5%-ot nőtt a bitcoin, ez lehet az első „zöld” szeptember 2016 óta

-

Az oldalazó kereskedés klasszikus lefolyásával a Bitcoin árfolyama magasabbra törekszik, de továbbra is aggodalomra ad okot, hogy mi történhet ezután.

A Bitcoin (BTC) szeptember 27-én a régóta várt volatilitást hozta, mivel a magasabbra szorulás a 20.000 dollár fölé emelkedést eredményezett.

BTC/USD 1 órás gyertyás grafikon (Bitstamp). Forrás:TradingView.

9 napos csúcsok üdvözlik a kereskedőket

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai követték a BTC/USD árfolyamát, amely a szeptember 26-i zárás után több mint 7%-ot emelkedett.

A Bitstampon 20.344 dolláros helyi csúcsok jelentek meg, mielőtt a pár 20.200 dollár körül kezdett konszolidálódni.

A mozgás természetesen nem maradt észrevétlen a kereskedői körökben, de a vélemények megoszlottak az eredményt illetően, azon figyelmeztetések közepette, hogy az egész epizód a végén csapdába ejtheti a késői hosszú pozíciókat felvett, túl optimista kereskedőket.

„Még nincs [elutasítás], de hamarosan. Egyelőre magasabbra számítok” – foglalta össze a népszerű Twitter-fiók, az Il Capo of Crypto, kitartva egy olyan elmélet mellett, amely az elmúlt héten látott 19 .00 dollár alatti szinteknél újabb mélyebb mélypontokat vetít előre.

A Santiment nevű kutatócég eközben tömeges profitfelvételt észlelt, ami akkor kezdődött, amikor a Bitcoin több mint egy hét óta először lépte át újra a 20.000 dolláros határt.

„Sok kereskedő nyilvánvalóan a 20.000 dolláros küszöböt várta, hogy elkezdje eladni a zsákjait” – derült ki a tulajdonosuk számára nyereséggel vagy veszteséggel végrehajtott tranzakciók grafikonja mellett.

„Ahogy a Bitcoin visszatért e lélektani szint fölé, tömeges profitkivétel következett. Most kiderül, hogy az eladni vágyók megbánják-e a döntésüket”.

Bitcoin tranzakciók nyereség/veszteség kommentált grafikonja. Forrás: Santiment/ Twitter

Vajon bikák meg tudják verni a „septembear-t”?

Annak jeleként, hogy még a szerény ármozgások is hatással lehetnek a piaci hangulatra, a 20.000 dollárhoz való visszatérés valamennyire biztosította, hogy a BTC/USD a szeptembert magasabb szinten fejezze be, mint a hogyan azt elkezdte.

Amint azt az on-chain analitikai erőforrás, a Material Indicators megjegyezte, most minden a bikák azon képességén múlik, hogy meg tudják védeni a BTC árfolyammozgását a havi zárásig.

„A BTC most egy zöld havi zárás pozíciójában van… ha pénteken át tudja tartani. Profitot veszünk az út mentén” – erősítette meg egy tweetben.

Bár szerénynek számít, de a Bitcoin szeptemberi árfolyamnyeresége a cikk írásakor összesen 0,7%-ot tett ki, a BTC/USD árfolyama pedig 20.200 dolláron állt.

Ha a hónap végén „zöld” lesz, az lenne az első veszteségmentes szeptember 2016 óta, a Coinglass adatai szerint.

Alig egy nappal korábban a Bitcoin 6%-os vagy annál is nagyobb havi veszteséget mutatott.

BTC/USD havi hozam grafikon (képernyőkép). Coinglass

Olvastad már? „Groteszt módon túlárazott” részesedést kér az Apple App Store az NFT-kért

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!