Mindössze napokkal ezelőtt a kereskedők arra számítottak, hogy a bitcoin átlépi a 10.000 dolláros határt.

Most, a kriptopénzt 9000 dolláron, laposan kereskedik. Közel nyolc heti folyamatos növekedés után a bikák képtelenek fenntartani a lendületet.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A vezető kriptopénz tegnap is fenntartotta gyengeségeit, a legutóbbi csökkenés pedig – amely 9500 dollárról 9000-re csökkentette az árfolyamot – még a tapasztaltabb kereskedőket is meglepte.

A Skew.com kriptoderivatívák adatait követő szolgáltatás szerint nagyjából 25 millió dollárnyi long pozíció került likvidálásra a BitMEX által a csökkenés alatt.

Szintén több millió dollár került likvidálásra más, tőkeáttételes kereskedést lehetővé tévő váltókon, derült ki az alternatív kriptoadatforrásokból.

Mi lesz veled, bitcoin?

Az elemzők – a legutóbbi esések után – rövid távon medve hangulatúak a bitcoinnal kapcsolatban.

Az egyik kereskedőnek feltűnt, hogy a BTC jelenleg „flörtöl” a Bollinger-szalag közepével, amely az elmúlt 30 napban először bizonyult támaszszintnek. A BTC legutóbb márciusban esett ez alá a szint alá, amely aztán egy 50%-os csökkenéshez vezetett.

Más vezető elemzők hasonló bearish érzelmeket táplálnak, rámutatva a többi kulcstámaszszintek az elesésére.

A jelek már megvoltak

Milliók kerültek likvidálásra a csökkenés során, de az adatok szerint a visszahúzódás jelei Damoklész-kardjaként már kristálytisztán, korábban is ott lógtak a levegőben.

Ahogy az az alábbi képen is látszik, az IntoTheBlock kriptoelemző cég tegnapelőtt arra a következtetésre jutott, hogy a Bitcoin-hálózat „főleg bearish” volt.

A cég hét szabadalmaztatott indikátora közül három – beleértve a hálózat nettó növekedését, a nagy tranzakciókat (a „bálna” bitcointranzakciók mintázatai) és a pénzt (a kereskedők jövedelmezősége) – „bearish jeleket” mutatott.

Bár a bearish láncbéli fundamentumok nem mindig esnek egybe a Bitcoin árcsökkenésével, mindenesetre megerősíti azokat az érzelmeket, amelyekből a fogyó trend származik.

Ahogy arról korábban több hírportál is beszámolt, a The TIE elemzőcég nemrég megjegyezte, hogy a közösségi média érzelmeit mérő indikátor „2017 óta” elérte „legmagasabb” értékét.

Számos olyan múltbéli alkalom volt, amikor az indikátor ezen szint körül tartózkodott, az árak mégis estek. Ez arra utal, hogy esetleg valami ilyen történhet meg a közeljövőben is.

Olvastad már? Egy neves kereskedő szerint az altok 99,9%-a értéktelenné válhat

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.