5%-ot nőtt a bitcoin, ez lehet az első „zöld” szeptember 2016 óta

-

Az oldalazó kereskedés klasszikus lefolyásával a Bitcoin árfolyama magasabbra törekszik, de továbbra is aggodalomra ad okot, hogy mi történhet ezután.

A Bitcoin (BTC) szeptember 27-én a régóta várt volatilitást hozta, mivel a magasabbra szorulás a 20.000 dollár fölé emelkedést eredményezett.

BTC/USD 1 órás gyertyás grafikon (Bitstamp). Forrás:TradingView.

9 napos csúcsok üdvözlik a kereskedőket

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai követték a BTC/USD árfolyamát, amely a szeptember 26-i zárás után több mint 7%-ot emelkedett.

A Bitstampon 20.344 dolláros helyi csúcsok jelentek meg, mielőtt a pár 20.200 dollár körül kezdett konszolidálódni.

A mozgás természetesen nem maradt észrevétlen a kereskedői körökben, de a vélemények megoszlottak az eredményt illetően, azon figyelmeztetések közepette, hogy az egész epizód a végén csapdába ejtheti a késői hosszú pozíciókat felvett, túl optimista kereskedőket.

„Még nincs [elutasítás], de hamarosan. Egyelőre magasabbra számítok” – foglalta össze a népszerű Twitter-fiók, az Il Capo of Crypto, kitartva egy olyan elmélet mellett, amely az elmúlt héten látott 19 .00 dollár alatti szinteknél újabb mélyebb mélypontokat vetít előre.

A Santiment nevű kutatócég eközben tömeges profitfelvételt észlelt, ami akkor kezdődött, amikor a Bitcoin több mint egy hét óta először lépte át újra a 20.000 dolláros határt.

„Sok kereskedő nyilvánvalóan a 20.000 dolláros küszöböt várta, hogy elkezdje eladni a zsákjait” – derült ki a tulajdonosuk számára nyereséggel vagy veszteséggel végrehajtott tranzakciók grafikonja mellett.

„Ahogy a Bitcoin visszatért e lélektani szint fölé, tömeges profitkivétel következett. Most kiderül, hogy az eladni vágyók megbánják-e a döntésüket”.

Bitcoin tranzakciók nyereség/veszteség kommentált grafikonja. Forrás: Santiment/ Twitter

Vajon bikák meg tudják verni a „septembear-t”?

Annak jeleként, hogy még a szerény ármozgások is hatással lehetnek a piaci hangulatra, a 20.000 dollárhoz való visszatérés valamennyire biztosította, hogy a BTC/USD a szeptembert magasabb szinten fejezze be, mint a hogyan azt elkezdte.

Amint azt az on-chain analitikai erőforrás, a Material Indicators megjegyezte, most minden a bikák azon képességén múlik, hogy meg tudják védeni a BTC árfolyammozgását a havi zárásig.

„A BTC most egy zöld havi zárás pozíciójában van… ha pénteken át tudja tartani. Profitot veszünk az út mentén” – erősítette meg egy tweetben.

Bár szerénynek számít, de a Bitcoin szeptemberi árfolyamnyeresége a cikk írásakor összesen 0,7%-ot tett ki, a BTC/USD árfolyama pedig 20.200 dolláron állt.

Ha a hónap végén „zöld” lesz, az lenne az első veszteségmentes szeptember 2016 óta, a Coinglass adatai szerint.

Alig egy nappal korábban a Bitcoin 6%-os vagy annál is nagyobb havi veszteséget mutatott.

BTC/USD havi hozam grafikon (képernyőkép). Coinglass

Olvastad már? „Groteszt módon túlárazott” részesedést kér az Apple App Store az NFT-kért

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!