8%-ot zuhant a bitcoin és az ethereum, eltörlődtek a nyereségek

-

A Bitcoin és az Ethereum a folyamatos piaci volatilitás közepette zuhant, így az iparág összértéke ismét 1 billió dollár alá esett.

A Bitcoin és az Ethereum vezető kriptovaluták nagyjából 8%-ot estek, ami a hét elején elért összes nyereséget eltörölte.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz, amelynek piaci kapitalizációja alig van magasabban a 357 milliárd dollárnál, 7,5%-ot zuhant az elmúlt 24 órában. A cikk írásának pillanatában a BTC a CoinGecko adatai szerint 18.666 dollár körül cserél gazdát.

Heti szinten a bitcoin szerény, 1% körüli veszteséget könyvelhetett el, ami rávilágít az eszköz döcögős hetére.

A bitcoin az elmúlt hét napban tartományhoz kötött volt, a tegnap regisztrált 20.388,46 dolláros heti csúcs és a 18.290,32 dolláros mélypont között kereskedtek vele.

A mai medvés árfolyammozgás után a CoinGecko adatai szerint a bitcoin 73%-kal maradt el a 2021 novemberében rögzített 68.789,63 dolláros történelmi csúcsától.

A Bitcoin az elmúlt 24 órában is vezeti a likvidálásokat, jelenti a Coinglass.

Az elmúlt napban a Bitcoin long pozíciók több mint 82%-át, összesen 44,08 millió dollárt likvidálták. Ugyanebben az időszakban 9,56 millió dollár értékű short pozíciókat likvidáltak.

1300 dollár alatt az ETH

Az összeolvadás óta az Ethereum (ETH) nem tudta folytatni a bullish momentumot.

A piaci kapitalizáció alapján második legnagyobb kriptopénz az elmúlt 24 órában komoly, 7,8%-os veszteséget könyvelhetett el a CoinGecko adatai szerint.

Az Ethereum nem tudta tartani magát az 1300 dolláros támasz felett, és a cikk írásakor 1274 dollár körül kereskednek vele.

Tegnap az ETH óriási nyereséget könyvelhetett el, és elérte az 1.396,89 dolláros heti csúcsot, mindezt azonban a mai medvés mozgás semmissé tette.

Heti szinten az ETH 3,48%-ot esett, és a kriptopénz a 2021. novemberi 4.891,70 dolláros novemberi csúcs óta értékének 73,78%-át veszítette el.

Az Ethereum követi a Bitcoint a likvidálásokban, és a második legnagyobb likvidált eszköz az elmúlt 24 órában, sugallják a Coinglass adatai.

Az elmúlt 24 órában 32,88 millió dollár értékben likvidáltak long kereskedéseket. Ugyanebben az időszakban 6,35 millió dollár értékű short ügyletet is likvidáltak.

A kriptopiac rövid távú medvés árfolyam-akciója valószínűleg a több központi bank által világszerte végrehajtott kamatemeléseknek tudható be.

Az amerikai Fed elnökének, Jerome Powellnek a defi és a stabilcoinok szabályozására vonatkozó további megjegyzései szintén hatással lehettek a piacra.

Olvastad már? 6%-ot ugrott az ETH, miközben a piac elérte az egybilliós szintet

Forrás: decrypt.co

Kiemelt kép: Mehmet Hocalı

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!