A hétvége kezdetén a kriptopénzek árfolyama zuhanásnak indult a tegnapi amerikai inflációs jelentést követően, amely 40 éves csúcsra, 8,6%-ra emelkedett.

Az ETH az elmúlt tizenöt hónap legalacsonyabb pontjára esett, míg a BTC 29.000 dollár alá került.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin

Napokig tartó konszolidációt követően a BTC végül pénteken késő este, szombaton mozdult meg, ahogy a kriptoárak reagáltak a legutóbbi inflációs jelentésre.

Az Egyesült Államokból származó adatok azt mutatták, hogy az infláció 40 éves csúcson, 8,6%-on állt, ami magasabb, mint a sokak által várt 8,3%.

A befektetők így úgy tűnik, pánikba estek, és cserébe likvidálták a kriptopiaci pozícióik egy részét.

BTC/USD – Napi lebontású grafikon

A BTC/USD a hétvége kezdetére 28.911,36 dolláros napközbeni mélypontra esett, amivel az árak közel két hete a leggyengébb pontjukra zuhantak.

A zuhanás ellenére az árfolyam még mindig a 28.800 dolláros támasz felett tartózkodik, azonban egyesek arra számítanak, hogy a hétvége előrehaladtával az eladás fokozódni fog.

Ha a 14 napos RSI a jelenlegi 40,50-es támasz alá mozdul, akkor ez a várakozás be is teljesülhet.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Ethereum

Szombaton az ETH több mint egy éve nem látott mélypontra esett, ahogy a világ második legnagyobb kriptotokenjének árai zuhantak.

A hétvége kezdetére az ETH/USD közel 300 dollárral esett, és a mai nap folyamán korábban 1.583,10 dolláron érte el a mélypontját.

Ez a legalacsonyabb szint, amit az árak tavaly március óta értek el.

ETH/USD – Napi lebontású grafikon

A napokig tartó konszolidációt követően az árfolyam ereje is csökkent, az RSI pedig könnyen áttörte 36-os alsó szintjét.

A cikk írásakor a mutató most 30,96-nál jár, ami közel van a 29,30-as alsó támaszszinthez.

A bitcoinhoz hasonlóan egyesek arra számítanak, hogy az ETH ára az elkövetkező napokban lejjebb fog esni, és az RSI ezen alsó szintje lehet az a pont, amelyet a medvék megcéloznak.

Olvastad már? Saylor a Bitcoinról: „ha nem megy nullára, akkor egymillióra”

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.