Van 10 bitcoinod? A felső 155 ezerbe tartozol

-

Jelenleg összesen 30,4 millió olyan Bitcoin-tárca létezik, amely rendelkezik kriptopénzzel, de 1 BTC-nél többet csak egy maroknyi tárol.

Az egyenleggel rendelkező BTC-címek száma először lépte át a 30 milliós számot – ennek ellenére mindössze 1%-uk birtokol legalább 10 BTC-t.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Bitinfocharts figyelőforrás legújabb adatai szerint a legalább 10 BTC-t, vagyis jelenlegi árakon 92.000 dollárt tartalmazó bitcointárcák az összes kriptotárca 0,51%-hoz tartozik.

A tárcák 97,3%-ának egyenlege 1 BTC alatt van

A 10-100 BTC-s egyenleg az összes tárca 0,45%-át alkotja, az 1-10 BTC-s egyenleg pedig 2,17%-ot.

Bár meg kell jegyezni, hogy az emberek gyakran több tárcán tárolják vagyonukat, a számadatok azt mutatják, hogy a jelenlegi árakon 91.000 dollár elegendő ahhoz, hogy a tulajdonos a BTC-használók felső tízezrébe tartozzon.

A jóval nagyobb egyenleggel rendelkező tárcák – ezek általában tőzsdékhez vagy bitcoinbálnákhoz tartoznak – szintén befolyásolják a statisztikákat.

A mostani, 30,4 milliós tárcaszám azért is nagy előrelépés, mert 1 évvel ezelőtt ez a szám még csak 25 millió volt.

Forrás: Glassnode
A makrotényezők nagy lendületre utalnak

Ahogy arról korábban a Cointelegraph is beszámolt, a bizonyos egyenleggel rendelkező tárcák új magaslatokat értek el az idén. A legalább 1 BTC-t tartalmazó tárcák száma márciusban elérte a 800.000-es számot.

A részvénypiacok bedőlése óta – ami után a bitcoin egyetlen hét leforgása alatt felépült – a kriptotőzsdék jelezték, hogy a növekedést elsősorban a friss érdeklődés táplálta.

A Coinbase például arról számolt be, hogy megnövekedett az 1200 dollárért vásárolt bitcoinügyletek száma akkor, amikor egy Egyesült Államok épp ilyen értékben osztogatott stimuluscsekkeket a lakosság számára. A második kör pedig még folyamatban volt.

Máshol a fiat valutákat övező frusztrációk vezettek ahhoz, hogy a lakosság bitcoinba fektessen.

Ahogy arról korábban többen is beszámoltak ezen a héten, a libanoni alkalmazottak szemezgetnek azzal a lehetőséggel, hogy libanoni font vagy akár dollár helyett bitcoinban kapjanak fizetést.

Olvastad már? Megmozdult a BTC, amit ’16-ban loptak el a Bitfinextől

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!