Saylor a Bitcoinról: „ha nem megy nullára, akkor egymillióra”

-

Vegyes üzenetek érkeznek a BTC árfolyamának alakulását illetően, mivel Tom Lee, a Fundstrat elemzője azt reméli, hogy a Bitcoin „már elérte a mélypontját”.
A Bitcoin (BTC) megtartotta két legismertebb támogatóját, de az egyik közülük jelentősen lehűtötte BTC árfolyam-előrejelzéseit.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CNBC-nek adott június 9-i interjújában Tom Lee, a Fundstrat független piackutató cég társalapítója elárulta, miszerint nem biztos abban, hogy a BTC/USD a kiindulási árfolyam felett fogja zárni az évet.

Lee szerint a piac „már elérte a mélypontját”

A 2022-re vonatkozó Bitcoin árfolyam-előrejelzések zuhantak, mivel a makroszintű nyomás a feketehattyú-eseményekkel – például a Terra LUNA összeomlásával – kombinálva rekordközeli mélypontra küldte a hangulatot.
Bár sokan azt állítják, hogy a következő hónapokban egy kapitulációs esemény jön létre, amely a BTC/USD-t 20.000 dollárra vagy az alá küldi, Lee úgy véli, hogy a mögöttes erősségre most érdemes odafigyelni.
„Ez egy kockázatos eszköz, így azt hiszem, hogy a Nasdaq- és a bitcoinrali mértékében ez segít nekünk abban, hogy kényelmesebben érezzük, hogy a piac már elérte a mélypontját” – mondta a CNBC CB Overtime szegmensében.
Lee ugyanakkor lesöpörte a Terra-botrányt és az elbocsátásokat a nagy kriptovállalatoknál, köztük az amerikai Coinbase tőzsdénél, mondván, hogy a Bitcoin „sokkal jobban viselkedik, mint azt az emberek várják”.
Arra a kérdésre, hogy merre tart a BTC árfolyama 2023 elejére – még akkor is, ha a korrelált részvénypiacok nyereséget könyvelnek el – a válasz kevésbé volt optimista.

„Szerintem a Bitcoin az év során a stagnálás felé fog haladni, esetleg felfelé” – zárta.

Lee korábban híres volt a Bitcoinra vonatkozó bullish nézeteiről, amelyek között volt egy 200.000 dolláros előrejelzés 2022-re, amelyet nem sokkal a legutóbbi, 69.000 dolláros történelmi csúcs után, tavaly novemberben tett.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Saylor a BTC-ről: „Ha nem megy nullára, akkor egymillióra”

Eközben a MicroStrategy vezérigazgatója, Michael Saylor szemérmetlenül bullish volt, aki a mainstream médiának adott saját kommentárjaival határozottan félresöpörte az állandó árfolyamcsökkenésre való utalásokat.
Azok, akik azt állították, hogy a Bitcoint betiltják vagy nullára megy – mondta a CNBC-nek június 8-án –, már „hiteltelenné váltak”.
„Ha a tagadók és a szkeptikusok tévednek – és jelenleg elég nyilvánvaló, hogy mindketten tévednek –, akkor nem megy nullára, és ha nem megy nullára, akkor egymillióra” – jósolta Saylor.
Amint arról a Cointelegraph beszámolt, egyesek úgy vélik, hogy a következő blokkjutalom-feleződésig, vagyis 2024-ig kell várni, hogy az árak érdemi fellendülése megtörténjen.
Saylor eközben azt mondta, hogy amikor több BTC-t vásárol a meglévő tartalékaihoz, nincs értelme „időzíteni a piacot”.
„Egyfajta dollárköltség-átlagolással egyenértékű tevékenységet végzünk egy nagyvállalat esetében” – magyarázta.

„Nem próbáljuk időzíteni a piacot; szerintem az S&P és a Bitcoin-index összes statisztikája azt mutatja, hogy nem lehet időzíteni a piacot. Mi csak újra befektetjük a szabad pénzáramlásokat a piacra, ahogy a körülmények lehetővé teszik számunkra.”

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD június 9-én, a cikk írásakor 30.500 dollár körül mozgott.

BTC/USD 1 napos gyertyadiagram (Bitstamp). Forrás: TradingView

Olvastad már? A Binance BNB tokenje körül szaglászik az amerikai felügyelő hatóság

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!