8%-ot zuhant a bitcoin és az ethereum, eltörlődtek a nyereségek

-

A Bitcoin és az Ethereum a folyamatos piaci volatilitás közepette zuhant, így az iparág összértéke ismét 1 billió dollár alá esett.

A Bitcoin és az Ethereum vezető kriptovaluták nagyjából 8%-ot estek, ami a hét elején elért összes nyereséget eltörölte.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz, amelynek piaci kapitalizációja alig van magasabban a 357 milliárd dollárnál, 7,5%-ot zuhant az elmúlt 24 órában. A cikk írásának pillanatában a BTC a CoinGecko adatai szerint 18.666 dollár körül cserél gazdát.

Heti szinten a bitcoin szerény, 1% körüli veszteséget könyvelhetett el, ami rávilágít az eszköz döcögős hetére.

A bitcoin az elmúlt hét napban tartományhoz kötött volt, a tegnap regisztrált 20.388,46 dolláros heti csúcs és a 18.290,32 dolláros mélypont között kereskedtek vele.

A mai medvés árfolyammozgás után a CoinGecko adatai szerint a bitcoin 73%-kal maradt el a 2021 novemberében rögzített 68.789,63 dolláros történelmi csúcsától.

A Bitcoin az elmúlt 24 órában is vezeti a likvidálásokat, jelenti a Coinglass.

Az elmúlt napban a Bitcoin long pozíciók több mint 82%-át, összesen 44,08 millió dollárt likvidálták. Ugyanebben az időszakban 9,56 millió dollár értékű short pozíciókat likvidáltak.

1300 dollár alatt az ETH

Az összeolvadás óta az Ethereum (ETH) nem tudta folytatni a bullish momentumot.

A piaci kapitalizáció alapján második legnagyobb kriptopénz az elmúlt 24 órában komoly, 7,8%-os veszteséget könyvelhetett el a CoinGecko adatai szerint.

Az Ethereum nem tudta tartani magát az 1300 dolláros támasz felett, és a cikk írásakor 1274 dollár körül kereskednek vele.

Tegnap az ETH óriási nyereséget könyvelhetett el, és elérte az 1.396,89 dolláros heti csúcsot, mindezt azonban a mai medvés mozgás semmissé tette.

Heti szinten az ETH 3,48%-ot esett, és a kriptopénz a 2021. novemberi 4.891,70 dolláros novemberi csúcs óta értékének 73,78%-át veszítette el.

Az Ethereum követi a Bitcoint a likvidálásokban, és a második legnagyobb likvidált eszköz az elmúlt 24 órában, sugallják a Coinglass adatai.

Az elmúlt 24 órában 32,88 millió dollár értékben likvidáltak long kereskedéseket. Ugyanebben az időszakban 6,35 millió dollár értékű short ügyletet is likvidáltak.

A kriptopiac rövid távú medvés árfolyam-akciója valószínűleg a több központi bank által világszerte végrehajtott kamatemeléseknek tudható be.

Az amerikai Fed elnökének, Jerome Powellnek a defi és a stabilcoinok szabályozására vonatkozó további megjegyzései szintén hatással lehettek a piacra.

Olvastad már? 6%-ot ugrott az ETH, miközben a piac elérte az egybilliós szintet

Forrás: decrypt.co

Kiemelt kép: Mehmet Hocalı

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

Rekordot döntött a kisebb bitcoin-tulajdonosok száma

Az FTX tőzsde csődjének az utóhatásai között olyan pozitív fejleményeket is találni, mint a 10-nél kevesebb bitcoint tartalmazó címek számának a megnövekedése. A kisebb befektetők...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!