Mi várható a Bitcoin felezés után?

-

A Bitcoin mintegy 94%-át már kibányászták, az amerikai azonnali BTC ETF-eknek köszönhetően pedig évtizedek óta nem látott mennyiségű pénz, több mint 12 milliárd dollár áramlott Bitcoinba.

Ez két olyan fontos tényező, amely megkülönbözteti az április 19-én megtörtént Bitcoin felezést a korábbiaktól.

A Binance Research elemzése szerint nem minden bányász fogja túlélni a bevételcsökkenést, ezért cégösszeolvadások jöhetnek.

A Bitcoin ugyanakkor az eddiginél is népszerűbb lehet a befektetők körében az infláció ellenálló képessége miatt.

Az április 19-én bekövetkezett Bitcoin felezés egyik legfontosabb következménye – a Binance Research elemzése szerint – az, hogy még többen ismerkednek meg a Bitcoinnal, és azzal a működési mechanizmussal, amely révén ez a digitális pénzügyi eszköz ellent tud állni az inflációnak.

Ez várhatóan további keresletet fog generálni a Bitcoin iránt

A korábbi felezésektől az idei azért is tér el, mert az Egyesült Államokban a mai napig több mint 12 milliárd dollárnyi tőke áramlott az azonnali BTC ETF-ekbe (tőzsdén kereskedett alapok).

Ez olyan mértékű pénzbeáramlás, amelyre az elmúlt több mint 20 évben nem volt példa, és amire csak ráerősít, hogy a Bitcoinok mintegy 94%-át már kibányászták.

A Bitcoin felezéssel 50%-kal mérséklődik az új Bitcoinok előállítási üteme, ami azt jelenti, hogy a korábbi körülbelül 900-ról 450-re csökkent a kibányászott BTC egységek száma.

Tekintve, hogy Bitcoinból legfeljebb 21 millió egység hozható létre, feltételezve továbbá, hogy a Bitcoin iránti kereslet nem változik, miközben az elérhető Bitcoin-ok száma csökken, az ár vélhetően nőni fog a jövőben.

Ennek ellenére, a Binance Research nem bocsátkozik pontos prognózisokba az árt illetően, hiszen azt sok egyéb tényező is befolyásolja.

Annyi ismert, hogy a Bitcoin ára már a felezést közvetlenül megelőzően is rekordmagasságba, 63 ezer dollár körüli szintre emelkedett, és a trend kitartani látszik, hiszen az aktuális ár már a 66 ezer dollárt is meghaladja.

A Bitcoin népszerűségét részben éppen az adja, hogy az életciklusa jól kiszámítható.

Minden évben egy adott mennyiségű Bitcoin kerül a bányászok birtokába, az általuk sikeresen érvényesített blokkok arányában.

Ezt hívják blokk jutalomnak és ez az, ami a bányászokat a Bitcoin blokkláncok validálására, tulajdonképpeni bányászására ösztönzi. Ez a jutalom feleződik meg minden 210 000-ik blokk kibányászása után.

Bár a Bitcoin ára minden egyes felezéssel, folyamatosan nő, az egyes alkalmak között mégis vannak eltérések.

Így nem is feltétlenül csak a felezés járul hozzá a Bitcoin árának emelkedéséhez, ebben egyéb – a már említett – makrogazdasági és kriptopiaci tényezők is szerepet játszanak.

A Bitcoin bányászat területén a felezés hatása leginkább abban érhető tetten, hogy megszűri a szereplőket.

A bányászok közül csak a legerősebbek „élik túl” annak következményeit, hiszen a kisebb vállalkozások nem biztos, hogy meg tudnak küzdeni az alacsonyabb bevétel okozta kihívással.

A Binance Research értékelése szerint ezért várhatóak a jövőben cég egyesülések és összeolvadások, a bányászok egy része valószínűleg más bevételi források után néz, illetve a tevékenységüket más földrajzi területekre is igyekeznek majd kiterjeszteni.

„Hajlamosak vagyunk a korábbi felezések tanulságaiból kiindulni, ám ezek is arról győzhetnek meg bennünket, hogy minden alkalom más és más. Ezúttal a hatalmas tőkebeáramlás, a BTC ETF-ek, az a tény, hogy a Bitcoinok 94%-át már kibányászták, az intézményi befektetők egyre erőteljesebb jelenléte a kriptopiacon, az infláció nyomása, amely felértékeli a Bitcoin menekülő valutajellegét, egyáltalán a kriptovaluták egyre szélesebb körű elfogadottsága olyan tényezők, amelyek különlegessé teszik az idei felezést” – összegzett Kyrylo Khomiakov, Közép- és Kelet-Európáért (CEE) valamint Közép-Ázsiáért felelős regionális vezető.

Az elemzés teljes terjedelmében itt érhető el: the-future-of-bitcoin-1-the-halving-and-whats-next.pdf (bnbstatic.com)

Forrás: https://m.facebook.com/binance.hungarian/

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Hurrá, a Smog airdrop lángokkal perzsel

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!