Jack Dorsey bitcoin bányászati chipje elkészült

-

A chip fejlesztése mostanra teljes egészében lezajlott, a Block is bejelentette, hogy dolgozik a saját teljes Bitcoin-bányászati rendszerén.

Jack Dorsey fintech cége, a Block Inc. kedden bejelentette, hogy befejezte fejlett Bitcoin-bányászati chipjének kidolgozását, ami fontos mérföldkövet jelent a cég bányászati projektje számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin-bányászat decentralizálása

A Dorsey által a Twitteren keresztül megosztott nyilatkozat szerint a Block három nanométeres (3mn) Bitcoin-bányászchipje mostanra befejezte a teljes tervezési folyamatot egy piacvezető semiconductor foundryvel.

„Bányászchipünk a jelenleg elérhető legfejlettebb semiconductor eljárást fogja használni, és olyan teljesítményt fog nyújtani, amely szükséges ahhoz, hogy a bányászati szolgáltatók minden típusa fennmaradjon és gyarapodjon az ötödik bányászati korszakban (a blokktámogatás közelmúltbeli 4. felére csökkentését követő időszak) és azon túl” – írta a Block.

Az ötödik bányászati korszak hivatalosan múlt pénteken kezdődött a Bitcoin 840 000-es blokkja után, ami a Bitcoin fix blokk-támogatását 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re csökkentette blokkonként.

A Bitcoin árában és a hálózati tranzakciós díjakban bekövetkezett változások mellett ez a lecsökkentés a bányászok bevételeinek jelentős csökkenését jelenti, ami még inkább szükségessé teszi, hogy a bányászok a leghatékonyabb energiahatékonyabb berendezéseket szerezzenek be, hogy hatékonyak maradhassanak.

Számtalan bányászati cég megjegyezte, hogy a kis méretű, házi Bitcoin-bányászat a Bitcoin felére csökkenése után tovább fokozódik a verseny, ha nem egyenesen lehetetlenné válik gazdaságosan végezni.

Dorsey ezt a tendenciát figyelembe véve 2022 elején jelentette be cége Bitcoin-bányászati ambícióit, amelynek célja, hogy mind a Bitcoin hash-rátája, mind a bányászhardverek elosztása a lehető legdezentralizáltabban történjen.

A Block Bitcoin fejlesztési munkája

A Block elmondta, hogy továbbra is beépíti a Bitcoin- és bányászati iparágtól érkező visszajelzéseket a chiptervezésbe.

A vállalat a bevezetéskor az első olyan Bitcoin-bányász hardvergyártó lesz, amely ilyen megoldással rendelkezik.

„Reméljük, hogy ez segíteni fog a bányászati rendszerinnováció felszabadításában, és támogatja az új bányászati rendszerformák és felhasználási esetek nagy szükségletű fejlesztését” – nyilatkozta a Block.

Emellett a vállalat magán a bányászchipen kívül egy teljes, saját tervezésű Bitcoin-bányászati rendszeren is dolgozik.

bitcoin
Forrás: X

A vállalat továbbra is tervezési visszajelzéseket vár ezzel a rendszerrel kapcsolatban a megbízhatósággal, karbantartással és szoftverfunkciókkal kapcsolatos területeken.

Jack Dorsey és Block több más módon is segítette a Bitcoin fejlesztését, például a Bitcoin-fejlesztők jogi védelmének finanszírozásával, valamint a Twitteren keresztül a Bitcoin-alapú tippekkel kapcsolatos úttörőmunkával.

A Block tavaly bemutatta a „Bitkey” nevű Bitcoin hardvertárcáját is, amely a kripto újoncok számára is használható módon biztosítja a több aláírást tartalmazó, hideg tárolású Bitcoin-megőrzést.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Hurrá, a Smog airdrop lángokkal perzsel

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!