Az amerikai dollárindex ellentétes mozgása a Bitcoinnal

-

Ha nyitott szemmel járunk, megfigyelhető és figyelmen kívül hagyhatatlan ez az ellentétes mozgás a dollár és a kriptopiac között.
Amint már megszokhattuk az előző hetekben, ismételten nagy volatilitásnak lehettünk szemtanúi.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Manapság a FED meetingjeit és FOMC gyűléseit árgus szemekkel figyelik a befektetők, kereskedők és a HODLerek, számolva azzal a ténnyel, hogy az Amerika jegybank elnöke Jerome Powell közleményé az elvártnál kedvezőbb vagy kedvezőtlenebb.

A DXY egy olyan index, amely az USD erejét méri hat másik globális valutából álló kosárral szemben-
EUR, GBP, JPY, CAD, CHF, SEK.

Az index akkor emelkedik, amikor a dollár erősödik a többi devizához képest, és csökken, ha esik az értéke a másik hat valutával szemben.

DXY egy nagyon erős és hasznos gazdasági mutató. Ezért amikor a DXY emelkedik a globális piacok értéke csökken.

Amennyiben meredek esésen megy keresztül a részvény és kripto piac, az emberi pszichológiának nem szabhatunk gátat, egy természetes emberi reakciónak esünk áldozatául, amit „Panic sell-nek” nevezünk.

Érzelmeink fölénk kerekednek, az agy nem képes racionálisa döntést hozni, így ezekben az esetekben sajnos hirtelen rossz döntést hozunk és kiszállunk pozíciónkból.

Az amerikai kötvénypiac emelkedése – süllyedése is számos hatással lehet a dollár árfolyamára.

Ha a kötvényhozam emelkedik a befektetők kivonják likviditásukat a tőzsdékről és egy biztosabb, aktuálisan kecsegtetőbb instrumentumba fektetik be pénzüket.

Amikor újabb emelkedésbe kezd a kripto és részvény szektor, kötvényeiktől megválnak, majd újra visszatérnek eredeti befektetéseikhez.

Forrás: google.com

BTC inverz korrelációja a dollárindexszel szemben (DXY)

BTC/USD diagramm:

Forrás: google.com

Megvan az oka annak, hogy a korai mutatók negatív korrelációt sugallnak a Bitcoin ára és a DXY között.

Ez azt jelenti, hogy ha a USD emelkedik, akkor a BTC és egyéb kripto elemek árfolyamesése elég magas.

További dollár erősödésre lehet számítani az elkövetkezendő időszakba, mivel az USA csak rendkívül szigorú monetáris politikával tudja kezelni az aktuális helyzetet, mivel amerika célja, hogy az 2% környékére csökkentse az inflációt.

Minél magasabb az infláció, annál erősebb a dollár. Hogy miért?

Mindenki arra spekulál, hogy a FED még magasabb szintekre emeli a kamatrátát, jóval magasabb szintre, mint az EU.

Ennek hatására a nagybefektetőknek sokkal kedvezőbb lesz amerikai kötvényeket vásárolni, mint európai kötvénybe fektetni pénzüket. Ennek hatására a dollár exponenciális növekedése újabb magasságokba törhet.

Összességében egy tökéletes indikátor lehet a befektető számára, ha figyelemmel kíséri a DXY és az amerikai kötvény árfolyam ingadozásait.

Amint a DXY elképesztő ereje csökkenésbe fordul , lehetőség nyílik egy masszív felfelé irányuló trendet meglovagolni.

Olvastad már? 5%-ot nőtt a bitcoin, ez lehet az első „zöld” szeptember 2016 óta

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

Az OpenSea bevezette a Binance Chain támogatását

A legnagyobb forgalmat bonyolító NFT-piactér az OpenSea a hét elején jelentette be, hogy integrálja a rendszerébe a Binance Chain blokkláncát. A felhasználóknak így lehetősége lesz,...

Brazíliában törvényes fizetőeszközzé váltak a kriptopénzek

El Salvador hivatalos pénznemmé tette a bitcoint tavaly, Brazíliában a képviselők viszont egyelőre még csak törvényes fizetőeszközzé tettéka kriptopénzeket, egy ezt szabályozó törvény megszavazásával. Ennek...

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!