A Standard Chartered Bank szerint a felezés után 150.000 dollárra emelkedhet a bitcoin ára

-

Geoff Kendrick, a Standard Chartered Bank elemzője és a digitális eszközök kutatásának vezetője úgy véli, hogy a bitcoin valószínűleg emelkedő trendbe kerül a felezés után.

Egy hétvégi interjúban a Bloombergnek Kendrick elmondta, hogy a jelenlegi piaci környezet, amelyben alacsonyabb a tőkeáttételes ügyletek aránya, a bitcoin értékét felfelé hajthatja, a Standard Chartered által év végére kitűzött 150.000 dolláros árfolyam-cél felé.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Alacsonyabb tőkeáttételes piac

A Bitcoin felezés előtti hétvégén a kriptopiacot milliókban mérhető likvidációk sújtották a short és long pozíciókban, ahogyan a feszültség fokozódott a Közel-Keleten, és a bitcoin nagy volatilitást produkált, felfelé és lefelé egyaránt jelentős kilengéssel.

Az árfolyam majdnem tízezer dollárnyit zuhant, miután Irán Izrael elleni támadásainak híre bejárta a sajtót.

A Bitcoin egy nap alatt 71.000 dollárról 65.000 dollárra, majd 61.000 dollárra esett. Több mint 300.000 kereskedőt hozott nehéz helyzetbe el a hullám, összesen 1,8 milliárd dolláros likvidációval.

A hétvégi zuhanás során milliókban mérhető tőkeáttételes bitcoin pozíciók tűntek el, 2023 októbere óta csak április 13-án volt ennél is magasabb a napi likvidációk száma.

Kendrick szerint a tőkeáttételes pozíciók likvidálása utat nyitott a kriptopiacok emelkedő trendje előtt, és készen áll a kilábalásra a jelenlegi helyzetéből.

Mivel a piac a felezésbe kifejezetten alacsony tőkeáttételes aránnyal ment bele, fellendülhet és új csúcsokra emelkedhet.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Az ETF tőkebeáramlása hajtja majd a bitcoin emelkedő trendjét

A tőkeáttételes pozíciókon kívül Kendrick megemlítette a spot bitcoin tőzsdén kereskedett ETF alapokba történő jelentős tőkebeáramlást és az Irán és Izrael közötti helyzetből várhatóan származó pozitív híreket is, mint a bitcoin emelkedő trendjének lehetséges katalizátorait.

Bár a spot bitcoin ETF-ek tőkebevonása egyelőre lelassult, a Standard Chartered elemzője a következő 18-24 hónapban 50-100 milliárd dolláros friss tőkebeáramlást vár, ahogy a piac lenyugszik.

A bitcoin ETF területet az aranyhoz hasonlítva Kendrick azt jósolta, hogy a folyamatos beáramlás 4,3-szorosára növelheti a kapitalizációt, ami 2024 végére 150.000 dollárra, 2025-re pedig 200.000 dollárra hajthatja fel a bitcoin árát.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? 5,3 milliárd dolláros büntetést kell fizetnie a Terraform Labs alapítójának

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!