Felmérés: az NFT-flipping nem annyira nyereséges a vevők számára

-

Bár a többségnek visszaesett az NFT-vásárlási kedve, vannak olyan jelek, amelyek hosszú távon egészséges és erős piacra utalnak.
A non-fungible tokenek (NFT-k) növekvő népszerűségével sokan kezdtek el kereskedési stratégiaként „flippelni” ezekkel az eszközökkel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy nemrégiben végzett felmérésben az emberek mintegy 64%-a azt mondta, hogy az NFT megvásárlásának legfőbb oka „a pénzkeresés” volt.
A blokkláncfigyelő szoftverekkel foglalkozó DEXterlab több mint 1300 embert kérdezett meg a Twitteren az NFT-vásárlási szokásaikról május vége és június eleje között.
Annak ellenére, hogy a többség az NFT-kereskedelemből szeretne profitálni, az eredmények szerint eddig kevesebb mint 42%-uk ért el nyereséget.


Az NFT-vásárlás második leggyakrabban említett okaként mintegy 15% válaszolta azt, hogy egy közösséghez való tartozás és „a rugalmasság” volt a cél.

„Az emberek rendkívül szociális lények, így a vágy, hogy egy közösség részévé váljanak és fitogtassák magukat, nem igazán meglepő” – írta a DEXterlab.

A csapat kiemelte a Bored Ape Yacht Club (BAYC) sikerét, amelynek tagjai között hírességek vannak, valamint olyan exkluzív juttatások, mint a csak a tulajdonosoknak szóló eseményekhez való hozzáférés vagy az új, népszerű NFT-dropok.
Bár egyes NFT-kollekciók, mint például a BAYC-é, gyakran több tíz- vagy százezres padlóárakkal is rendelkezhetnek, a válaszadók közel fele azt mondta, hogy csak egy szerény, 50 és 500 dollár közötti árat fizetne szívesen egy NFT-ért.

Meglepő módon a második legnépszerűbb válasz a válaszadók negyedétől érkezett, akik azt mondták, hogy készek akár több mint 2000 dollárt költeni egy NFT-ért.
Az elmúlt 30 napban a legnagyobb „blue chip” NFT-gyűjtemények közül néhánynak, például a CryptoPunks, a Mutant Ape Yacht Club (MAYC), a BAYC és a Moonbirds padlóára vagy piaci sapkája a felére esett vissza.
Ennek ellenére ezek a kollekciók továbbra is vezetik az NFT-értékesítések toplistáját ugyanebben az időszakban.
Bár az NFT-k árai mindenütt csökkentek, még mindig vannak olyan NFT-k, amelyek dacoltak az uralkodó medvepiaccal.


Nemrégiben a Goblintown nevű, felhasználás és célok nélküli, szabadon megvásárolható gyűjtemény vezette a listákat, és azóta is a harmadik helyen áll 30 napon keresztül, közel 70 millió dolláros forgalmat bonyolítva.
Jelenleg a kollekció alapára 3 ether (ETH), azaz a cikk írásakor körülbelül 4000 dollár, és a legdrágábban eladott példány június 1-jén 77,7 ETH-t ért, ami akkor közel 151.000 dollárt jelentett.
Más jelek arra utalnak, hogy a piac továbbra is egészséges azok számára, akik még mindig kitartanak, hogy profitáljanak az NFT-vásárlásaikból.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Az NFT-k értékesítési volumene a piaci körülmények ellenére 3,7 milliárd dollár volt a múlt hónapban a DappRadar friss jelentése szerint.
A jelentésből az is kiderült, hogy a Solana NFT-k a hálózat történetének legjobb kereskedelmi hónapját produkálták, 335 millió dolláros forgalmat generálva az összes piactéren – ez 13%-os növekedést jelent áprilishoz képest.
Az NFT-k továbbra is erős piacot teremtenek maguknak, és a széles körű mainstream elfogadás is a küszöbön áll.
A CoinGecko jelentése szerint az NFT-piac az előrejelzések szerint a következő két évben több mint 800 milliárd dollárnyi tranzakciót fog lebonyolítani, bár a hodlereknek még egy kicsit várniuk kell a profitjuk realizálására.

Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: 15 havi mélyponton az ETH

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!