Kriptobarát tőzsdebiztost neveztek ki Nigériában

-

A nigériai elnök kinevezte az új Tőzsdei Értékpapír- és Tőzsdei Bizottság (SEC) elnökét, hogy jó hatást gyakoroljon a tőkepiac szabályozására, a befektetői bizalom megerősítésére és a gazdasági fejlődés előmozdítására.

A helyi kriptoipar nagy örömére a pozíció egy közismerten kriptobarát szakemberhez került.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Emomotimi Agama, a Nigériai Tőkepiaci Intézet (NCMI) volt vezérigazgatója lett a SEC új elnöke, akit Bola Ahmed Tinubu nigériai elnök nevezett ki.

kripto

A kinevezés célja a tőkepiac szabályozása, a befektetői bizalom erősítése és a gazdasági fejlődés előmozdítása.

A helyi sajtóban általánosságban véve pozitív hírek láttak napvilágot az eseménnyel kapcsolatban.

Egy hozzáértő vezető jót tesz az üzletnek

Nathaniel Luz, az Flincap tőzsde vezérigazgatója örömmel fogadta a kinevezést, és elmondta, hogy a vezérigazgató kedvező kriptobarát nézetei valószínűleg pozitív változásokat hoznak a kriptopiacra.

Luz elmondta, hogy a közösség várja az új elnök együttműködését a startupokkal a nigériai kriptoplatformok üzemeltetési, és engedélyezési folyamatának egyszerűsítése érdekében.

A kormány idén engedélyeket bocsát ki a kriptoipari szervezetek számára, és Luz úgy véli, hogy a számos startup megsegítése ezen engedélyek beszerzésében biztosítja a tőzsdék megfelelését és működési stabilitását az országban.

Érdemes lenne letisztázni a helyzetet

Hasonlóképpen Lucky Uwakwe, a Nigériai Blokklánc-ipari Koordinációs Bizottság (BICCoN) elnöke és a SaBi Exchange alapítója a kinevezést „bölcs döntésnek” minősítette, tekintettel az új vezérigazgató gazdag blokklánc- és tőkepiaci tapasztalataira.

Luz szerint az új vezetőnek egyértelműen ki kell jelentenie, hogy a kriptovaluta nem tiltott Nigériában.

A kripto-szabályozás körüli legújabb fejlemények és bizonytalanságok figyelembevételével az iparági szereplők egyértelmű kijelentést várnak a vezetéstől a tevékenységük jogszerűségének megerősítésére.

„Elvárjuk, hogy a hivatal elválassza a kriptovaluták hasznos elemeit a károsaktól, és megmutassa, hogy a kriptopiacnak számos előnye lehet az ország számára. Bizonyítanunk kell a világnak, hogy nyitottak vagyunk az innovációkra, annak ellenére, hogy egyes tőzsdék problémákkal szembesültek az országban.”

A Binance pénzmosás vádjával néz szembe

Februárban a nigériai kormány az ország távközlési szolgáltatóit használta arra, hogy megakadályozza a helyi kriptofelhasználók számára a különböző kriptotőzsdék, mint például a Binance, az OctaFX és mások weboldalainak elérését.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A hatóságok ezután azzal vádolták a Binance-t, hogy illegálisan 26 milliárd dollárt vitt ki az országból, és meghívták a céget, hogy küldjön képviselőket a kérdés megvitatására.

A tőzsde két Binance-alkalmazottat küldött az országba, de a hatóságok ezután őrizetbe vették őket, és öt vádpontban, pénzmosással kapcsolatos vádakkal indítottak eljárást ellenük.

Miután találkoztak a nigériai tisztviselőkkel. Közülük az egyik, Nadeem Anjarwalla megszökött a fogságból, és Kenyában találták meg, ahonnan kiadatással néz szembe.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A CoinPoker eltörölte az összes kifizetési díjat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!