A bitcoinbányászok bevételének 2019-es szintre való csökkenése egy nagy lokális gödröt jelenthet a BTC számára, ahogy a feleződés hatását is szépen lassan kezdjük megérezni.

A BTC-bányászok bevétele a kora 2019-es szintekre csökkent, immár másodszor 2020-ban. Minden alkalommal, amikor több éves minimumokat ért el ez a szám, az egy igazán bullish trend kezdetét jelezte a vezető kriptopénz számára.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Legutóbb idén, március 13-án volt az, hogy a bitcoinbányászok napi bevétele 7 millió dollár körül mozgott. Akkor a kriptopénz ára 3600 dollárra csökkent a BitMEX-en.

Miután a bányászok jövedelme március 13-án bezuhant, az árfolyam 3600 dollárról 10.000 dollárra nőtt másfél hónapon belül.

Hasonló trend várhat ránk a következő hónapokban

Amikor a bitcoin bányászási jutalma meredeken esik, az azt jelzi, hogy a gyenge bányászok a kedvezőtlen piaci körülmények miatt kapitulálásra kényszerülnek.

Március 12. és 13. között a bányászási jutalom nagyot esett, mivel az árfolyam is 50%-ot csökkent 24 óra leforgása alatt. A zuhanást akkor látszólag a blokkjutalom-feleződés bányászökoszisztémára gyakorolt hatása okozta.

A halving előtt a bányászok nagyjából 1800 BTC-t generáltak jutalomként. Ma ugyanez a szám nagyjából 900 BTC/napra csökkent.

A bitcoin ára azonban most hasonló szinteken van, mint a feleződés aktiválásakor tartózkodott. A kisebb bányászok számára a feleződést követő árfolyamstagnálás tevékenységük befagyasztásához, esetleg az azzal való felhagyáshoz vezethet.

Ez általában a bitcoin árfolyamgödrét jelzi, mert a félelem kicsúcsosodását jelenti a piacon. Néhány nem jövedelmező bányász leáll, ha a BTC stagnál.

Éppen ezért a vezető kriptopénz rövid távon volatilitást tapasztalhat meg, ahogyan egy új bika ciklus kezd el kialakulni.

Más makroindikátorok is bullishak

A Puell Multiple – amely indikátor a BTC napi kibocsátását használja a piaci trendek vizsgálatához – azt mutatja, hogy a BTC már talán elérhette lokális árfolyamgödrét.

Forrás: Lookintobitcoin

Ez az indikátor szintén megjósolta a legutóbbi, 500 dolláros visszahúzódásokat is rövid távon – ez egyébként a 2018-ashoz hasonló tendencia, amikor a bitcoin a kora 2019-es bullish trendet építette.

2019 elejétől annak közepéig a BTC ára 4000 dollárról 14.000 dollárra emelkedett, különféle, láncot vizsgáló adatok pedig most is hasonló jeleket mutatnak.

Az olyan technikai indikátorok, mint a relatív erősségi index (RSI), a mozgóátlag konvergencia-divergencia (MACD) nagy időnézeten véve azt mutatják, hogy a bitcoin még távol van az árfolyamcsúcsától.

Mohit Sourout, a Bitazu Capital alapító partnere ezt mondta:

„Figyeljük meg, hogy a jelentős BTC-ciklusok csúcsai és gödrei mindig a volatilitás visszaesésekor következtek be. Egy egyszerű pillantás elárulja, hogy a 10.000 dollár csak egy kis csuklás.”

A BTC ára csaknem megháromszorozódott március 13. óta, 3600 dollárról 10.085 dollárra, most pedig – történelmileg már bizonyított indikátorok – nem azt jelzik, hogy ez lenne már a csúcs.

Olvastad már? Hatalmas mozgásba kezdhetnek a kriptokereskedők

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.