Vendégbejegyzés


Egyszerű szavakkal élve, a közösségi kereskedés a befektetés vagy kereskedés egy olyan formája, amelyben a kereskedők megfigyelik a szakértők és más kereskedők eljárásait vagy viselkedését, és eszerint próbálnak meg eljárni saját stratégiájukban.

Ennek semmi köze nincs ahhoz, ha befektetési eszközeiket harmadik fél kezébe adnák. A közösségi kereskedés lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy megoszthassák egymással kereskedési stratégiáikat.

Ez azt jelenti, hogy a fundamentális és technikai elemzések alapvető részleteivel tisztában lévő kereskedőknek vagy befektetőknek semmi miatt nem kell aggódniuk.

Hogyan kereskedjünk a közösség segítségével kriptopénzekkel?

A közösségi kereskedési hálózatok olyanok, akárcsak a többi közösségimédia-platformok. Az egyetlen különbség mindössze a felhasználók érdeklődési körében rejlik.

A közösségi média az egyén közösségi aspektusára fókuszál, míg a közösségi kereskedés az egyén kereskedési portfólióját helyezi előtérbe.

A felhasználóknak megvan a lehetőségük, hogy láthassák más kereskedők felhasználóját, portfólióját, kereskedési történetét. Szintén lehetővé teszi, hogy követhessék azokat a kereskedőket és befektetőket, akik sikereket értek el a területen, és akiktől esetleg tanulni tudnának.

Néhány kereskedő vagy szakértő jól kommunikál a közösségével, míg másoknak több idejükbe telik a közösség fejlesztése. Tanácsos olyan kriptokereskedőket követni, akik megválaszolják a kérdéseket, és segítenek a kereskedőknek a növekedésben.

A közösségi kereskedés több fontos módon járul hozzá az átlagkereskedő sikeréhez:

Másolókereskedés: A másolókereskedésben az átlagos kereskedők pontosan azt a stratégiát alkalmazzák, amit egy másik, tapasztalt tréder használ. A kereskedők ilyenkor láthatják az általuk követettek jelenlegi és jövőbeni műveleteit.

Amikor például egy tapasztalt kereskedő 10.000 dolláron üzletet nyit, egy másoló pedig úgy dönt, ő is követi őt, de csak 1000 dollárral, akkor a profi kereskedő minden egyes üzletnyitása során a másoló is automatikusan végrehajt egy nyitást de csak a profi kereskedő által használt összeg 10%-ával.

Ebben a kontextusban vagy mindketten nyernek vagy mindketten veszítenek. A másolókereskedésben közvetetten a másolandó személybe, mintsem a kriptopénzekbe történik befektetés.

Az egyik sikere abszolút jelenti a másik sikerét is, vesztes sorozat esetén pedig mindketten megáznak.

Így kezdj bele – népszerű közösségi kereskedőplatformok

Mielőtt hozzáfoghatnál egy sikeres kereskedő követéséhez és lemásolásához, először is ki kell választanod egy jó közösségi kereskedőhálózatot.

Magyarország legnépszerűbb ilyen platformja minden bizonnyal az eToro. A Tradingbeastsen fellelhető eToro-vélemények szerint ez a kereskedőplatform számtalan olyan kriptopénzt támogat, mint a bitcoin, bitcoin cash, ether, XRP, ada, stb.

Miután kiválasztottad a platformot, elemezned kell a fellelhető kereskedőket, és ki kell választanod az egyik leginkább következetes és sikeres személyt. Ez nagyon fontos, mivel a te kereskedéseid sikere és veszte a követett kereskedő kereskedési döntéseitől függ.

A következő dolog, hogy tetszőleges mennyiségű vagyoneszközt csoportosíts át kereskedési célokra. Fontos megjegyezni, hogy minél nagyobb ez a mennyiség, annál nagyobb a megtérülés, de ez fordítva is igaz. Mindig csak annyi pénzt fektess be, amennyit hajlandó vagy elveszíteni.

Arra azonban ne számíts, hogy egyetlen éjszaka alatt meggazdagodsz majd. Miután az eszközöket átcsoportosítottad, nincs más dolgod, mint hátradőlni, és figyelni a műveletek kimenetelét. Figyeld a fiókodat, hogy ellenőrizhesd az fejlődést.

A legtöbb közösségi kereskedőplatform szintén biztosít egy olyan szobát ahol tanulhattok olyan kereskedőktől, akik hajlandók megosztani befektetési stratégiáikat és az ágazatot illető napi hírekkel ellátni a közösséget, ahelyett, hogy lemásolnának más kereskedéseket vagy a pénzre fókuszálnának.

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂