Az USA pénzügyminisztere szerint a kriptó túl kockázatos

-

Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter arra figyelmeztet, hogy a kriptó „nagyon kockázatos befektetés”, és hozzátette, hogy nem ajánlaná a legtöbb embernek, aki nyugdíjcélú megtakarítással rendelkezik.
Yellen megjegyezte, hogy a kongresszus korlátozhatja a nyugdíjszámlákon, köztük a 401(k) tervekben engedélyezett befektetések típusát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Továbbra is heves vita tárgya, hogy az amerikaiak nyugdíjcélú megtakarításaikat kriptovalutákba fektethetik-e.
Janet Yellen amerikai pénzügyminisztert csütörtökön a New York Times által szervezett rendezvényen kérdezték a Fidelity bejelentéséről, miszerint engedélyezi a bitcoint befektetési lehetőségként a 401(k) nyugdíjszámlák esetén.

„Számomra ez egy nagyon kockázatos befektetés.”

A Fidelity bejelentése a munkaügyi minisztérium (DOL) által kiadott útmutatót követte, amely a 401(k) kezelőket figyelmeztette a kriptovaluták nyugdíjprogramokban való engedélyezésére.  A Fidelity az egyik legnagyobb 401(k) szolgáltató.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Ali Khawar, a minisztérium Dolgozói Juttatások Biztonsági Igazgatóságának megbízott helyettes titkára elmondta, hogy „komoly aggályaik vannak azzal kapcsolatban, amit a Fidelity tett”.

„A kriptovaluták komoly kockázatot jelenthetnek a nyugdíjmegtakarításokra nézve.”

Yellen pénzügyminiszter csütörtökön azt is megjegyezte, hogy a kongresszus szabályozhatja, hogy milyen eszközöket lehet bevonni a 401(k)-hoz hasonló nyugdíjprogramokba. Azzal kapcsolatban, hogy a kongresszusnak lépéseket kellene-e tennie, Yellen pontosított.

„Nem azt mondom, hogy ezt javaslom, de szerintem ez lenne az ésszerű dolog.”

A munkaügyi minisztérium azon törekvése, hogy korlátozza az amerikaiakat abban, hogy kriptókat helyezzenek el nyugdíjszámlákon, felháborított néhány törvényhozót.
Válaszul Tommy Tuberville amerikai szenátor benyújtotta a pénzügyi szabadságról szóló törvényt, amely megtiltaná a DOL-nak, hogy „olyan rendeletet vagy iránymutatást adjon ki, amely korlátozza a magántulajdonú 401(k) számlára befektetők által választható befektetések típusát”.

Olvastad már? 600 millió dollárt költ a web3-ra a Felix Capital

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!