Van 10 bitcoinod? A felső 155 ezerbe tartozol

-

Jelenleg összesen 30,4 millió olyan Bitcoin-tárca létezik, amely rendelkezik kriptopénzzel, de 1 BTC-nél többet csak egy maroknyi tárol.

Az egyenleggel rendelkező BTC-címek száma először lépte át a 30 milliós számot – ennek ellenére mindössze 1%-uk birtokol legalább 10 BTC-t.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Bitinfocharts figyelőforrás legújabb adatai szerint a legalább 10 BTC-t, vagyis jelenlegi árakon 92.000 dollárt tartalmazó bitcointárcák az összes kriptotárca 0,51%-hoz tartozik.

A tárcák 97,3%-ának egyenlege 1 BTC alatt van

A 10-100 BTC-s egyenleg az összes tárca 0,45%-át alkotja, az 1-10 BTC-s egyenleg pedig 2,17%-ot.

Bár meg kell jegyezni, hogy az emberek gyakran több tárcán tárolják vagyonukat, a számadatok azt mutatják, hogy a jelenlegi árakon 91.000 dollár elegendő ahhoz, hogy a tulajdonos a BTC-használók felső tízezrébe tartozzon.

A jóval nagyobb egyenleggel rendelkező tárcák – ezek általában tőzsdékhez vagy bitcoinbálnákhoz tartoznak – szintén befolyásolják a statisztikákat.

A mostani, 30,4 milliós tárcaszám azért is nagy előrelépés, mert 1 évvel ezelőtt ez a szám még csak 25 millió volt.

Forrás: Glassnode
A makrotényezők nagy lendületre utalnak

Ahogy arról korábban a Cointelegraph is beszámolt, a bizonyos egyenleggel rendelkező tárcák új magaslatokat értek el az idén. A legalább 1 BTC-t tartalmazó tárcák száma márciusban elérte a 800.000-es számot.

A részvénypiacok bedőlése óta – ami után a bitcoin egyetlen hét leforgása alatt felépült – a kriptotőzsdék jelezték, hogy a növekedést elsősorban a friss érdeklődés táplálta.

A Coinbase például arról számolt be, hogy megnövekedett az 1200 dollárért vásárolt bitcoinügyletek száma akkor, amikor egy Egyesült Államok épp ilyen értékben osztogatott stimuluscsekkeket a lakosság számára. A második kör pedig még folyamatban volt.

Máshol a fiat valutákat övező frusztrációk vezettek ahhoz, hogy a lakosság bitcoinba fektessen.

Ahogy arról korábban többen is beszámoltak ezen a héten, a libanoni alkalmazottak szemezgetnek azzal a lehetőséggel, hogy libanoni font vagy akár dollár helyett bitcoinban kapjanak fizetést.

Olvastad már? Megmozdult a BTC, amit ’16-ban loptak el a Bitfinextől

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!