600 millió dollárt költ a web3-ra a Felix Capital

-

A londoni kockázati befektető társaság a legújabb üzleti stratégiája részeként 600 millió dollárnyi összeget gyűjtött össze, amelyet a tervek szerint web3-as startupokba fektetne.
A kockázati tőke egyre jobban érdeklődik a web3 iránt, a világ minden részén, hiszen egyedülálló befektetési lehetőségeket kínál az internet és a kriptó területén.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Közéjük tartozik a Felix Capital is, amely eredetileg 500 milliót gyűjtött volna, de az érdeklődés mértéke felülmúlta az előzetes várakozásokat.
A cég összesen 1,2 milliárd dollárnyi tőkét kezel, és a saját hivatalos blogjukon közölt információk alapján a frissen szerzett összeggel a következő évek során nagyjából 20-25 cég felfuttatását tervezik, Európában és Észak-Amerikában.
A Felix Capital ezzel a befektetési körrel már a negyedik ilyen fordulót zárja, és eddig ez számít a legnagyobbnak számukra. A web3-mal kapcsolatban a cég megosztotta a saját nézőpontját is.

„Ki akarjuk terjeszteni a működési körünket, és jobban bele akarunk folyni a web3-ba, amely új platformot nyújt a kreativitás, a közösség, és a vállalkozások területén. Egyre inkább központi téma, hogy fenntartható életmódot folytassunk, és a céljaink közé tartozik az is, hogy olyan csapatokkal dolgozzunk együtt, amelyek nyomot akarnak hagyni a világban.”

Frederick Court, a Felix Capital vezetője elmondta, szerintük a jelenlegi piaci lejtmenet nem befolyásolja az üzleti terveiket, mert azok elsősorban hosszú távra tervezett befektetések, és egy erős vállalat felépítéséhez is sok időre van szükség.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Felpörögnek a web3-as befektetések

A web3 divatos témakör lett a kockázati tőke területén, egyre többen szeretnének beszállni. A Felix Capital mellett számos más vállalat is elkezdte már a szektorban működő cégek felkarolását, felfuttatását.
Június elején a Solana entures jelentette be, hogy 100 millió dollárt költenek web3-as cégekre és projektekre Dél-Koreában.
Szintén júniusban osztotta meg a Binance is, hogy ők is új alapot indítanak, 500 millió dolláros tőkével, amely a kriptók kapacitását próbálja majd kibővíteni, blokkláncos és web3-as technológiákat fejlesztő cégekbe való befektetéssel.

Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: 15 havi mélyponton az ETH

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az OpenSea NFT eladásai – Ezért van áprilisban egy újabb mélypont

Az OpenSea vezető non-fungible token (NFT) piactér áprilisban rekordot döntött az NFT havi értékesítési volumenének csökkenésével zárja az áprilist. Az Rchen8 által készített Dune Analytics dashboard...

A Forbes az XRP és a Cardano (ADA) „kripto-zombiknak” nevezi

A Forbes számos felső kategóriás eszközt „zombiként" jelölt meg, ami felzúdulást okoz a közösségben. A Forbes egy friss kutatási cikkében „kripto-zombiként" jelölt meg több csúcskategóriás kriptovalutát,...

A legjobb 5 kripto az előrejelzések szerint berobban ebben a bikafutamban

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca a 2024-es bikafutás lendületének növekedésével pezseg a várakozástól, ami felhívja a figyelmet a kivételes ígéretet mutató érmék egy kiválasztott csoportjára. Jelen elemzés öt...

Új uniós MiCA kriptorendelet: Mi változott és miért?

A pénzmosással és a tiltott tevékenységekkel kapcsolatos növekvő aggodalmakra válaszul az Európai Parlament április 24-én új szabályokat hagyott jóvá a kriptopénzekkel kapcsolatos problémák leküzdésére. A szabályok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!