Az orosz tőzsdék készen állnak a nemzetközi kriptofizetések elindítására

-

A legnagyobb oroszországi tőzsdék készen állnak arra, hogy azonnal megkezdjék a kriptovalutákkal való működést, miután a hatóságok legalizálják a határokon átnyúló kriptovaluta-elszámolásokat – állítja az orosz parlament egyik vezető képviselője.

A moszkvai és szentpétervári részvény- és árutőzsdei kereskedési platformok dolgoznak e piac fejlesztésén – tette hozzá a magas rangú tisztségviselő.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Oroszország vezető tőzsdéi Moszkva zöld lámpájára várnak a kriptopénzfizetésekkel kapcsolatban

A legnagyobb orosz tőzsdék készen állnak a kriptovalutákkal való együttműködésre, amint a kormányzati intézmények megteremtik a kriptovaluta-elszámolások jogi feltételeit – jelentette be az Állami Duma, a parlament alsóháza Pénzpiaci Bizottságának vezetője.

A moszkvai tőzsde, a szentpétervári tőzsde és a szentpétervári nemzetközi árutőzsde aktívan dolgozik a piac fejlesztésén, és készek azonnal bekapcsolódni a folyamatba, mivel az infrastruktúra már rendelkezésre áll – mondta Anatolij Akszakov a Parlamentkaja Gazetának, a szövetségi parlament hivatalos lapjának adott interjújában.

A Bits.media és az RBC Crypto kriptohírportálok által is idézett orosz képviselő rámutatott, hogy jelenleg a kérdés szabályozását célzó jogszabályokat tárgyalják.

A szükséges törvényjavaslatok már novemberben elfogadásra kerülhetnek – jelezte a törvényhozó.

Oroszország azért fordult a kriptovaluták felé, hogy megkerülje a Nyugat által Ukrajna katonai megszállása miatt bevezetett pénzügyi korlátozásokat.

Az orosz kormány most olyan eszközként tekint rájuk, amely biztosíthatja a zavartalan, határokon átnyúló fizetéseket.

Szeptember közepén Mihail Misusztyin miniszterelnök utasította a pénzügyminisztériumot és az orosz központi bankot, hogy decemberig dolgozzanak ki közös álláspontot a digitális coinok kibocsátásának és forgalmának szabályozásához szükséges szövetségi jogszabályokról, beleértve a bányászatot és a nemzetközi elszámolásokban való felhasználásukat is.

A múlt héten olyan hírek láttak napvilágot, hogy a két szabályozó már általános megállapodásra jutott a kriptopénzek külkereskedelmi ügyletekben való alkalmazását engedélyező törvényjavaslatról.

Az orosz médiajelentések azt is leleplezték, hogy a moszkvai pénzügyi hatóságok már dolgoznak egy olyan mechanizmuson, amely megkönnyíti az ilyen kriptovalutás fizetéseket.

Olvastad már? A Fed szerint nehézségek várhatók az USA lakáspiacán

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amelyeket most kell megvenni, mert 2024-ben 500 %-os megtérülést hozhatnak

Vendégbejegyzés A jelenlegi kriptopiac a folyamatos növekedés és a rugalmasság jeleit mutatja. A piac továbbra is pozitív pályán mozog, a jelentős kriptovaluták, mint a Bitcoin és az...

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!