2020 egy olyan új évtizedet jelent, amelyre biztosan mindenki emlékezni fog a gazdaság és a világ megváltozása miatt. A gazdasági nehézségek ezekben a furcsa, új időkben az arany és a bitcoin népszerűségének növekedését okozták.

Az egyik digitális aranycég társalapítója szerint a koronavírus utáni világ egyre jobban a digitális befektetések irányába fog tolódni, mint biztosíték a hanyag gazdaságpolitika ellen.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

2020: kereskedelmi feszültségek, világjárvány és egy egyre digitálisabb világ

Az arany és a bitcoin emelkedése már 2019 elején megkezdődött ugyanis sokan vártak arra, hogy mit hozhat magával 2020.

A Kína és az USA közötti kereskedelmi feszültségeket, valamint az Irán-USA közötti lehetséges háborút egy olyan mértékű járvány követte, amelyhez foghatót még nem tapasztalt a modern világ.

A világjárvány jelentősen betett a gazdaságnak, és lezárta az egész világot.

A bitcoin és az arany értéke a részvényekkel együtt összeomlott a fekete csütörtök során, de azóta egyre nagyobb a kereslet a befektetők részéről, mivel tartanak a gazdaságélénkítő csomagok hosszú távú hatásától, amely a fiat értékvesztéséhez vezethet.

A fiat pénzeket a bankok saját belátásuk szerint végtelenül nyomhatják, ezzel szemben az arany és a bitcoin készlete korlátozott, így emiatt megnövekedhet értékük a krízisek során. Továbbá ezek deflációs valuták, így még jobban teljesítenek, ha fennáll a hiperinfláció veszélye.

Ez jelentősen megnövelte a nemesfém értékét – annyira, hogy jelentős felárral árulják azokat a piacokon.

Azonban ennek nem teljesen a fokozott kereslet az oka. A járvány miatti lezárások miatt az aranybányák, finomítók és pénzverdék is leálltak. Kevesebb nyersaranyat bányásznak ki a földből annyira, hogy a kínálat nem tud lépést tartani a kereslettel.

Mivel a készlet korlátozott, és a kereslet nő, így a befektetők nem tudnak fizikai aranyhoz jutni, ezért a Shaun Djie, a Digix társalapítója úgy hiszi, hogy a befektetők a digitális arany felé fordulnak.

 „A digitális valuták egyre népszerűbbek a koronavírus miatt. Az ilyen nehéz időkben az emberek az új technológiák felé veszik az irányt, legyen szó kommunikációról vagy bevásárlásról.”

Az arany egyre jobban hasonlítani fog a bitcoinra, ahogy a digitális valutáké lesz a jövő

Djie cége saját DGX-tokenjére gondolt. Ez egy olyan kriptopénz, amelynek értékét az arany adja.

Minden DGX-token értéke egy gramm aranyhoz van kötve, melyek mögött valós, 100 grammos svájci aranyrudak állnak, a Produits Artistiques Metaux Precieux (PAMP) aranyfinomító által.

Ezek az aranyalapú kriptopénzek egyre népszerűbbek, és számos alternatíva bukkant fel. Ilyen volt a teher gold és a paxos gold.

Djie szerint „a digitális arany előnyei és hátrányai a technológiában rejlenek” – ezzel a blokkláncra gondolt.

A bitcoin tulajdonságai szinte megegyeznek az aranyéval, és alapvetően is digitális formában létezik. Annak ellenére, hogy Djie az aranyalapú tokenek sikeréről beszélt, de érvelése a bitcoinra is érvényes.

A járvány berobbanása óta a VISA is észrevette, hogy megugrott a digitális technológiák felhasználóinak a száma.

Ha ez lesz az „új norma” akkor a digitális arany, a bitcoin és az egyéb digitális fizetések átvehetik a vezető szerepet a fizetések és befektetések terén.

Ha tovább csökken az arany készlete, akkor a nemesfémek digitális verziói is egyre népszerűbbé válhatnak idővel.

Olvastad már? Hatalmas mozgásba kezdhetnek a kriptokereskedők

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂