Visszatérne a japán piacra a Binance

-

A kriptotőzsde évekkel ezelőtt vonult ki Japánból, miután a hatóságok szerint illegálisan, engedélyek nélkül működött náluk.

Most viszont úgy néz ki, szívesen visszatérnének a szigetországba, és keresik a módját, hogy hogyan tudnák a működéshez szükséges engedélyeket megszerezni.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A lépés fő oka, hogy a japán kormányzat az utóbbi időben enyhített a kriptóhoz való hozzáállásán, megengedőbb szabályzást léptetett életbe, ennek hatására pedig növekedésnek indult a felhasználók száma.

Az ilyen növekedés pedig már a Binance érdeklődését is felkeltette, derül ki a Bloomberg hét eleji cikkéből.

A publikációban egyelőre semmiféle hivatalos bejelentésről sem esik szó, az újságírók szerint viszont az információ olyanoktól származik, kik érintettek az ügyben.

A Binance szóvivője nem kommentálta ezt a konkrét kérdést, nyilatkozott viszont a szabályozási hozzáállásról, általánosságban.

„Nem lenne kívánatos, hogy az aktív szabályozói tárgyalásokról adjunk ki információt. Ennek ellenére elmondhatjuk, hogy a Binance mindig is elkötelezte magát a szabályoknak való megfelelés mellett. Ezért követjük a törvényeket is, és alávetjük magunkat a szabályozásnak, hiszen a célunk a fogyasztóink védelme, és az innovációk bátorítása, hogy az iparág fejődhessen.”

A Binance 2018-ban vonult ki Japánból. Akkor az ország illetékes hatósága, a Financial Services Agency (FSA) hivatalosan is figyelmeztette a tőzsdét, hogy engedélyek nélkül, illegálisan működik a területükön.

Tavaly júniusban ismét figyelmeztetést adtak a tőzsdének, mivel a hatóság szerint továbbra is kiszolgálják a japán felhasználókat, anélkül, hogy regisztráltatnák a vállalatot a japán felügyelő szerveknél.

A Binance az utóbbi évek során több hasonló figyelmeztetésben is részesült, a világ számos hatósága részéről. Nem meglepő tehát, hogy a tőzsde a jogszabályi megfelelést az egyik legfontosabb prioritásává tette.

Arról is megosztották a terveiket, hogy kriptotőzsdeként a jövőben szabályozott pénzügyi intézménnyé kívánnak alakulni.

Ennek jegyében a közelmúltban nemzetközi szakértőkből álló csapatot állítottak fel, akik a jogi, kormányzati, pénzügyi, gazdasági, és vállalati szabályozások területén rendelkeznek tapasztalatokkal, és ennek köszönhetően el tudják navigálni a tőzsdét, hogy a lehető legnagyobb mértékben ki tudja terjeszteni a legális működési területét.

Olvastad már? Az amerikai dollárindex ellentétes mozgása a Bitcoinnal

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

A Fantom (FTM) feltámadása, vagy bikacsapda?

A Fantom kétségkívül az egyik olyan érme a piacon, amely januárban jelentős emelkedést produkált. Napi időkeretben nézve, január 1. és e cikk írásának időpontja...

Bitcoin technikai elemzés 02.03.

Prémium Bitcoin A Bitcoin ma kicsit vissza húzódott,mivel a piaci volatilitás nőtt a legutóbbi amerikai nem mezőgazdasági bérszámfejtési jelentés (NFP) miatt. A csütörtöki 24 091 dolláros csúcsot...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!