A milliárdos Stan Druckenmiller a bitcoint preferálja az arannyal szemben

-

A neves milliárdos fedezetialap-kezelő, Stanley Druckenmiller azt mondja, hogy egy inflációs bikapiacon „biztosan” inkább bitcoint akar birtokolni, mint aranyat.
Ugyanakkor kifejtette, hogy egy medvepiacon inkább az aranyra fogadna.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Stanley Druckenmiller a kriptókról, a Bitcoinról és a blokkláncról

Stan Druckenmiller a Sohn Conference Foundationnek adott, szombaton megjelent interjúban osztotta meg véleményét a bitcoinról és a kriptopénz-befektetésekről.
Druckenmiller a Duquesne Family Office LLC elnöke és vezérigazgatója. Korábban a Soros Fund Management ügyvezető igazgatója volt, ahol 22 milliárd dolláros csúcseszközértékkel rendelkező alapokért volt felelős.
A Forbes milliárdoslistája szerint személyes vagyona jelenleg 6,8 milliárd dollár.
„Ha úgy gondolod, hogy felelőtlen monetáris politikánk és inflációnk lesz a jövőben” – magyarázta, majd hozzátette:
„Ha bika fázisban van, akkor bitcoint akarsz birtokolni.” Ezzel szemben megjegyezte: „Ha más eszközök esetében vagyunk medvefázisban, akkor aranyat akarsz birtokolni.”
Hangsúlyozta, hogy szerinte ez azért igaz, mert elég régóta figyeli a piacokat. „Kezdem elhinni, amit megfigyelek” – hangsúlyozta Druckenmiller, majd hozzátette:

„Az biztos, hogy ha úgy gondolom, hogy inflációs bikapiacunk lesz, akkor inkább bitcoint szeretnék birtokolni, mint aranyat.”

„Ha úgy gondolnám, hogy medvepiacunk lesz – tudják, stagfláció típusú dolgok –, akkor aranyat szeretnék birtokolni” – pontosított.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A milliárdos hozzátette: „Ez az én feltételezésem innentől kezdve”, megjegyezve, hogy feltételezése 85%-ban azon alapul, amit megfigyelt.
A kriptopénz-befektetéssel kapcsolatban a híres fedezetialap-kezelő megosztotta, hogy az általa követett „nagyfrekvenciás jelek” szerint:

„Minden bizonnyal úgy tűnik, hogy erős korreláció van a kriptó és a Nasdaq között.”

Ami a kriptopénzek jövőjét illeti, azt mondta: „Nagyon meglepődnék, ha a blokklánc nem lenne valódi erő a gazdaságunkban – mondjuk öt év múlva vagy tíz év múlva – és nem lenne egy jelentős diszruptor.”
Kifejtette bővebben:

„Az addig alapított vállalatok nagyon jól fognak teljesíteni, de olyan dolgokat is kihívás elé fognak állítani, mint például a pénzügyi vállalataink, és sok bomlasztást fognak okozni.”

Druckenmiller zárásként elmondta: „Szóval, érdekesnek találom a kriptót”. A milliárdos azonban rámutatott, hogy néhány hét múlva lesz 69. születésnapja, megjegyezve:

Valószínűleg már túl öreg vagyok ahhoz, hogy intellektuálisan versenyezzek a fiatalokkal ezen a téren, de mindenképpen figyelemmel kísérem.

Olvastad már? A 2020 óta legalacsonyabb heti zárással fenyeget a bitcoin

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE! 

Legfrissebb bejegyzéseink

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.01.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) erős bullish kilátásokkal rendelkezik az árfolyamgrafikonon. Az USD Coin (USDC) havi 70 milliárd dollár feletti átutalási volumenéről szóló hírek csak megerősítették...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!