5,3 milliárd dolláros büntetést kell fizetnie a Terraform Labs alapítójának

-

A Terraform Labs és Do Kwon, a cég alapítója ellen súlyos vádak merültek fel az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) részéről.

A vádak szerint értékpapír-csalást követtek el a Terra kriptovaluta ökoszisztémában, ez pedig súlyos következményekkel járt a befektetők számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Terraform Labs büntetés már biztos, a mértéke még nem

A SEC 5,3 milliárd dolláros bírságot akar kiszabni a Terraform Labs-ra és Do Kwonra.

A bíróság április elején hirdetett ítéletet, a SEC most a pontos összeget és egyéb büntetéseket kívánja véglegesíteni.

A büntetés magában foglalja a jogtalanul szerzett haszon visszaszolgáltatását és a bírságokat is.

A Terraform Labs 2018-ban alakult, és a TerraUSD (UST) nevű stablecoint ők bocsátották ki, amely algoritmussal biztosította a dollárhoz való kötöttségét.

Azonban 2022 májusában az UST árfolyama összeomlott, és ez végül továbbgyűrűzött, káoszba sodorva a kriptopiacot.

A befektetők megtévesztése

A SEC szerint a Terraform Labs és Do Kwon szándékosan félrevezette a befektetőket az UST stabilitásával kapcsolatban.

A vádhatóság azt állítja, hogy a cég hamis állításokat tett a tartalékok nagyságáról és az algoritmikus mechanizmus hatékonyságáról.

Ezenkívül a SEC azzal is vádolja a Terraform Labs-ot, hogy manipulálta az UST árfolyamát, hogy mesterségesen fenntartsa a stabilitását.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kiadatás lassú eljárás

Do Kwon személye jelenleg kiadatási vita tárgyát képezi az Egyesült Államok és Dél-Korea között, mivel miután Montenegróban letartóztatták hamis útlevél használata miatt, egy ottani börtönben maradt.

Jelenleg viszont mindkét ország büntetőeljárást indított ellene, és kiadatnák a montenegrói hatóságokkal.

A Terraform Labs és Do Kwon ügye komoly aggodalomra ad okot a kriptopiac jövőjével kapcsolatban, és kiválóan rávilágít a kriptovalutákban rejlő kockázatokra, hangsúlyozva a befektetővédelem fontosságát.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A CoinPoker eltörölte az összes kifizetési díjat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!