Óriási 10.911 ETH landol a Coinbase-en, mi áll a mozgás hátterében?

-

A kriptopénz közösséget lázban tartja a spekuláció, mivel két különálló tranzakcióban jelentős mennyiségű Ethereum (ETH) került a Coinbase-re, azaz az Egyesült Államok vezető kriptopénz tőzsdéjére.

A tranzakciók, melyek egyenként elképesztő 10.911 ETH-t tettek ki, kérdéseket vetettek fel és spekulációkat indítottak el a lépés mögött meghúzódó indítékokról és annak a szélesebb piacra gyakorolt lehetséges hatásairól.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Óriási 10.911 ETH landol a Coinbase-en

A WhaleAlert nevű kripto adatkövető két tranzakcióról számol be, amelyek mindegyike „10,911 ETH 33,986,479 dollár értékű átutalás ismeretlen pénztárcából a Coinbase-re”.

eth

A két tranzakció az elmúlt 24 órában történt, és mindegyik 10 911 ETH összegét utalta át a Coinbase tárca címére.

A tranzakciók jelentős volta azonnal felkeltette a piaci megfigyelők figyelmét, és spekulációkat indított el a tárcák kilétéről és az Ethereum ilyen nagy összegű átutalásának motivációiról.

A tranzakciók időpontja különösen szokatlan volt, mivel az Ethereum árfolyamának fokozott volatilitásával és bizonytalanságával jellemezhető időszakban történt.

A cikk írásakor az ETH árfolyama az előző 24 órában 2,65%-kal 3.115 dollárra esett, ami az általános kriptopiaci csökkenést tükrözi.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Bár az ETH eltolódásának pontos indítékai továbbra sem tisztázottak, számos spekuláció létezik.

A legvalószínűbb, hogy a lépés lehet a Coinbase által végzett „alapok átrendezése”, mivel az Etherscan által a küldő pénztárcáról feltárt további részletek a Coinbase nevű pénztárcákkal való interakciókra utalnak.

Ha ez nem így van, akkor a lépést az Ethereum bálnák tehetik meg, akik profitot akarnak szerezni, vagy a piaci bizonytalanság miatt csökkenteni akarják a potenciális lefelé irányuló kockázatot.

Tartsuk szem előtt, hogy a coinok tőzsdéken való letétbe helyezésének egyik oka az eladásuk.

A lépés kapcsolódhat olyan intézményi befektetőkhöz vagy nagy tulajdonosokhoz is, akik portfóliójuk egyensúlyát szeretnék helyreállítani, vagy stratégiai céllal eszközöket likvidálnak.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Jack Dorsey bitcoin bányászati chipje elkészült

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.16.

Prémium Dogecoin (DOGE) A Dogecoin (DOGE) befektetők az utóbbi időben nehéz időszakot éltek át, különösen a mémcoin többszöri árfolyamkorrekciója miatt a grafikonokon. A helyzet azonban még rosszabb is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!