Az elmúlt néhány hónap a világ számos gazdaságának a legrosszabbika volt a legutóbbi válság óta.

Több tucat millióan váltak munkanélkülivé, a jövedelmek zuhanórepülésben estek, a társadalmi elégedetlenség pedig fokozatosan növekszik, mivel minden joghatóság másképp kezeli a COVID-19 okozta pandémiát.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A kormányok, ennek eredményeként arra kényszerültek, hogy billió dollárokat dobjanak ki annak érdekében, hogy a gazdaság minden egyes szegmensét megmenthessék.

Az általuk választott eljárások hosszú távon drámaian növelhetik a bitcoin értékét.

A kormányok és jegybankok 20 billió dollárt költöttek a COVID-19 elleni harcra

A Picton Mahoney – az arany- és bitcoinbikák prominens eszközkezelőjének – csártja azt jelzi, hogy a jegybankok nagyjából 20 billió dollárt költöttek már összesen a COVID-19 pandémia gazdasági hatásaira.

Ez megegyezik az Egyesült Államok egész éves GDP-jével, és nagyjából a világ GDP-jének a 25%-ával.

Ez a stimulus (és még az elkövetkezők) – Tapiero és sokan mások szerint is – drámaian növelik majd a bitcoin értékét.

A bitcoin jó lehetőség lehet

A világ választóút elé ért: a kormányok megegyezhetnek arról, hogy felhagynak-e a gazdaság stimulálásával – amely deflációhoz vezethet –, vagy folytathatják a billió dollárok nyomtatását, és megpróbálhatják megmenteni a gazdaságok – ez pedig inflációhoz vezethet.

Az elemzők szerint a bitcoin mindkét esetben csak jól jár.

Az infláció világában a BTC ritkaságának a blokkjutalom-csökkenések általi kordában tartása csábíthatja majd azokat a befektetőket, akik vagyonukat kriptopénzben szeretnék biztosítani.

Tuur Demeester egy nem régi interjúban az alábbit feltételezte:

„Úgy gondolom, hogy a 50 ezer dolláros árcél egyáltalán nem elvakult jóslat, tekintettel arra, hogy a pénznyomtatás milyen őrült méreteket öltött. Olyan 50-100 ezer dollár közé tenném.”

Ez már olyan mainstream narratívává vált, hogy Paul Tudor Jones milliárdos befektető megjelentette „A nagy monetáris infláció” című írását, amelyben arról ír, hogy alapjának minden tőkéjét bitcoinba fektetné az éppen zajló monetáris infláció miatt.

A defláció világában egész gazdaságok mehetnek tönkre és intézmények dőlhetnek össze a hitelállomány növekedésével. A bitcoin fedezetként viselkedik majd az intézmények az intézmények és potenciálisan a kormányok számára.

Természetesen a folyamatosan változó világgazdaság két lehetséges forgatókönyvre való lebontása túlságosan egyszerűsített, az elemzők azonban úgy vélik, hogy a jelenlegi makrogazdasági háttér tökéletes a bitcoin sikeréhez.

A BlockTowerCapital kripto- és blokkláncalap nemrég jelentetett meg egy elemzést „Úton van a kereslet” címmel, amelyben azt mondták, hogy a bitcoin számára most a legjobbak a körülmények.

„Ezekkel a katalizátorokkal a láthatáron, tisztává vált, hogy a bitcoin makroesete sosem volt ennél egyértelműbb. […] A 2020-as év második felét tekintve fényesnek tűnnek a kilátásaink…”

Olvastad már? Több elemzőcég szerint is tovább csökkenhet a bitcoinárfolyam

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂