Felmérés: az NFT-flipping nem annyira nyereséges a vevők számára

-

Bár a többségnek visszaesett az NFT-vásárlási kedve, vannak olyan jelek, amelyek hosszú távon egészséges és erős piacra utalnak.
A non-fungible tokenek (NFT-k) növekvő népszerűségével sokan kezdtek el kereskedési stratégiaként „flippelni” ezekkel az eszközökkel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy nemrégiben végzett felmérésben az emberek mintegy 64%-a azt mondta, hogy az NFT megvásárlásának legfőbb oka „a pénzkeresés” volt.
A blokkláncfigyelő szoftverekkel foglalkozó DEXterlab több mint 1300 embert kérdezett meg a Twitteren az NFT-vásárlási szokásaikról május vége és június eleje között.
Annak ellenére, hogy a többség az NFT-kereskedelemből szeretne profitálni, az eredmények szerint eddig kevesebb mint 42%-uk ért el nyereséget.


Az NFT-vásárlás második leggyakrabban említett okaként mintegy 15% válaszolta azt, hogy egy közösséghez való tartozás és „a rugalmasság” volt a cél.

„Az emberek rendkívül szociális lények, így a vágy, hogy egy közösség részévé váljanak és fitogtassák magukat, nem igazán meglepő” – írta a DEXterlab.

A csapat kiemelte a Bored Ape Yacht Club (BAYC) sikerét, amelynek tagjai között hírességek vannak, valamint olyan exkluzív juttatások, mint a csak a tulajdonosoknak szóló eseményekhez való hozzáférés vagy az új, népszerű NFT-dropok.
Bár egyes NFT-kollekciók, mint például a BAYC-é, gyakran több tíz- vagy százezres padlóárakkal is rendelkezhetnek, a válaszadók közel fele azt mondta, hogy csak egy szerény, 50 és 500 dollár közötti árat fizetne szívesen egy NFT-ért.

Meglepő módon a második legnépszerűbb válasz a válaszadók negyedétől érkezett, akik azt mondták, hogy készek akár több mint 2000 dollárt költeni egy NFT-ért.
Az elmúlt 30 napban a legnagyobb „blue chip” NFT-gyűjtemények közül néhánynak, például a CryptoPunks, a Mutant Ape Yacht Club (MAYC), a BAYC és a Moonbirds padlóára vagy piaci sapkája a felére esett vissza.
Ennek ellenére ezek a kollekciók továbbra is vezetik az NFT-értékesítések toplistáját ugyanebben az időszakban.
Bár az NFT-k árai mindenütt csökkentek, még mindig vannak olyan NFT-k, amelyek dacoltak az uralkodó medvepiaccal.


Nemrégiben a Goblintown nevű, felhasználás és célok nélküli, szabadon megvásárolható gyűjtemény vezette a listákat, és azóta is a harmadik helyen áll 30 napon keresztül, közel 70 millió dolláros forgalmat bonyolítva.
Jelenleg a kollekció alapára 3 ether (ETH), azaz a cikk írásakor körülbelül 4000 dollár, és a legdrágábban eladott példány június 1-jén 77,7 ETH-t ért, ami akkor közel 151.000 dollárt jelentett.
Más jelek arra utalnak, hogy a piac továbbra is egészséges azok számára, akik még mindig kitartanak, hogy profitáljanak az NFT-vásárlásaikból.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Az NFT-k értékesítési volumene a piaci körülmények ellenére 3,7 milliárd dollár volt a múlt hónapban a DappRadar friss jelentése szerint.
A jelentésből az is kiderült, hogy a Solana NFT-k a hálózat történetének legjobb kereskedelmi hónapját produkálták, 335 millió dolláros forgalmat generálva az összes piactéren – ez 13%-os növekedést jelent áprilishoz képest.
Az NFT-k továbbra is erős piacot teremtenek maguknak, és a széles körű mainstream elfogadás is a küszöbön áll.
A CoinGecko jelentése szerint az NFT-piac az előrejelzések szerint a következő két évben több mint 800 milliárd dollárnyi tranzakciót fog lebonyolítani, bár a hodlereknek még egy kicsit várniuk kell a profitjuk realizálására.

Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: 15 havi mélyponton az ETH

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!