értéket lát a feltörekvő kriptós projektekben.

Morehead párhuzamot vont a 2000-es évek elejével, amikor az olyan technológiai vállalatok, mint az Amazon, az Apple és a Google kezdtek jelentős befektetéseket vonzani, miután a Microsoft évekig uralta a tőzsdéket.

Az elmúlt évtizedben a BTC és az ETH uralta a befektetők kriptopénz-portfólióit, de nézetei szerint az új projektek és felhasználási módok még nagyobb hozamot ígérhetnek a befektetéseken.

„Már majdnem ott tartunk, hogy a teljes piac felét olyan dolgok teszik ki, amelyek nem a két fő blokkláncon vannak. Én még mindig vadul optimista vagyok a BTC és az ETH iránt. De úgy gondolom, hogy ezek az új projektek még jobban fognak teljesíteni, és ott kellene lenniük valakinek a portfóliójában.”

Morehead szerint a DeFi, a Web3, az NFT-k és a metaverzum projektek a legígéretesebbek.

A Pantera vezérigazgatója a DeFi helyzetén is eltöprengett, amely a Terra összeomlása és a mára már megszűnt hitelező cégek bedőlése után nehéz hónapokon ment keresztül.

A DeFi jelenlegi 20 milliárd dolláros piaci kapitalizációja a hagyományos pénzügyi rendszer 3 billió dolláros értékéhez képest azt jelenti, hogy a szektorban még bőven van tér a növekedésre.

A vezérigazgató a Web3-ról is pozitívan nyilatkozott, tekintettel arra, hogy az arra összpontosít, hogy a felhasználóknak adjon irányítást az adataik felett, valamint a központosított megoldások helyett a közösségek által birtokolt vagy irányított platformokra fókuszál.

„A jelenlegi internet lényege, hogy értéket vonjon ki belőled. A nagy technológiai vállalatoknál is van néhány vázlatos kormányzási kérdés. Izgatottan várom azt a világot, ahol az emberek értéket teremtenek és adnak hozzá, és ahol ezek a hálózatok ténylegesen birtokolják az adataikat.”

Morehead odáig ment, hogy a Web3-at az általa látott leginkább megkerülhetetlenebb tényezőként jellemezte, kiemelve a meglévő projektek decentralizált változatainak lehetőségét, hogy az értéket visszaadják az alkotóknak és a felhasználóknak.

A Pantera vezérigazgatója előadását azzal zárta, hogy alátámasztotta meggyőződését, miszerint a jelenlegi kriptopénz-piaci ciklus az erős fundamentumok miatt eltér a korábbi évektől, rámutatva, hogy mintegy 200 millió ember használ blokklánc-alapú platformokat és kriptopénzeket, ez a létszám pedig a következő három évben egymilliárdra nőhet.

Olvastad már? 5-10 éven belül minden tokenizálva lehet a Matrixport alapítója szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!