A kriptoipar majdnem 15%-át adják a stablecoinok

-

Nagyjából két hónappal ezelőtt, április 11-én, a hírhedt Luna fiaskó előtt a stablecoinok szektora 190 milliárd dolláros kapitalizációval rendelkezett, és szépen haladt a 200 milliárdos mérföldkő irányába.
Az UST bedőlése viszont 16,3 milliárd dollárt faragott le a stablecoinokból, amelyek akkor a teljes kriptoipar 9,3%-áért feleltek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Két hónappal később a kriptoipar nagyjából 1,15 billió dolláros kapitalizációval rendelkezik, a stablecoinok pedig 13,8%-kal részesednek ebből.
Május elején a top10 kriptó között három dollárhoz kötött stablecoint is találhattunk, az USDT és az USDC mellett a TerraUSD is az élvonalban mozgott.
Az UST azóta eltűnt, a helyére viszont bekerült a BUSD, a Binance tőzsde stablecoinja, amely kapitalizáció alapján a harmadik legnagyobb stablecoinnak számít. A teljes stablecoin szektor jelenleg 159 milliárd dollárt ér.
Azon a bizonyos áprilisi napon a kriptoipar elérte a 2 billiós összértéket, ma viszont 1,15 billiónál van csak. Az UST bedőlése alaposan rajta hagyta a keze nyomát az iparágon.
A stablecoinok hatalmas kereskedési volument kezelnek, a mostani napi 71,6 milliárdos tőzsdei volumenből 46,1 milliárdot stablecoin párokon bonyolítanak le.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Az adatok alapján látható, hogy az összes kriptotőzsdei ügylet 64%-át a stablecoinok segítségével hajtják végre.
Ezen belül a legnagyobb, az USDT felel a BTC globális volumenének a 60%-áért, a BUSD pedig 10%-kal részesedik ebből.
A cryptocompare.com adatai alapján ez a két stablecoin számít a legnépszerűbb kereskedési párnak a BTC esetében.
Az USDT a maga 72 milliárdos kapitalizációjával a kriptoipar 6%-át adja. A második legnagyobbnak a Circle stablecoinja, az USDC számít, 53,7 milliárd dollárnyi kezelt összeggel, ez 4%-os részesedést jelent a kriptoiparból.
A BUSD mindössze 1,58%-ot kezel, és a többi stablecoinnak, mint amilyen például a DAI, a FRAX vagy a TUSD, alig 1% jut.

Olvastad már? Bizonytalanok a kereskedők, hogy mire számítsanak júniusban

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Business Upside

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét. A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok...

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!