Amikor márciusban 3700 dollárig esett a bitcoin árfolyama sokan bedobták a törölközőt.

Akkoriban a legtöbb elemző arra számított, hogy a 2018-as mélypontokig zuhanhat a kriptopénz ára, és a kritikusok még jobban hozzáfogtak annak terjesztéséhez, hogy a bitcoin egy „csalás” és csak „bűnözők használják.”

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Két hónappal később egy Szilícium-völgyi befektető és vállalkozó azt mondta, hogy a bitcoin maradni fog, és a „kriptotélből tavasz lesz.”

Ezért „marad velünk” a bitcoin

Egyesek szerint a bitcoin ideje már leáldozott, Alexis Ohanian a Reddit társalapítója és az Initialized Capital üzlettársa azonban másképp gondolja.

A befektető a héten a Yahoo Finance-nek adott interjút, melyben elmondta, hogy iparág legújabb fejlesztései miatt elmondhatjuk, hogy beléptünk a „kriptotavaszba”:

 „Próbálom nem követi az árfolyamokat, mivel nem tudom megbecsülni, hogy merre mehet. Annyit mondhatok, hogy jelenleg valóban kriptotavaszban vagyunk, mivel a vezető mérnökök és fejlesztők által mind valódi problémákra építenek megoldásokat a blokkláncok. Szerintem ez a legérdekesebb rész. Valóban azt látjuk, hogy az infrastruktúra kiépítésén a legnagyobb tehetségek dolgoznak.”

Ohanian szerint a vezető kriptopénz már „velünk fog maradni”, mivel „egyre többen szállnak be a Wall Streettől”:

 „Szerintem ez egy hasznos biztosíték lehet. Érdekes látni, hogy egyre több Wall Street-i veterán száll be a kriptopénzekbe és kezd bitcoinvásárlásba. Ez azt mutatja, hogy maradni fog.”

Az elmúlt hetek során több nagy Wall Street-i befektető mutatott érdeklődést a bitcoin iránt.

Pár hete Paul Tudor Jones, a milliárdos fedezetialap-kezelő bejelentette, hogy alapja egy kis százalékát bitcoinalapú határidős piacokba fekteti. Jones szerint a kriptopénzek jelenthetik a legjobb biztosítékot az infláció ellen.

Az olyan cégek is beszállak, mint a Fidelity Investments és az Intercontinental Exchange. Az intézményi érdeklődés miatt új platformokat indítottak.

Ohanian bitconhívő

Ohaniannak nem csak a szája jár, amikor a kriptopénzekről van szó.

Az interjúban elmondta, hogy vagyona bizonyos százaléka kriptopénzekben van:

 „Már egy ideje kriptopénzekben van vagyonom egy bizonyos százaléka, és elég jó előérzetem van ezzel kapcsolatban, amin nem szeretnék változtatni.”

Erre nem tért ki, de vagyonalapja, az Initialized Capital több bitcoin- és kriptopénzalapú befektetéssel is rendelkezik.

IDE KATTINTVA VALÓS IDŐBEN NYOMON KÖVETHETED A LEGFONTOSABB KRIPTÓID ÁRFOLYAMÁT

Köztük szerepel a Coinbase (amelynek Garry Tan volt az egyik első befektetője), a Polychain Capital és a Bison Trails.

Olvastad már? Több billió dollár a gazdasági lyukak befoltozására

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂