Az orosz tőzsdék készen állnak a nemzetközi kriptofizetések elindítására

-

A legnagyobb oroszországi tőzsdék készen állnak arra, hogy azonnal megkezdjék a kriptovalutákkal való működést, miután a hatóságok legalizálják a határokon átnyúló kriptovaluta-elszámolásokat – állítja az orosz parlament egyik vezető képviselője.

A moszkvai és szentpétervári részvény- és árutőzsdei kereskedési platformok dolgoznak e piac fejlesztésén – tette hozzá a magas rangú tisztségviselő.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Oroszország vezető tőzsdéi Moszkva zöld lámpájára várnak a kriptopénzfizetésekkel kapcsolatban

A legnagyobb orosz tőzsdék készen állnak a kriptovalutákkal való együttműködésre, amint a kormányzati intézmények megteremtik a kriptovaluta-elszámolások jogi feltételeit – jelentette be az Állami Duma, a parlament alsóháza Pénzpiaci Bizottságának vezetője.

A moszkvai tőzsde, a szentpétervári tőzsde és a szentpétervári nemzetközi árutőzsde aktívan dolgozik a piac fejlesztésén, és készek azonnal bekapcsolódni a folyamatba, mivel az infrastruktúra már rendelkezésre áll – mondta Anatolij Akszakov a Parlamentkaja Gazetának, a szövetségi parlament hivatalos lapjának adott interjújában.

A Bits.media és az RBC Crypto kriptohírportálok által is idézett orosz képviselő rámutatott, hogy jelenleg a kérdés szabályozását célzó jogszabályokat tárgyalják.

A szükséges törvényjavaslatok már novemberben elfogadásra kerülhetnek – jelezte a törvényhozó.

Oroszország azért fordult a kriptovaluták felé, hogy megkerülje a Nyugat által Ukrajna katonai megszállása miatt bevezetett pénzügyi korlátozásokat.

Az orosz kormány most olyan eszközként tekint rájuk, amely biztosíthatja a zavartalan, határokon átnyúló fizetéseket.

Szeptember közepén Mihail Misusztyin miniszterelnök utasította a pénzügyminisztériumot és az orosz központi bankot, hogy decemberig dolgozzanak ki közös álláspontot a digitális coinok kibocsátásának és forgalmának szabályozásához szükséges szövetségi jogszabályokról, beleértve a bányászatot és a nemzetközi elszámolásokban való felhasználásukat is.

A múlt héten olyan hírek láttak napvilágot, hogy a két szabályozó már általános megállapodásra jutott a kriptopénzek külkereskedelmi ügyletekben való alkalmazását engedélyező törvényjavaslatról.

Az orosz médiajelentések azt is leleplezték, hogy a moszkvai pénzügyi hatóságok már dolgoznak egy olyan mechanizmuson, amely megkönnyíti az ilyen kriptovalutás fizetéseket.

Olvastad már? A Fed szerint nehézségek várhatók az USA lakáspiacán

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!