6%-ot ugrott az ETH, miközben a piac elérte az egybilliós szintet

-

A főbb kriptovaluták, köztük a Bitcoin és az Ethereum, az elmúlt 24 órában hatalmas emelkedést produkáltak.

A kriptopiacok kedden a kora reggeli órákban hirtelen felfelé mozdultak, mivel a Bitcoin (BTC) árfolyama ismét visszaszerezte a 20.000 dolláros szintet.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A vezető kriptopénz, amellyel hétfőn még 19.000 dollár alatt kereskedtek, az elmúlt nap során 6,4%-ot emelkedett, és jelenleg 10 napos csúcson, 20.199 dolláron cserél gazdát a CoinGecko adatai szerint.

Bár a befektetők remélik, hogy a legutóbbi árfolyammozgás egy új bikafutás előszele lesz, ez még mindig messze van az eszköz tavaly novemberben regisztrált 69.000 dollár feletti történelmi csúcsától.

A mai napig a bitcoin nagyjából 71%-ot esett a rekordmagas értékéhez képest, az év eleje óta pedig 57%-kal csökkent.

A Fear and Greed Index, amelyet egyes befektetők a piaci hangulat mérésére használnak, jelenleg 20 ponton áll, ami az „extrém félelemnek” felel meg.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az Ethereum csatlakozik a Bitcoinhoz az emelkedő trendben

Az Ethereum (ETH) ára is pozitívan alakult az elmúlt 24 órában, mivel 6,4%-ot ugrott, és a cikk írásakor 1382 dolláron kereskedtek vele a CoinGecko szerint.

Ez az első jelentősebb emelkedés az iparág második legnagyobb kriptopénze számára azóta, hogy a hálózat szeptember 15-én áttért a proof-of-stake (PoS) konszenzusmechanizmusra.

A történelmi egyesülési eseményt követően az ETH árfolyama szeptember 22-én több mint 1700 dollárról közel 1250 dollárra zuhant, és azóta sem tudott 1350 dollár fölé pattanni.

A két legnagyobb coin szárnyaló kereskedési volumenek közepette nyereséget könyvelhetett el, ami a teljes piaci értéket ismét az 1 billió dolláros határ fölé repítette.

A piac további figyelemre méltó erősödői közé tartozik a Uniswap (UNI) is, amely a nap folyamán 16,2%-kal emelkedett, és kéthetes csúcsra, 6,59 dollárra lőtt. A Polkadot (DOT) 6,2%-os árfolyam-emelkedésen van túl, a Solana (SOL), pedig az elmúlt 24 órában 5,3%-kal emelkedett.

Olvastad már? Visszafordítható Ethereum-tranzakciókkal fognák vissza a kriptolopásokat

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!