A kriptopiac meglehetősen unalmas volt az elmúlt napok során, a bitcoin nagyrészt a 9000 dolláros szint felső határa körül állt be.

Nemrég megjelent a hír, hogy egy Satoshi korából származó tárca 50 bitcoint utalt, és ez nagy port kavart. Akkorát, hogy 8 milliárd dollárt csökkent a kriptopénz összértéke.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az esés azóta fékeződött, de három mutató szerint is hatalmas lépésre készülhet a vezető kriptopénz.

Csúcson a nyílt opciós ügyletek száma a Deribiten

Az elmúlt időszakban egyre népszerűbbé váltak az opciós ügyletek, így azok a platformok, melyek ilyen befektetési eszközöket kínálnak, egyre elterjedtebbek.

Az adatok azt mutatják, hogy a Deribiten már több mint 100 000 bitcoinnyi nyílt opciós ügylet van, amely dollárban nagyjából 1 milliárdot jelentene.

A Skew blokkláncelemző cég adatai alapján ez nagyjából tízszeres növekedés 2019 januárjához képest, amikor még 91 millió dollárnyi szerződés volt az oldalon.

A CME határidős ügyletei is egyre népszerűbbek

Nem a Deribit az egyetlen platform, amely egyre nagyobb befektetői részvételt mutat.

Mióta a bitcoin visszaállt a 3800 dolláros márciusi mélypontról, úgy egyre növekedett a nyílt határidős szerződések száma a CME-n, amely jól megfigyelhető a CME Group ábráján is.

Ma is sikerült megdönteni korábbi rekordját és nincs jele annak, hogy lassulni fog.

Mivel a CME-n magas az ügyletek minimumösszege, így általában intézmények, professzionális kereskedők és vagyonalapok használják az oldalt.

Így az, hogy egyre nagyobb a nyílt szerződések összértéke, de a napi forgalom nem változik azt sugallja, hogy a felhasználók hosszú távban gondolkodnak a bitcoin kapcsán.

A Bakkton is hasonló jelenség zajlik

A Bakkt forgalma ugyan elmarad a korábbi elvárásoktól, de úgy tűnik, hogy itt is gyorsan emelkedik a nyílt szerződések száma.

A BakktBot adatai alapján kétszer annyi a nyílt szerződések száma, mint április végén.

Azonban a CME-n tapasztalható különbség a szerződések száma és a forgalom között a Bakkton nem megfigyelhető, ugyanis a forgalom továbbra is meghaladja a szerződések számát. Ezt azt jelenti, hogy az oldalt nagyrészt aktív kereskedésre, és nem passzív vagyonszerzésre használják.

Az, hogy mindhárom oldalon jelentősen növekedett a szerződések száma azt mutatja, hogy hatalmas változásra készülhet a bitcoin értéke és így az egész kriptopiac is.

Olvastad már? Így kereskedj mesterfokon a közösségi kereskedőhálózatokkal

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂