A Bitcoin halálkeresztje intő jel

-

Az elmúlt napon a kriptopénzek piaca jelentős csapást szenvedett el, több mint 110 milliárd dollár összértéket veszített.

A globális kriptopénz piaci tőke több mint 4%-os zuhanást szenvedett el, 2,47 trillió dollárról 2,36 trillió dollárra esett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vezető digitális valuta, a Bitcoin árfolyama 64.000 dollár alá esett, és 63.589 dolláros mélypontot ért el.

A csökkenő kereskedési volumenre és a fokozódó bizonytalanságra vezetik vissza ezt a lejtmenetet.

Vegyes érzések a kereskedők körében

Miközben egyes kereskedők továbbra is optimisták az általános piaci pályát illetően, mások aggódnak amiatt, hogy az olyan tényezők, mint a kereskedési volumenek hiánya és a növekvő bizonytalanság, rövid távon óvatosságra késztetnek, különösen a Bitcoin közelmúltbeli feleződése után.

A Bitcoin közelmúltbeli feleződését követő időszakot jelentős hullámvölgyek jellemezték.

A Bitcoin márciusban új történelmi csúcsra, 73.000 dollárra emelkedett.

Később azonban több korrekciót is átélt, többek között a globális geopolitikai feszültségek közepette 60.000 dollár alá süllyedt.

Az időszakos megkönnyebbülések és a volatilitási hullámok ellenére a Bitcoin ismét a mínuszban találja magát, ami további visszaeséssel kapcsolatos aggodalmakat vált ki.

A Bitcoin legfontosabb eladási jelei

Ali Martinez elemző két kulcsfontosságú eladási jelzést azonosított a Bitcoin számára. Egyrészt az 50-es és 100-as simple moving average (SMA) között halálkereszt alakult ki, ami potenciális visszaesést jelez.

bitcoin
Forrás: X

Másodszor, a TD szekvenciális egy 9-es piros gyertyát villantott, ami egy lehetséges trendfordulót jelez.

A technikai indikátorok aggasztó képet festenek a Bitcoin számára.

A TD Sequential nevű eszköz, amely arról híres, hogy történelmi adatok alapján trendváltásokat jósol, nemrég eladási jelzést adott ki a 12 órás grafikonon.

Továbbá az aggodalmakat fokozza egy halálkereszt-mintázat megjelenése ugyanezen a grafikonon, ahol a rövid távú mozgóátlag a hosszú távú mozgóátlag alá esik.

Szakértői elemzés

Martinez elemzése szerint, ha a Bitcoin áttöri a 63.300 dolláros szintet, akkor 61.000 vagy akár 59.000 dollárig is zuhanhat, ami aggodalmakat kelt a 60.000 dolláros kritikus támaszszint áttörésével kapcsolatban.

A Kaiko, egy on-chain elemző cég a Bitcoin áprilisi 6%-os visszaesését a geopolitikai zavargásoknak tulajdonította.

Miközben az olyan hagyományos, biztonságos menedékként szolgáló eszközök, mint az arany és az amerikai dollár a piaci zavarok közepette emelkedtek, a Bitcoin nem tudta ezt kihasználni, ami aggodalmakat keltett a globális bizonytalansággal szembeni ellenálló képességével kapcsolatban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Piaci hangulat: Bika vagy medve?

Az év eleji erőteljes teljesítménye ellenére a Bitcoin az utóbbi időben akadályokba ütközött.

Míg az évről évre 52,22%-os növekedéssel büszkélkedhet, az elmúlt hónapban 10,17%-os visszaesést tapasztalt. Ennek ellenére sikerült 3,57%-os emelkedést elérnie a heti grafikonon.

A cikk írásakor a Bitcoin 63.827 dolláron kereskedik, ami 3,77%-os csökkenést tükröz az elmúlt 24 órában.

A befektetők szorosan figyelemmel kísérik a helyzetet a kriptopénz árfolyamának esetleges visszaesésétől való félelmek közepette.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Hurrá, a Smog airdrop lángokkal perzsel

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!