5-10 éven belül minden tokenizálva lehet a Matrixport alapítója szerint

-

Cynthia Wu, a Matrixport egyik alapítója szerint 5-10 éven belül szinte minden eszközozstály tokenizálva lehet, mégpedig az NFT technológia használatával.

Így optimalizálhatók a költségek, ki lehet kerülni a közvetítőket, a blokklánc pedig jobb átláthatóságot biztosít, mint a jelenlegi megoldások.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Matrixport 2019-ben alapult, és mára 3-4 milliárd dolláros ügyfélvagyont kezel mind lakossági, mind intézményi partnerek számára.

Wu szerint az NFT egyik legelterjedtebb felhasználási módja lehet, ha végül valódi, fizikai termékek reprezentálására használják őket, legyen az ingatlan, cégrészesedés, vagy éppen kötvény.

„Idővel minden pénzügyi eszköz átkerül ebbe az új infrastruktúrába, új pénzrendszerbe, és NFT-k fogják képviselni ezeket. Miután felkerülnek a hálózatra, on-chain eszközként sokkal jobban kereskedhetővé válnak majd, a likviditás pedig megnő. Ez idővel a tranzakciós aktivitást is növelni tudja, és az árfolyamokra is hatással lesz.”

A kriptoipar már billió dolláros kapitalizációt ért el, a bitcoin, az ether, és a többi kriptó létrehozásával, de az NFT szektor eddigi egyetlen említésre méltó szerepe mindössze a digitális gyűjteményekben mutatkozott meg.

„Tulajdonképpen még nem nagyon láttunk fizikai eszközt NFT formájában megjelenni, talán 3-5% lehet az arány eddig. A digitális gyűjtemények viszont nem igazán segítik elő az intézményi terjedést.”

Wu úgy véli, ez a helyzet meg fog változni. Hasonlóan vélekednek a Boston Consulting Group elemzői is.

A legutóbbi jelentésükben úgy becsülték, hogy a tokenizált eszközök piaca 2030-ra elérheti a 16 billió dollárt is.

A BCG szerint ennek legfőbb szereplői a részvénykibocsátások lesznek IPO-n keresztül, de ingatlan, vállalati kötvény, és üzletrész is felkerül a listára.

A tokenizáció végül minden pénzügyi szereplő képzeletét megragadja majd, de egyelőre elég nehéz elmozdulni a jelenlegi pontról, hiszen a mostani rendszer megfelelően működött az évek során.

Wu szerint a legtöbb egyedi eszközzel azért nem foglalkozik a hagyományos pénzügy, mivel azok sokkal kevésbé hozhatók forgalomba, nehezebben eladhatók, mint más pénzeszközök.

A blokkláncos tokenizálás viszont segítséget nyújthat ebben. A blokklánc ráadásul felülmúlja a jelenlegi rendszer hatékonyságát, elég figyelembe venni a költségeket, a közvetítők hiányát, a 24 órás, 365 napos piacot, és a megnövekedett likviditást.

Ezeken a területeken egyértelmű a hagyományos pénzügyi rendszer lemaradása.

Olvastad már? 6%-ot ugrott az ETH, miközben a piac elérte az egybilliós szintet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az FTX egyezséget kötött a CFTC-vel

Az FTX, a 2022-ben összeomlott hírhedt kriptopénz-tőzsde bejelentette, hogy a folyamatban lévő csődeljárás részeként egyezséget kötött a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) hatósággal. A bírósági jóváhagyásra...

5 altcoin, amit sajnálni fogsz, hogy kihagysz – Potenciális 4000%-os emelkedés

A kriptopiac csendes és nyugodt, várja a következő nagy bikafutást. Számos altcoin továbbra is alacsony árfolyamon van, és bármelyik pillanatban hatalmas emelkedésre készül. Az érdeklődés...

Kripto szigorítás Nigériában:A Binance-t adóelkerüléssel vádolják!

Úttörő lépésként egy nigériai bíróság október 11-én eljárást indít a Binance ellen állítólagos adóelkerülés miatt - számolt be a Reuters. A kriptopénz-óriás négy vádpontban néz...

Az amerikai választások 2024: Elon Musk „jelentős” Donald Trump számára

A Bloomberg friss jelentése szerint Elon Musk hozzájárult az America PAC-nak, a Donald Trump újraválasztásáért dolgozó csoportnak. Az adományt „jelentősnek" írják le, ami komoly változást jelent...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!