5-10 éven belül minden tokenizálva lehet a Matrixport alapítója szerint

-

Cynthia Wu, a Matrixport egyik alapítója szerint 5-10 éven belül szinte minden eszközozstály tokenizálva lehet, mégpedig az NFT technológia használatával.

Így optimalizálhatók a költségek, ki lehet kerülni a közvetítőket, a blokklánc pedig jobb átláthatóságot biztosít, mint a jelenlegi megoldások.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Matrixport 2019-ben alapult, és mára 3-4 milliárd dolláros ügyfélvagyont kezel mind lakossági, mind intézményi partnerek számára.

Wu szerint az NFT egyik legelterjedtebb felhasználási módja lehet, ha végül valódi, fizikai termékek reprezentálására használják őket, legyen az ingatlan, cégrészesedés, vagy éppen kötvény.

„Idővel minden pénzügyi eszköz átkerül ebbe az új infrastruktúrába, új pénzrendszerbe, és NFT-k fogják képviselni ezeket. Miután felkerülnek a hálózatra, on-chain eszközként sokkal jobban kereskedhetővé válnak majd, a likviditás pedig megnő. Ez idővel a tranzakciós aktivitást is növelni tudja, és az árfolyamokra is hatással lesz.”

A kriptoipar már billió dolláros kapitalizációt ért el, a bitcoin, az ether, és a többi kriptó létrehozásával, de az NFT szektor eddigi egyetlen említésre méltó szerepe mindössze a digitális gyűjteményekben mutatkozott meg.

„Tulajdonképpen még nem nagyon láttunk fizikai eszközt NFT formájában megjelenni, talán 3-5% lehet az arány eddig. A digitális gyűjtemények viszont nem igazán segítik elő az intézményi terjedést.”

Wu úgy véli, ez a helyzet meg fog változni. Hasonlóan vélekednek a Boston Consulting Group elemzői is.

A legutóbbi jelentésükben úgy becsülték, hogy a tokenizált eszközök piaca 2030-ra elérheti a 16 billió dollárt is.

A BCG szerint ennek legfőbb szereplői a részvénykibocsátások lesznek IPO-n keresztül, de ingatlan, vállalati kötvény, és üzletrész is felkerül a listára.

A tokenizáció végül minden pénzügyi szereplő képzeletét megragadja majd, de egyelőre elég nehéz elmozdulni a jelenlegi pontról, hiszen a mostani rendszer megfelelően működött az évek során.

Wu szerint a legtöbb egyedi eszközzel azért nem foglalkozik a hagyományos pénzügy, mivel azok sokkal kevésbé hozhatók forgalomba, nehezebben eladhatók, mint más pénzeszközök.

A blokkláncos tokenizálás viszont segítséget nyújthat ebben. A blokklánc ráadásul felülmúlja a jelenlegi rendszer hatékonyságát, elég figyelembe venni a költségeket, a közvetítők hiányát, a 24 órás, 365 napos piacot, és a megnövekedett likviditást.

Ezeken a területeken egyértelmű a hagyományos pénzügyi rendszer lemaradása.

Olvastad már? 6%-ot ugrott az ETH, miközben a piac elérte az egybilliós szintet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano skálázási erőfeszítései ígéretesnek tűnnek

A Cardano (ADA) az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett a blokklánc skálázására. A Cardano ütemtervében megemlítette a negyedik korszakukat, amelyet BASHO-nak neveztek el. Ez az optimalizálás...

Bullish jeleket mutat a Ripple (XRP)

Prémium Ripple Március 21.-én a Ripple 30%-kal drágult, miután újra felerősödött az optimizmus, hogy a Ripple Labs megnyerheti a SEC-perét. A 0,3733 dollárról 0,493 dollárra ugrott, de visszatért,...

Az AAVE győzedelmeskedik ezekben a mutatókban

Az Aave (AAVE) összértéke a március 25-én véget ért héten 8,69%-kal nőtt. Az egyedi intelligens szerződéses letétek emelkedése a protokollt tette a legjobban teljesítő protokollt,...

Chainlink technikai elemzés 03.25.

Prémium Chainlink  Több eladási akciót figyeltek meg, és ez tükröződik a legfrissebb Chainlink árfolyam-elemzésben is, amely a mai napra vonatkozóan csökkenő jeleket mutat. A 2023. március 23.-i, 7,62...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!