A neves milliárdos fedezetialap-kezelő, Stanley Druckenmiller azt mondja, hogy egy inflációs bikapiacon „biztosan” inkább bitcoint akar birtokolni, mint aranyat.

Ugyanakkor kifejtette, hogy egy medvepiacon inkább az aranyra fogadna.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Stanley Druckenmiller a kriptókról, a Bitcoinról és a blokkláncról

Stan Druckenmiller a Sohn Conference Foundationnek adott, szombaton megjelent interjúban osztotta meg véleményét a bitcoinról és a kriptopénz-befektetésekről.

Druckenmiller a Duquesne Family Office LLC elnöke és vezérigazgatója. Korábban a Soros Fund Management ügyvezető igazgatója volt, ahol 22 milliárd dolláros csúcseszközértékkel rendelkező alapokért volt felelős.

A Forbes milliárdoslistája szerint személyes vagyona jelenleg 6,8 milliárd dollár.

„Ha úgy gondolod, hogy felelőtlen monetáris politikánk és inflációnk lesz a jövőben” – magyarázta, majd hozzátette:

„Ha bika fázisban van, akkor bitcoint akarsz birtokolni.” Ezzel szemben megjegyezte: „Ha más eszközök esetében vagyunk medvefázisban, akkor aranyat akarsz birtokolni.”

Hangsúlyozta, hogy szerinte ez azért igaz, mert elég régóta figyeli a piacokat. „Kezdem elhinni, amit megfigyelek” – hangsúlyozta Druckenmiller, majd hozzátette:

„Az biztos, hogy ha úgy gondolom, hogy inflációs bikapiacunk lesz, akkor inkább bitcoint szeretnék birtokolni, mint aranyat.”

„Ha úgy gondolnám, hogy medvepiacunk lesz – tudják, stagfláció típusú dolgok –, akkor aranyat szeretnék birtokolni” – pontosított.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A milliárdos hozzátette: „Ez az én feltételezésem innentől kezdve”, megjegyezve, hogy feltételezése 85%-ban azon alapul, amit megfigyelt.

A kriptopénz-befektetéssel kapcsolatban a híres fedezetialap-kezelő megosztotta, hogy az általa követett „nagyfrekvenciás jelek” szerint:

„Minden bizonnyal úgy tűnik, hogy erős korreláció van a kriptó és a Nasdaq között.”

Ami a kriptopénzek jövőjét illeti, azt mondta: „Nagyon meglepődnék, ha a blokklánc nem lenne valódi erő a gazdaságunkban – mondjuk öt év múlva vagy tíz év múlva – és nem lenne egy jelentős diszruptor.”

Kifejtette bővebben:

„Az addig alapított vállalatok nagyon jól fognak teljesíteni, de olyan dolgokat is kihívás elé fognak állítani, mint például a pénzügyi vállalataink, és sok bomlasztást fognak okozni.”

Druckenmiller zárásként elmondta: „Szóval, érdekesnek találom a kriptót”. A milliárdos azonban rámutatott, hogy néhány hét múlva lesz 69. születésnapja, megjegyezve:

Valószínűleg már túl öreg vagyok ahhoz, hogy intellektuálisan versenyezzek a fiatalokkal ezen a téren, de mindenképpen figyelemmel kísérem.

Olvastad már? A 2020 óta legalacsonyabb heti zárással fenyeget a bitcoin

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!