Fordulatok a Binance nigériai ügyében

-

Richard Teng, a Binance kriptotőzsde ügyvezetője a Dubajban zajló Token2049 konferencián tartott beszédében elmondta, együtt dolgoznak a nigériai hatóságokkal, hogy megoldják a tőzsde ügyeit az afrikai államban.

A Binance két vezető tisztviselője, Tigran Gambaryan és Nadeem Ajnarwalla azután érkeztek Nigériába, hogy az országban eljárást indítottak a tőzsde ellen.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Szökésben a Binance menedzsere

Februárban, a megérkezésük után viszont azonnal letartóztatták őket a EFCC, a nigériai pénzügyi hatóság.

Anjarwalla, a cég brit-kenyai származású regionális menedzsere megszökött a letartóztatásból, és a gyanú alapján Kenyába szökött.

A tőzsde ellen nem csak az EFCC, hanem a helyi adóhatóság is eljárást indított, mivel adócsalással vádolják a vállalatot és a vezetőséget is. Ez utóbbi ügyben a héten kezdődtek meg a bírósági tárgyalások.

A Binance egy másik vezetőségi tagja, Vishal Sacheendran elmondta, a letartóztatások példa nélküliek, és nem befolyásolják a tőzsde működését semmilyen módon, de nem kommentálta a platform elleni vádakat.

Adócsalás is szerepelhet a Binance bűnlajstromán

A Binance esetében a hatóságok adócsalás, valutaspekuláció, és pénzmosás vádjával indították meg az eljárást.

A dokumentumokból kiderül, hogy a vádiratot március 28-án nyújtották be Gambaryan, Anjarwalla, és a Binance helyi leányvállalata ellen.

A vádak között ráadásul szerepel az engedély nélküli tőzsde-üzemeltetés, a regisztrálatlan pénzügyi szolgáltatások nyújtása, és a valutaárfolyamok manipulálása is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Korábban, március 22-én is eljárást indított a nigériai kormány, akkor azzal vádolták a tőzsdét és a két vezetőt, Gambaryan-t és Anjarwalla-t, hogy a felhasználóknak anélkül nyújtottak szolgáltatásokat, hogy regisztrálták volna magukat az adóhatóságnál, és így nem is fizettek adót.

Dubajban jól megy a cég

A Binance nemrégiben jelentette be, hogy a dubaji hatóságtól, a VARA szervezetétől megkapta a szükséges engedélyeket, hogy szolgáltatásokat nyújthasson a helyi lakossági és intézményi ügyfeleknek egyaránt.

A Bloomberg szerint a folyamatban a Binance alapítója CZ is részt vett, de a jelenlegi ügyvezető, Richard Teng ezt cáfolta, elmondva, hogy ténylegesen együttműködnek a hatóságokkal, a sajtó pletykáinak viszont nem lehet hitelt adni.

A tőzsde viszont máshol is visszásságokkal szembesül, az EU-ban nemrégiben azt nehezményezték a hatóságok, hogy a tőzsde székhely nélkül működik, így a nemzeti törvények neheze alkalmazhatók rá.

A tőzsde ügyvezetője elmondta, már számos helyszínt felmértek a lehetséges székhely ügyében, viszont nem bocsátkozott részletekbe, hogy mire jutottak, és, hogy mikor várható, hogy a Binance tényleg központot indítson valahol.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Miért olyan megbízható a blokklánc technológia?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!